مديركل دفتر نظارت و بازرسي سازمان حفاظت محيط زيست از دست داشتن يكي از كارمندان قراردادي سازمان در پرونده زمينخواري 1700 هكتاري منطقه حفاظت شده جاجرود خبر داد.
مهندس اسماعيل رمضاني در گفتوگوي اختصاصي با خبرنگار «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در خصوص بزرگترين پرونده زمينخواري سازمان حفاظت محيط زيست گفت: در اين پرونده فرد متخلف كه كارمند قراردادي سازمان بود به دادگاه معرفي شده كه اعترافهايي نيز داشته است.
وي افزود: فرد يادشده اعتراف كرده است كه چكهايي را از 5 تا 200 ميليون تومان ميگرفته و در ازاي آن مساعدتهايي را براي واگذاري اراضي تحت حفاظت سازمان انجام ميداده است.
مديركل دفتر نظارت و بازرسي سازمان حفاظت محيط زيست تاكيد كرد: اين پرونده در حال رسيدگي در سيستم قضايي است و اكثر افراد دستاندركار در آن دستگير شدهاند.
مهندس بزرگيان، مديركل محيط زيست استان تهران نيز بزرگترين پرونده زمينخواري را در اراضي تحت حفاظت منطقه جاجرود عنوان كرده و پيشتر به ايسنا گفته بود كه بر اساس اين پرونده مجزا يكهزار و 700 هكتار از اراضي منطقه حفاظت شده جاجرود در دادسراي ناحيه 3 زمينخواري مطرح شده است كه هماكنون فرد متهم دستگير شده و در زندان به سر ميبرد.
هيچ بودجهاي امسال براي خريد مستثنيات به سازمان تعلق نگرفته است
600پروانه شكار براي 11 استان صادر شد
15 درصد پروانههاي شكار به خارجيها تخصيص يافت
رمضاني، مديركل دفتر نظارت و بازرسي سازمان حفاظت محيط زيست همچنين گفت: امسال 600 ميليون تومان براي خريد مستثنيات پيشبيني شده بود كه تاكنون هيچ بودجهاي براي خريد مستثنيات به سازمان تعلق نگرفته است.
به گزارش ايسنا، وي گفت: قيمت برخي از مستثنيات براي خريد توسط سازمان حفاظت محيط زيست بسيار بالا بوده و در بخشهايي نظير ميانكاله و اميرآباد به 30 ميليارد تومان نيز مي رسد، ضمن اينكه بايد تمامي مستثنيات يك منطقه به صورت يكجا خريداري شود.
مديركل دفتر نظارت و بازرسي سازمان حفاظت محيط زيست ميزان كل بودجه درخواستي سازمان براي سال جاري را 9 ميليارد تومان عنوان كرد و گفت: از اين رقم تنها 4/4 ميليارد تومان تصويب شد كه تاكنون كه 9 ماه از سال سپري شده، 5/2 ميليارد تومان تخصيص يافته است، ضمن اينكه در قالب متمم بودجه 2 ميليارد تومان ديگر نيز درخواست كردهايم.
وي در خصوص صدور پروانههاي شكار گفت: پروانه شكار براي 11 استان كشور صادر كردهايم كه در اين راستا 300 پروانه شكار براي كل و قوچ براي مناطق آزاد و 300 پروانه نيز براي مناطق حفاظتشده صادر شده است.
مديركل دفتر نظارت و بازرسي سازمان حفاظت محيط زيست گفت: بيش از 85 درصد اين پروانهها مربوط به شكارچيان داخلي و 15 درصد به شكارچيان خارجي تخصيص يافته است.
وي افزود: براي برخي از مناطق ديگر كشور نيز به دليل پيري حيات وحش درخواستهايي داشتهايم كه درحال بررسي است و تصور ميكنيم كه تعداد پروانههاي شكار سرجمع به 700 مورد برسد.
شكار پرندگان همچنان ممنوع است
احتمال صدور پروانه شكار پرندگان در مناطق كمخطرتر وجود دارد
300 اسلحه بيهوشي پس از 27 سال بالاخره خريداري شد
مديركل دفتر نظارت و بازرسي سازمان حفاظت محيط زيست در خصوص شكار و صيد پرندگان با تاكيد بر اين كه در حال حاضر شكار پرندگان با توجه به انفلوآنزاي فوق حاد پرندگان در كشور ممنوع است، افزود: در اين خصوص نامهاي را به وزير جهاد به عنوان رييس ستاد پيشگيري از آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان ارسال كردهايم كه مننتظر پاسخ آنها براي صدور و يا عدم صدور پروانههاي شكار هستيم.
وي با تاكيد بر اين كه ممر درآمدي تعدادي از شكارچيان، شكار پرندگان است، تاكيد كرد: ستادآنفلوآنزا بزودي اعلام ميكند كه خسارت اين افراد يا جبران شود و يا اين كه پروانه شكار در مناطق كمخطرتر صادر ميشود.
مديركل دفتر نظارت و بازرسي سازمان حفاظت محيط زيست در خصوص كشتن 9 گراز به دست مأموران محيط زيست در خلخال با تاكيد بر اين كه موضوع كشته شدن گرازها در خلخال در دست بررسي است، افزود: 9 گرازها با حركت ماشين كنترل شده و به سمت زيستگاه برگردانده شدند، ولي ساير گرازها بازنگشتند.
وي تاكيد كرد: تصميمگيري براي كشتن گرازها خارج از نظر مديركل و سازمان محيط زيست انجام شد.
مديركل دفتر نظارت و بازرسي سازمان حفاظت محيط زيست افزود: در خصوص تامين سلاحهاي بيهوشي مذاكراتي صورت گرفته و سلاحهاي خريداري شده و تنها ترخيص از گمرك آنها مانده است.
به گفته رمضاني بر اين اساس پس از 27 سال 200 قبضه سلاح بيهوشي تاشو و تعدادي اسلحههاي كوچكتر خريداري شده است كه در مجموع 300 قبضه سلاح بيهوشي خريداري شده است.
وي گفت: هفته آينده سايت GIS توسط رياست سازمان افتتاح خواهد شد كه گام موثري در راستاي مونيتورينگ مناطق است.
280 بيمه شناور براي محيط بانان تخصيص يافت
حداقل حقوق محيط بانان به 200 هزار تومان رسيد
مديركل دفتر نظارت و بازرسي سازمان حفاظت محيط زيست در خصوص محيطبانان نيز گفت: سازمان حفاظت محيط زيست دغدغههاي فراواني نسبت به حقوق و معيشت محيطبانان داشته و در اين راستا مذاكراتي نيز با ستاد فرماندهي كل قوا و ستاد كل نيروهاي مسلح در خصوص مسايل گارد محيط زيست و وسايل و تجهيزات جانبي آن داشته است.
رمضاني گفت: همچنين نامهاي به وزير كار ارسال شده كه كار محيط بانان جزو مشاغل سخت و زيانآور محسوب شود.
وي تصريح كرد: درخواست سازمان حفاظت محيط زيست اين است كه بتواند براي محيطبانان در نزديكي محل خدمتشان سرپناهي تهيه كند تا آنها با خيال مطمئن تر به حفاظت از مناطق بپردازند، چراكه بعضا 20 روز به دور از خانواده در شرايط بسيار سخت به سر مي برند، اين در حالي است كه تا سال گذشته حقوق دريافتي برخي محيط بانان با شرايط سخت كار كمتر از 120 هزار تومان بود كه در دوره جديد، حداقل حقوق محيط بانان 200 هزار تومان شده است.
به گزارش ايسنا، مديركل دفتر نظارت و بازرسي سازمان حفاظت محيط زيست گفت: برخي از محيط بانان در معرض فشار و تهديد جدي هستند، بنابراين براي مبارزه با شكارچيان بايد در حدي از تمكين مالي باشند كه وسوسه نشوند.
وي گفت: به دنبال آموزش خلباني و پروازي براي محيط بانان هستيم تا بتوانند به صورت دقيقتر بر منطقههاي تحت مديريت خود نظارت كنند.
مديركل دفتر نظارت و بازرسي سازمان حفاظت محيط زيست گفت: در خصوص بيمه محيط بانان نيز اقدامات خوبي صورت گرفته به نحوي كه 280 بيمه شناور براي آنان در نظر گرفته شده كه به تناسب نياز اختصاص مييابد، اين درحالي است كه ميزان ديه اين افراد نيز در ماههاي عادي 45 ميليون تومان و در ماههاي حرام 5/53 ميليون تومان در نظر گرفته شده است.
وي با اشاره به وجود حدود 3 هزار محيط بان در كشور گفت: اين افراد حفاظت از 13 ميليون هكتار از اراضي 4 گانه تحت مديريت سازمان را برعهده دارند.
به گفته رمضاني در حالي كه بر اساس استانداردهاي جهاني بايد در هر يكهزار هكتار يك محيط بان باشد، اين رقم در كشور ما يك محيط بان به ازاي هر 4 هزار هكتار است.
برنامههاي روز محيط بان تشريح شد
محيط بانان شهيد در حكم شهيد درجه 2 محسوب ميشوند
مديركل دفتر نظارت و بازرسي سازمان حفاظت محيط زيست در خصوص برنامههاي روز محيط بان گفت: همزمان با ولادت حضرت امام رضا از 70 محيط بان نمونه سازمان حفاظت محيط زيست تقدير ميشود.
وي افزود: امسال از محيط بانان بازنشسته، خانواده شهدا، محيط بانان جانباز و نيز محيط باناني كه كار ويژهاي در عرصه حفاظت از محيط زيست انجام دادهاند نيز تجليل ميشود.
رمضاني گفت: سازمان حفاظت محيط زيست در خصوص رسيدگي به شكايات مردمي رتبه دوم بين سازمانهاي دولتي را بدست آورده آورد و اين درحاليست كه نظارتهايي بر اجراي طرح ها، عملكرد مديران، فعاليت حوزه ستاد نيز صورت گرفته كه مطابق آن به 5 استان تذكر داده شده، 10 مدير استاني بركنار شده و 5 معاون و مدير ستادي نيز به دليل عدم كارآمدي تغيير يافتهاند.
وي تصريح كرد: در تعيين محيطبانان نمونه عواملي نظير سنوات خدمتي، ميزان كشف جرائم، فعاليت هاي خاص و موثر، رعايت مقررات، آشنايي با قوانين، خصوصيات فردي، نحوه برخورد با ارباب رجوع موثر است ضمن اينكه امسال 3 محيط بانان به عنوان محيط بان ملي، 3 نفر بعنوان افسر محيط بان نمونه نيز انتخاب خواهند شد.
به گزارش ايسنا، مديركل دفتر نظارت و بازرسي سازمان حفاظت محيط زيست در خصوص محيط بانان شهيد نيز گفت: توافقنامهاي را بنياد شهيد امضا كرديم كه بر اساس آن محيط بانان شهيد به عنوان شهيد درجه 2 بايد محسوب شوند و بايد نيازمنديهاي آنها تامين شود.
وي افزود: ممكن است در اجراي اين امر برخي مشكلاتي وجود داشته باشد كه اين مسأله در حال پيگري است.
رمضاني تاكيد كرد: همچنين معاونت توسعه و امور اداري سازمان محيط زيست نيز در حال پيگري موضوع محيط باناني است كه قبلا شهيد شدهاند.
انتهاي پيام