دانشمندان نسبت به ذوب شدن يخهاي قطبي هشدار دادند

گروهي از محققان مرکز ملي پژوهشهاي جوي (NCAR) در امريکا و دانشگاه مک گيل کانادا هشدار داده‌اند که اگر توليد گازهاي گلخانه‌اي در سطح کنوني در جهان ادامه يابد، ممکن است تا سال 2040 ميلادي، لايه يخي که سطح قطب شمال و اقيانوس منجمد شمالي را دربرگرفته در ماههاي تابستان کاملا ذوب و ناپديد شود.

به گزارش سرويس «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بنابر نتيجه اين محققان که در مجله نامه‌هاي پژوهش جغرافيايي چاپ شده، تداوم توليد گازهاي گلخانه‌اي در سطح کنوني باعث خواهد شد که در مناطق قطبي، تنها در محدوده‌اي واقع در سواحل شمال گروئنلند و کانادا يخبندان دائمي در ماههاي تابستان برقرار بماند.

بي‌بي‌سي افزود: گازهاي گلخانه‌اي به گازهايي همچون بخار آب، گاز کربنيک، متان و هيدروکسيد آمونيم گفته مي‌شود که بازتاب پرتو نور خورشيد را از زمين به خود جذب مي‌کنند و باعث بالا رفتن دماي جو زمين مي‌شوند.

بنابر تحقيقاتي که نتيجه آن در مجله نامه هاي پژوهش جغرافيايي چاپ شده، ذوب شدن يخهاي قطبي نيز بر گرم شدن زمين اثر مي‌گذارد، چرا که آب بيش از يخ نور خورشيد را به خود جذب مي‌کند و با افزايش سطح آب روي زمين که از ذوب شدن يخهاي قطبي ناشي مي شود، روند بالا رفتن دماي جو نيز شتاب مي گيرد.

ذوب شدن يخهاي قطبي بر حيات گونه هاي جانوري نيز اثر مي گذارد و نسل حيواناتي همچون خرس قطبي را که براي شکار و يافتن غذاي خود به حرکت روي يخهاي قطبي نياز دارد در خطر انقراض قرار مي دهد.

انتهاي پيام

  • شنبه/ ۲۵ آذر ۱۳۸۵ / ۰۹:۵۰
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 8509-14829
  • خبرنگار :