سينماداران مطرح كردند: فصل مرده اكران، فروش 120 هزار توماني و كاهش 10 درصدي سهم صاحبان فيلم

تعدادي از سينماداران در گفت‌وگوهايي با ايسنا بر لزوم كاهش سهم 10 درصدي صاحبان فيلم از فروش فيلم‌ها تاكيد كردند و از فروش اين روزهاي سينمايي‌شان گلايه‌مند هستند.

به گزارش خبرنگار سينمايي ايسنا، بعد از جلسه‌اي روز گذشته پيرامون آيين‌نامه‌ي شوراي صنفي نمايش در سال جديد، انجمن سينماداران خواستار شد تا از شروع سال جديد پرداخت 50 درصد مبلغ فروش فيلم‌ها به صاحبان فيلم به 40 درصد تنزل پيدا كند و 10 درصد به سهم سينماداران اضافه شود.

اشرفي رييس هيات مديره انجمن سينماداران‌ در گفت‌وگويي با ايسنا مدعي است: پورسانت 50 درصدي كه از حدود 28 سال گذشته براي سينماها تعيين شده است، هيچگونه مبناي قانوني ندارد و از حدود 450 سالني كه در قبل از انقلاب وجود داشته است، فقط 250 سالن مانده‌اند كه اينها هم نه درآمدي دارند و نه اجازه تغيير كاربري به آنها داده مي‌شود و ما محكوم هستيم اين سالن‌ها را اينگونه حفظ كنيم و در واقع اين تعداد سالن صرفا به خاطر علاقه صاحبانشان به فعاليتهاي فرهنگي باقي مانده‌اند.

وي افزود: ‌نبايد سهم صاحب فيلمي كه اثرش را نهايتا با 200 ميليون تومان مي‌سازد و سرمايه‌اش را از اكران آن فيلم در سراسر كشور درمي‌آورد، با من صاحب سينمايي كه چنين سرمايه‌اي را گذاشته‌ام مساوي باشد و در نهايت روند كنوني باعث تعطيلي ساير سينماها خواهد شد.

زكريا مالك سينما آستارا هم با بيان اينكه در وضعيت فعلي سينمادارها در حال ضرر دادن هستند گفت: هر سينما چند ميليارد سرمايه‌اش دارد كه جوابگوي سرمايه‌اش نيست اما تهيه‌كننده يك فيلم مي‌سازد و نهايت استفاده را از آن مي‌كند و اگر فيلم خوبي هم باشد سينما مجبور است 7 هفته آنرا اكران كند كه در نهايت 2 يا 3 هفته آن خوب خواهد بود و بقيه‌اش به اصطلاح مرده‌كشي است.

وي تاكيد كرد: اگر طرح جديد تصويب شود درصدي از مشكلات سينماداران حل خواهد شد اما بعيد مي‌دانم اتحاديه تهيه‌كنندگان راضي به چنين كاري شوند.

اين سينمادار همچنين حذف 5 درصد سهم شهرداري از فروش فيلم‌ها را راه حل ديگري براي مرتفع شدن مشكلات دانست.

عاشوري مدير سينما سروش نيز با بيان اينكه حق سينمادار است كه پورسانت بيشتري نسبت به صاحب فيلم دريافت كند افزود: آنها فيلم مي‌سازند و كنار مي‌روند، اما سينمادار چند ميليارد سرمايه‌اش را خوابانده است و تهيه‌كننده با 200 ميليون تومان همطراز سينمادار مي‌شود.

فرجي مدير سينماهاي حوزه هنري كه 90 سالن را در كشور تحت پوشش دارند معتقد است:‌ تصميم افزايش سهم سينماداران به لحاظ پايين بودن درآمد سينماها و عدم كمك ارشاد به سينما گرفته شد و بايد توجه داشت كمك‌هايي به فيلم و تهيه‌كننده مي‌شود اما اين كمك‌ها تحت هيچ شرايطي به سينمادار تعلق نمي‌گيرد.

وي افزود: انجمن سينماداران معتقد است حقوق سينمادار در اكران ناديده گرفته مي‌شود و در سالهاي اخير ضرر بيشتري متوجه‌ اين بخش از سينما شده است.

مظاهري مدير سينما صحرا نيز با بيان اينكه سينماها از نظر هزينه مشكلات فراواني را متحمل هستند به ايسنا گفت: تهيه‌كننده و سرمايه‌گذار فيلم درآمدش را از طرق مختلف به دست مي‌آورد، اما سينمادار مشكلات زيادي را از نظر هزينه‌ها دارد. به نوعي كه در بسياري اوقات درآمد سينما حتي كفاف هزينه برق سالن نمي‌شود وبراي جبران اين مشكلات حتما بايد سهم بيشتري عايد سينمادار بشود.

صابري سخنگوي انجمن سينماداران نيز با اشاره به جلسه روز گذشته سينماداران اظهار داشت: سينماداران با طرح موضوع كاهش 10 درصدي سهم صاحبان فيلم با اعضاي حاضر اتحاديه تهيه‌كنندگان به توافق نرسيدند و سينماداران به دليل وجود بند موجود 50 درصد سهم تهيه‌كنندگان به روال هر ساله، اين آيين‌نامه را امضا نكردند.

و سينماداران در ادامه‌ي گفت‌و گو با ايسنا نسبت به نمايش فيلمها در روزهاي اخير كه هر ساله بين جشنواره فيلم فجر و شروع اكران نوروزي است و به فصل مرده سينما لقب گرفته است، گله‌مند شدند.

زكريا مدير سينما آستارا بدترين موقع اكران را چنين روزهايي دانست و به ايسنا گفت: الان سينماي ما كه در بالاي شهر واقع شده است، نهايتا در روز120 هزار تومان مي‌فروشد و يا سينماي ديگري مثل «آسيا» كه در جمهوري واقع شده در سه روز گذشته تنها 210 هزار تومان فروش داشته كه اين رقم حتي كفاف هزينه‌هاي داخلي سينما را نمي‌دهد و بايد راه حلي براي حل اين مشكل پيدا كرد.

وي افزود: اين روزها كه مي‌شود تهيه‌كنندگان فيلم‌هايشان را پنهان مي‌كنند و بايد فشاري وجود داشته باشد تا صاحبان فيلم‌هاي خوب در اين موقعيت هم فيلمشان را اكران كنند.

اشرفي مدير سينما ماندانا فصل مرده اكران را بي‌معني دانست و اظهار داشت: سال گذشته در همين روزها فيلم «چهارشنبه سوري» اكران شد كه سينماي كشور را نجات داد و يا در ماه رمضان كه همه مي‌گويند استقبالي از فيلم ‌ها نمي‌شود «آكواريوم» فروش خوبي داشت.

وي تصريح كرد: فيلم خوب در هر زماني كه اكران شود مخاطب خودش را خواهد داشت و من اصلا فصل مرده اكران را قبول ندارم.

فرجي مدير سينماهاي حوزه هنري با اشاره به صدور بخشنامه‌اي از سوي اداره نظارت و ارزشيابي مبني بر عدم ثبت قرارداد با فيلمهايي كه كمتر از يك ماه از پروانه نمايش‌شان گذشته باشد گفت: به خاطر همين عملا فيلمهايي كه در جشنواره حاضر بودند زودتر از 23 اسفند ماه نمي‌توانند اكران شوند و در مقام مقايسه آمار فروش سينماها در بهمن و اسفند ماه سال گذشته اصلا قابل قياس با امسال نيستند.

مظاهري مدير سينما صحرا راه حل اين مشكل را تبديل گروه‌هي سينمايي از تك گروهي به چهارتايي عنوان كرد و اظهار داشت: اين كار مشكل اكران را براي سينماهاي ديگر حل خواهد كرد.

عاشوري مدير سينما سروش هم از وضعيت فروش اين روزهاي سينمايش گلايه‌مند است و به ايسنا گفت: فروش ما در روز گذشته 23 هزار تومان بوده است كه اين حتي پول برق سينما هم نمي‌شود و با اين وضعيت اگر در سينما را ببنديم بهتر است. بايد فيلمهايي كه در جشنواره به نمايش درآمدند اكرانشان شروع شود تا مثل سال گذشته از اين وضعيت خارج شويم.

انتهاي پيام

  • چهارشنبه/ ۲ اسفند ۱۳۸۵ / ۱۱:۱۷
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 8512-00719
  • خبرنگار : 71133