ملخ صحرايي از گذشتههاي دور خطر جدي براي كشورهاي جنوب غربي آسيا محسوب شده كه نيازمند عمليات مبارزه در سطح وسيع است.
به گزارش خبرنگار كشاورزي ايسنا، مبشر شيخ ـ نماينده سازمان خواروبار و كشاورزي ملل متحد (فائو) و سازمان بهداشت جهاني (WHO) ـ امروز (دوشنبه) در بيست و پنجمين نشست كميسيون ملخ صحرايي كه با حضور نمايندگان كشورهاي جنوب غربي آسيا برگزار شد، ملخ صحرايي را به دليل مهاجرتهاي مكرر از مرزهاي كشورها، يك مشكل بينالمللي خواند و افزود: از گذشتههاي دور اين آفت خطر جدي براي كشاورزي جنوب غرب آسيا محسوب ميشده كه اغلب نيز نيازمند عمليات مبارزه در سطح وسيع است.
او يكي از وظايف سازمان فائو را ارائه اطلاعات و وضعيت اين ملخ در كليه كشورها ذكر كرد و افزود: به همين منظور اين سازمان اطلاعات متمركزي را در مقر فائو در رم راهاندازي كرده است.
وي ادامه داد: كليه كشورهاي مبتلا به اين مشكل اطلاعات خود را به اين سازمان منتقل كرده و پس از آن اطلاعات تحليل شده در اين سازمان همراه با اطلاعات هوايي و زيستگاهها و تصاوير ماهوارهيي به كشورها فرستاده ميشود و همچنين اين سازمان اطلاعات جديدي را به صورت ادواري و خلاصه شده در خصوص وضعيت ملخ، پيشبيني مهاجرت و توليدمثل به صورت كشور به كشور تهيه و به كشورها توزيع ميكند.
مبشر شيخ درباره كميسيون 25 گفت: اگر چه اين كميسيون كوچكترين كميسيون مبارزه با ملخ است ولي نقش بسيار مهمي در پيشگيري از حمله اين ملخ دارد.
در ادامه اين نشست كيس كريسمن ـ مسوول پيش آگاهي بخش مبارزه با آفات زيانآور و مهاجر فائو ـ نيز با بيان اين كه اين كميسيون يكي از چند كميسيون مبارزه با ملخ فائو است، افزود: اين كميسيون كه 43 سال از عمر آن ميگذرد مجمعي است كه برحسب قانون تاسيس شده و يك مكانيزم دائمي براي مديريت ملخ است كه ميتواند همه ساله فعاليت كند.
او با اشاره به وظايف كشورهاي عضو اين كميسيون گفت: داشتن يك سيستم دائمي نظارت و كنترل ملخ و همچنين قرار دادن سطح مشخصي از منابع براي مديريت موارد اضطراري برخي از وظايف اين اعضا است.
وي خاطرنشان كرد: ارائه آموزش در سطح بالا به كاركنان و بازآموزي آنها با توجه به پديدآمدن تكنولوژيهاي جديد و همچنين شركت در استراتژيهاي پيشگيرانه براي بروز و ظهور مواقع اضطراري از ديگر وظايف اين اعضا است.
انتهاي پيام