لاريجاني/كامل/: تحريم‌ها بيشتر سروصداست دليلي براي بدبيني نسبت به روسيه نداريم برخي درمنطقه تلاش مي‌كنند آمريكا همچنان دراستراتژي ماجراجويانه خود باقي بماند

دبير شوراي عالي امنيت ملي گفت:« آن‌چه ما براي مساله‌ي اتمي ايران صحيح مي‌دانيم، راه حل حقوقي و فني است؛ زيرا ماهيت مساله‌ي هسته‌يي ما فني است و بايد در درون آژانس حل شود.»

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر علي لاريجاني در نشست خبري خود در ستاد انتخابات وزارت كشور افزود:« رفتن پرونده‌ي ايران به شوراي امنيت كاري درستي نخواهد بود.»

وي ادامه داد:« ما پرونده ايران را داراي ماهيت سياسي مي‌دانيم و در اين صورت بايد تنها از راه مذاكره و منطق مساله حل شود، اما اگر بخواهند از اهرم‌هاي فشار و تهديد استفاده كنند بايد انتظار رفتار متقابل را داشته باشند.»

وي در مورد اينكه نتيجه اين انتخابات چه تاثيري بر روند هسته‌اي ما خواهد داشت، گفت:« نتيجه انتخابات ما در بحث هسته‌اي دو بعد دارد، يكي آنكه حضور مردم نوعي نماد مقاومت در شرايط فعلي را نشان مي‌دهد و دومي نتيجه انتخابات است كه تاثير خواهد گذاشت و بايد براي نتيجه اين انتخابات تا چند ساعت ديگر صبر كنيم.»

لاريجاني گفت:« درحال حاضر برخي كشور‌ها در منطقه هستند كه فكر مي‌كنند با برخي از كار‌ها مي‌توانند همچنان شرايط را به گونه‌اي تغيير دهند كه آمريكا براي ادامه كار‌هاي خود تحريك شود، به همين منظور برخي تلاش مي‌كنند آمريكا همچنان در استراتژي ماجراجويانه خود باقي بماند. كه اگر آمريكا اين كار را عملي كند يك اشتباه استراتژيك انجام داده است.»

وي ادامه داد:« برخي كشور‌هاي منطقه منافع ديگري را دنبال مي‌كنند و سعي مي‌كنند با راه‌حل‌هاي خود به منطقه صدمه زده و يا برخي مسايل را به تاخير بياندازند.»

وي ادامه داد:« وقتي يك بازيگر خوب كه همان ايران است در منطقه وجود دارد بهتر است كه از ظرفيت‌هاي آن استفاده شود. بنابراين صدور قطعنامه از سوي آمريكا يك رفتار غير معقول خواهد بود.»

وي در مورد رفتار‌هاي روسيه و شرايطي كه ما در مسايل هسته‌اي داريم گفت:« ما دليلي براي بد بيني به اين كشور نداريم. روسيه كشور همسايه ماست و ما روابط عميقي با او داريم و در زمينه‌هاي مختلف نيز با او كار كرده ايم البته اميدواريم روسها به وعده‌هايشان عمل كنند. بنابراين اكنون نمي‌خواهيم داوري منفي نسبت به روسيه داشته باشيم.»

وي در مورد اينكه برخي مي‌خواهند همچنان آمريكا در عراق بماند گفت:« در عراق نيرو‌هايي هستند كه بر اساس مبناي فكري خود تصميم مي‌گيرند. برداشت من آن است كه آمدن آمريكا به منطقه و اشغال عراق از يك اشتباه استراتژيك بود و ماندن آمريكا نيز يك اشتباه ديگر است. برخي با رفتار‌هاي خود مي‌خواهند كاري كنند آمريكا كه اكنون به اشتباه خود پي برده به رفتارش ادامه دهد. به همين منظور سعي مي‌كنند جنگ شيعه و سني را به وجود آورند و تهديد‌هايي را مانند اطلاعيه‌اي كه صادر كردند انجام دهند.»

وي ادامه داد:« درحال حاضر بايد دقت نظري روي اين مسايل صورت گيرد. درحال حاضر برداشت من آن است كه بين رهبران عراقي از جهاتي وحدت نظر وجود دارد.»

وي در مورد اينكه عنوان شده آمريكا براي مساله‌ي عراق با ايران مذاكره خواهد كرد،گفت:«‌ ما از قبل نيز عنوان كرديم كه اگر آمريكا رفتار خود را اصلاح كند. ديگر نيازي به مذاكره با او نيست و زماني مذاكره صورت مي‌گيرد كه آمريكا بخواهد به استراتژي غلط خود ادامه دهد. اما در حال حاضر آمريكا ايران را به عنوان يك كشور مهم در منطقه مي‌شناسد. بنابراين در صورتي كه رفتار خود را درست كند ديگر نياز به مذاكره به آمريكا وجود ندارد.»

وي اظهار داشت:« نگاه ايران به مسايل منطقه ايجاد ثبات و دوام است، اگر هم اختلاف نظري وجود داشته باشد تنها در گفتگو‌هاست و اين سوء تفاهم‌ها رفع خواهد شد.»

لاريجاني اظهار داشت:« اين خطاي بزرگي است كه وقتي در منطقه رفتار‌هاي غلطي صورت مي‌گيرد گروه‌ها به مسايل فرعي دامن مي‌زنند، آنها بايد قبول كنند كه ملت‌هاي مسلمان اكنون بيدار شده‌اند و محاسباتشان مانند جنگ اسراييل و لبنان غلط خواهد بود. البته ما در حال حاضر با كشور‌هاي منطقه از جمله عربستان ، روابط نزديكي داريم و البته سوء تفاهم‌هايي هم وجود دارد.»

وي در مورد بحث هسته‌اي كشور گفت:« ما روابط بسيار نزديكي با آژانس داريم به گونه‌اي كه هفته گذشته البرادعي از ما تقاضاهايي كرد و ما درحال انجام دادن آنها هستيم. آنها نيز متوجه شدند كه رويكرد ما صادقانه و صميمانه است، اما اين تا زماني وجود دارد كه خود آژانس بي اعتبار نباشد. زيرا وقتي آژانس بي اعتبار شود ديگر نبايد توقع رفتار درست از او داشت.»

وي با اشاره به انتخابات اخير آمريكا و پيروزي حزب مقابل دولت آمريكا گفت:« متفكران غرب از سال‌ها قبل رفتار آمريكا را در عراق، فلسطين و افغانستان رصد كرده بودند و بنابراين در اين انتخابات از آن به عنوان يك نكته مثبت براي خود استفاده كردند.»

وي در مورد اينكه آيا آمريكا در منطقه به دنبال ايجاد دمكراسي واقعي است گفت:« آمريكا به دنبال ايجاد يك دمكراسي واقعي در منطقه نيست و براي خود آمريكايي‌ها نيز روشن است كه تنها كشوري كه مردم سالاري واقعي در آن وجود دارد ايران است.»

دكتر علي لاريجاني، دبير شوراي عالي امنيت ملي همچنين پس از حضور در ستاد انتخابات وزارت كشور در جمع خبرنگاران عنوان كرد:« استقبال از انتخابات امسال بسيار خوب بوده است كه يكي از دلايل آن هم حضور سلايق مختلف است.»

به گزارش خبرنگار سياسي ايسنا، وي افزود:« همچنين قوانين انتخاباتي نيز قبل از روز راي‌گيري خوب رعايت شده است و ما كمتر بد اخلاقي‌هاي انتخاباتي را شاهد بوده‌ايم و اين عوامل باعث شده است كه مردم با آرامش بيشتري راي بدهند.»

وي در مورد حضور نسل جوان در انتخابات گفت:« در چند حوزه انتخاباتي كه حاضر شدم حضور جوانان و راي‌اولي‌ها را بسيار خوب ديدم.»

لاريجاني درباره تاثير حضور پرشور ملت پاي صندوق‌هاي راي بر بحث‌هاي هسته‌اي كشورمان گفت:« يكي از دلايلي موجب قطع‌نامه اخير كه در بايگاني بود،مجددا به متن بيايد، اين بود كه بتوانند براساس نتيجه انتخابات نگاه مجدد به قطعنامه‌ بياندازند.اصل اينكه حضور مردم در انتخابات بالا باشد قاعدتا آنها را در نوع نگاه زورگويانه و ماجراجويانه در پرونده هسته‌اي معلق مي‌كند و آنها متوجه خواهند شد كه با اين روش نمي‌توانند كار را به پيش ببرند زيرا با اراده ملي مردم مواجه هستند.»

وي ادامه داد:« به هر حال اين انتخابات يك نمايشي از اراده ملي در مقابل چالش‌هاي پيش روي كشورمان است. البته مردم ما نيز بايد اراده خود را نسبت به اينگونه فشار‌ها نشان دهند و به كمك دولت مردان بيايند.»

وي در پاسخ به اين سوال كه نظر شما در مورد اينكه برخي مقامات امريكايي مردم ايران را غير متمدن مي‌خوانند چيست؟گفت:« اين حرف را افراد ناشي امريكايي مي‌زنند و افراد صاحبنظرشان كه استراتژيست هستند اين حرف‌ها را نمي‌زنند. اين گونه حرف‌ها را معمولا از نئومحافظه‌كاران تندرو بيان‌ مي‌كنند.»

لاريجاني افزود:« تمام صاحبنظران غربي در منطقه ما ملت ريشه‌دار و اصيل ايران را مي‌شناسند و مي‌دانند هيچ كدام از كشور‌هاي اطراف ما از لحاظ قدمت به پاي ايران نمي‌رسند.»

لاريجاني گفت:« گرايش‌هاي سياسي در مورد موضوع اتمي ايران يك نظر واحد دارند و طبعا اين انتخابات مي‌تواند تاثير بسزايي بر روي بحث‌هاي اتمي ما داشته باشد.»

وي در مورد اينكه اگر تحريم‌ها در مورد ايران صورت گيرد، چه پاسخي خواهيم داد؟ گفت:« قبلا هم گفته‌ايم اين تحريم‌ها بيش از آنكه يك چيز واقعي باشد بيشتر سر و صداست. آنها با بيان تحريم بيشتر بر روي مسائل رواني كار مي‌كنند. همچنين بحث تحريم‌ها هيچ كمكي به مساله هسته‌اي ما نمي‌كند زيرا اگر آنها فكر كنند كه با تحريم مي‌توانند بر روي ملت ما تاثير بگذارند، اشتباه كرده‌اند.»

وي تاكيد كرد:« اگر مقصود آنها از تحريم اين باشد كه بخواهند توان ما را فرسايش دهند ما هم از ظرفيت خودمان براي تاثيرگذاري استفاده مي‌كنيم، اما آنها نبايد در مسائلي كه مي‌توانند از طريق گفت‌وگوي سياسي با ما حل كنند، به دنبال نيش زدن باشند تا ايران نيز عكس‌العمل نشان دهد.»

لاريجاني در پاسخ به اين سوال كه شركت روسي "اتم استروي" اعلام كرده است كه ماهيانه 20 تا 25 ميليون دلار طرف ايراني براي پروژه نيروگاه بوشهر بدهد، آيا اين خبر درست است؟ گفت:« روسها بحثي را مطرح كرده‌اند كه مي‌خواهند به كارشان براي تحويل دادن نيروگاه بوشهر سرعت بدهند بنابراين بنا شده است كه با ايران توافق كنند تا سريعتر كارشان انجام شود.»

  • جمعه/ ۲۴ آذر ۱۳۸۵ / ۲۰:۴۲
  • دسته‌بندی: سیاسی2
  • کد خبر: 8509-14856
  • خبرنگار :