گزارش نهايي باستان شناسي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري از نحوه اجراي فعاليت ژئوفيزيك امور اكتشاف در منطقه چغازنبيل تا پايان دي ماه اعلام ميشود.
محمدعلي زاده محمدي ـ معاون مديرعامل اكتشاف شركت ملي نفت ايران ـ در گفتوگو با خبرنگار انرژي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با بيان اين كه گزارش باستان شناسي از سوي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اعلام خواهد شد، اظهار كرد: بر اين اساس مشخص ميشود كه امور اكتشاف چگونه كار لرزهنگاري منطقه را انجام دهد تا به آثار باستاني موجود و احتمالي ضربه وارد نشود.
وي افزود: در اين راستا در حال حاضر در عمل فعاليت خود را در منطقه چغازنبيل متوقف كرده و نيروهايمان را از آنجا به منطقه ايلام منتقل كردهايم؛ زيرا تصور ميشود كه در سال گذشته مساله چغازنبيل بيشتر تحت تاثير مسائل باستانشناسي سد سيوند و برج جهاننماي اصفهان قرار گرفت و حساسيت زيادي ايجاد شد.
او خاطرنشان كرد: اگرچه لرزهنگاري در آن منطقه در بعضي نقاط از محوطههاي باستان شناسي چغازنبيل60 تا 70 كيلومتر فاصله دارد؛ ولي از آنجا كه لازم است عمليات لرزهنگاري به صورت ممتد انجام شود، تصميم گرفتيم نيروهاي خود را به ايلام منتقل كنيم.
به گفته وي، كمترين فاصله خط مرزي امور اكتشاف از معبد چغازنبيل 1100 متر است و هنوز مشخص نيست كه در اين فاصله كم، انفجار ديناميت ميتواند مشكلساز شود يا خير؛ ولي با اين وجود سعي ميشود براساس نظر كارشناسي ميراث فرهنگي عمليات ادامه پيدا كند.
زاده محمدي با اشاره به بيانات رييس پژوهشكدهي باستانشناسي مبني بر اينكه هيچ انفجاري تا دو كيلومتري چغازنبيل نبايد انجام شود و همچنين پنج محوطهي باستاني نزديك لولههاي نفتي در خطرند، تاكيد كرد: در صورت لزوم خط مرزي خود را جابهجا ميكنيم؛ ولي اميدواريم در اين خط قطع شدگي ايجاد نشود و عمليات لرزهنگاري به درستي انجام شود.
وي با بيان اين كه پس از اعلام گزارش نهايي و هماهنگي با سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و گروههاي كارشناسي و باستان شناسي، به ادامه عمليات لرزهنگاري خواهيم پرداخت، گفت: در اين راستا ما در ساير مناطق كه مسائل ميراث فرهنگي مطرح است نيز آماده همكاري با اين سازمان براي حل مشكلات موجود هستيم.
انتهاي پيام