تا 10 سال ديگر به دليل عدم تزريق گاز به مخازن نفت ، توليد نفت كشور 1.5 ميليون بشكه افت ميكند و در بهترين شرايط، تنها قادر به توليد 2.5 ميليون بشكه خواهيم بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، كمال دانشيار - رييس كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي - با بيان اين مطلب، تأكيد كرد: تكليف مسائل بنياديني هم همچون صادرات گاز و نحوه مصرف گاز بايد در سند ملي انرژي تعيين شود.
دانشيار با اشاره به اين كه توليد نفت كشور در گذشته 6 ميليون بشكه بوده و هماكنون 4 ميليون بشكه است، افت توليد به 2.5 ميليون بشكه را مسالهاي اساسي در اقتصاد كشور دانست و گفت: مخازن نفت كشور به دليل عدم تزريق گاز در معرض خطر پيري زودرس و مرگ زودهنگام قرار دارند.
وي با تأكيد بر ضرورت تشكيل شوراي عالي انرژي براي تدوين سند ملي انرژي متذكر شد: در صورتي كه برنامه صحيحي براي تزريق گاز به مخازن كشور اجرا نشود، به دليل افت فشار مخازن نفت و مرگ زود هنگام آنها، ميلياردها بشكه از ذخاير نفت كشور، غير قابل استحصال شده و براي هميشه از دست خواهد رفت.
رييس كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي در ادامه سومين كارگاه سياستهاي مديريت تقاضا و مصرف انرژي گروه مسايل راهبردي دفتر مطالعات ايسنا هشدار داد: اگر گازي كه بايد براي تزريق به مخازن و پيشگيري از افت فشار و از دست رفتن ميلياردها بشكه نفت استفاده و براي آيندگان ذخيره شده و يا به توليد و اشتغال در داخل اختصاص داده شود، به فروش برسد و 25 سال كشور را متعهد كنند، در آينده فرزندان ما و جواناني كه اكنون در دانشگاهها تحصيل مي كنند، براي صاردات گاز ما را خائن تلقي خواهند كرد.
انتهاي پيام