در دوماه گذشته، سه اثر تاريخي ثبتشده در فهرست آثار ملي در استان تهران و بهصورت مشخص در منطقهي 12 شهرداري با تخريب يا تهديد روبهرو شدند؛ پس از اعلام كاربرد نداشتن مدرسهي حافظ ازسوي آموزش و پرورش از تغيير كاربري آن با هدف ساخت يك پاساژ سخن گفته شد، گودبرداري انجامشده در كنار خانهي تاريخي پيرنيا شكستن حريم اين بنا را درپي خواهد داشت و مسجد قاجاري همت نيز چندماه پيش بهشكل كامل تخريب شد و اكنون بنايي جديد بهجاي آن درحال ساخت است.
مسؤول دفتر فني سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، تاكيد كرد: اين سازمان ضوابطي دارد كه در كتاب قوانين سازمان آمدهاند؛ ضوابطي كه قانونياند و همه بايد به آن احترام بگذارند.
مهدي معمارزاده گفت: شهرداري توپ را به زمين سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري مياندازد و با اين كار، سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در افكار عمومي يك سازمان بازدارنده و آزاردهنده شده است.
وي با بيان اينكه شهرداري براي كوچكترين كار مانند عوض كردن در و پنجرهي بنايي ثبتشده در فهرست آثار ملي يا كاشي كردن آن از سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استعلام ميكند، پرسيد: شهرداري چرا زماني كه مجوز خراب كردن مسجد همت، گودبرداري پشت خانهي پيرنيا، تغيير كاربري مدرسهي حافظ، مجوز ساخت و ساز كنار خانهي رضاخاني و موارد ديگر ثبتشده در فهرست آثار ملي را صادر ميكند، از سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري هيچ استعلامي نميكند؟
او افزود: اين ساخت و سازها به چه دليلاند؛ اگر ضوابط براي همهي مردم هستند، بايد شرايطي ازسوي شهرداري و سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ايجاد شوند، تا مردم اذيت نشوند.
معمارزاده ادامه داد: اين ناهماهنگيها و استعلام نكردنها، باعث علاف شدن و سردرگمي مردم بين سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و شهرداري ميشوند. اكنون تمام مسائل بر سر ميراث فرهنگي ريخته شدهاند و انگشتها بهسوي سازمان است.
وي تاكيد كرد: بايد شدت عمل در پيگيري جدي اينگونه مسائل بيشتر شود. با مردم نبايد بيش از اين بازي كرد و اگر ضوابطي در مناطق ثبتشده در فهرست آثار ملي وجود دارند، بايد رعايت شوند، تا تكليف مردم نيز روشن شود.
انتهاي پيام