رييس مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: نويسندگان بايد حرمت قلم را نگه دارند و هركس قلم به دست ميگيرد بايد مصالح جامعه را رعايت كند و حرمت قلم را نشكند.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، غلامعلي حدادعادل در مراسم معرفي كتاب سال جمهوري اسلامي ايران، با بيان اينكه تمدن اسلامي همواره با كتاب همراه بوده است، اظهارداشت: دوران اوج و اقتدار اين تمدن با دوران تاليف كتاب و كتابخواني مقارن بوده است. با نگاهي به قرنهاي پنج و شش تمدن اسلامي ميبينيم كه آن دوران اوج اقتدار تمدن اسلامي است كه به تبع آن دوران شكوفايي كتاب نيز در آن دوره ديده ميشود.
وي با اشاره به اينكه كشور ما با زبان فارسي به عنوان زبان دوم جهان اسلام صاحب يكي از گنجينههاي فكري بشري است، يادآورشد: در كتابخانههاي عمومي و شخصي ايران و كتابخانههاي ساير كشورها نيز چند صد هزار نسخه خطي وجود دارد كه اين نسخههاي خطي، سند قدمت فرهنگ و تمدن ايران است.
حدادعادل با تاكيد بر اينكه نويسندگان بايد مصالح جامعه بهويژه در بحث اخلاق را مدنظر قرار دهند، اظهار داشت: در ايران 90 درصد كتابهايي كه اجازهي نشر ندارند به دليل پاس نداشتن اخلاق از سوي نويسندگان آن كتابهاست،اما اگر نويسنده و روشنفكري بخواهد دردهاي جامعه را بيان كند كسي نبايد مانع نشر آن شود.
رييس مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: احترامي كه جمهوري اسلامي ايران به كتاب و نويسندگان ميگذارد احترام به آزادي انديشه است؛ چون ما براي رشد و توسعه به آزادي انديشه و نقد و انتقاد نياز داريم و بايد متواضع باشيم و در معرض نقد قرار بگيريم تا عيبهاي خود را كم كنيم و اين مساله ميسر نميشود جز با آزادي انديشه.
حدادعادل همچنين با بيان اينكه بايد به مولفان، روشنفكران و ناشران احترام ويژهاي در جامعه گذاشته شود، تصريح كرد: كتاب زنجيرهاي است كه يك قسمت آن تاليف است و اگر حلقهاي از اين زنجيره سست شود هيچ كتابي شكل نميگيرد.
رييس مجلس شوراي اسلامي افزود: توجه به مسايل صنعت چاپ، گسترش كتابخانه و رفع مشكلات كتابداران و منزلت دادن به كتابداري از وظايف دولت و مجلس است و مجلس تلاش ميكند تا در خدمت تمام اين اهداف باشد.
وي اظهار داشت: از تمام مولفان و ناشران ميخواهم اگر افزون بر قوانين موجود، قانوني را لازم ميدانند با پيشنهادهاي خود به مجلس، ما را در انجام وظايفمان ياري دهند.
انتهاي پيام