با گذشت بيش از 21 ماه از برگزاري دومين جلسه شوراي عالي زيستفنآوري در مردادماه 1384 و با وجود تاكيدات مكرري كه بر اهميت گسترش علم و فنآوري خصوصا فنآوريهاي برتر از جمله زيستفنآوري صورت ميگيرد، طلسم تشكيل سومين جلسه شورا هنوز شكسته نشده است!
طبعا چنين روندي كه به هر رو از نوعي كمتوجهي و كماعتقادي برخي مسوولان به جايگاه و نقش تعيين كننده اين شورا و شوراهاي عالي مشابه كه كمابيش چنين وضعيتي دارند، حكايت داشته و البته در سالهاي گذشته و در دولتهاي مختلف پيشين نيز كم و بيش وجود داشته است، نه تنها قدرت و كارايي اين قبيل شوراهاي نوپا را در پيشبرد مسووليتها و كاركردهاي راهبردي آنها در حركت پويا و هدفمند كشور در مسير توسعه فنآوريهاي پيشرفته خدشهدار ميكند بلكه ميتواند فلسفه وجودي اين شوراها را نيز زير سوال ببرد.
دكتر علي عباسپور تهرانيفرد ـ رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي ـ در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با اشاره به وقفه طولاني ايجاد شده در تشكيل جلسات شوراي عالي زيستفنآوري اظهار كرد: از آن جا كه تحقيقات بيوتكنولوژي (زيستفنآوري) و نانوتكنولوژي جداي از سياستهاي كلان كشور نيست، لذا رسيدگي به وضعيت زيستفنآوري بايد در چارچوب شوراي عالي علوم، تحقيقات و فنآوري مطرح و مورد رسيدگي قرار گيرد.
وي افزود: وجود شوراهاي عالي علوم، تحقيقات و فنآوري، زيست فنآوري و نانوتكنولوژي به صورت فعال حالتي ايدهآلي است و از طرف ديگر با توجه به تمهيدات رييسجمهور در تحقق اهداف اين شورا ممكن است دچار ابهام شود، لذا معتقديم سياستها بايد در چارچوب شوراي عالي علوم، تحقيقات و فنآوري شكل گرفته و فعال شود.
نماينده مردم تهران، ري، شميرانات و اسلامشهر در مجلس با بيان اين كه شوراي عالي زيست فنآوري هم اكنون فعال نيست، تصريح كرد: اين شورا گروه كاري دائمي دارد كه در آن گروه جلساتي تشكيل ميشود كه مؤثر نيستند، چرا كه طبق قانون مصوباتي قابل اجرا هستند كه در شوراي عالي علوم، تحقيقات و فنآوري به تصويب رسيده باشند.
عباسپور يادآور شد: شوراي عالي علوم، تحقيقات و فنآوري كه در اواخر دولت خاتمي تشكيل شد در دولت قبلي تنها يك بار تشكيل جلسه داد و در طول دولت جديد نيز تنها دو يا سه بار جلسات آن برگزار شده كه كافي نيست.
وي ادامه داد: چنان چه جلسات شورا به صورت هفتگي برگزار شود، دستور كارهاي مهمي را در بر خواهد داشت كه در آنها به مساله نانو و بيوتكنولوژي نيز پرداخته ميشود.
عباسپور با اشاره به برنامه چشمانداز 20 ساله ايران خاطرنشان كرد: تبصرههايي از جمله فنآوري زيستي، IT ، فنآوري هستهيي، هوا ــ فضا يا بيوتكنولوژي نيز در چارچوب قانون برنامه است كه به آنها تاكيد و براي ما اهميت حياتي دارد كه اميدوارم دولت به اين مباحث توجه كند.
رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس با بيان اين كه در جلسات شوراي عالي هماهنگي، صحن مجلس (در سال گذشته) و جلسات غيررسمي كميسيون كه با حضور مسوولان ذيربط و وزير علوم برگزار شد، مساله فعال كردن شوراي عالي علوم، تحقيقات و فنآوري مطرح شده است، عنوان كرد: فعال شدن اين شورا يك ضرورت براي كشور براي رسيدن ايران به جايگاه اول منطقه و ساماندهي وضع تحقيقات و فنآوري كشور است.
انتهاي پيام