رييسجمهور كشورمان كه روز سهشنبه به همراه هياتي براي شركت در اجلاس D8 تهران را به مقصد اندونزي ترك كرد، صبح چهارشنبه به وقت محلي در نخستين روز از اين سفر مورد استقبال رسمي سوسيلو بامبانگ يدهونو رييسجمهور اندونزي قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر محمود احمدينژاد كه به قصد سفري پنج روزه به اندونزي رفته است، در سه روز آينده علاوه بر ديدار با مسوولان اين كشور در جلسهاي با حضور نخبگان و دانشجويان اندونزي سخنراني ميكند.
پس از استقبال رسمي از رييسجمهور كشورمان، روساي جمهور دو كشور ايران و اندونزي طي مذاكراتي در نشستي خصوصي به بحث و گفتوگو پرداختند.
قرار است دو كشور در زمينه مبادلات فرهنگي، همكاريهاي گمركي، همكاري در زمينه انرژي، مسائل علمي و فني، صنايع كوچك و متوسط و همچنين ساخت پالايشگاه نفت در استان جاوه اين كشور تفاهمنامههايي را به امضا برسانند.
به گزارش ايسنا در حين انجام مراسم استقبال رسمي از رييسجمهور اندونزي در كاخ مردكا از رييسجمهور كشورمان كه با نواختن سرود ملي دو كشور همراه بود 21 گلوله توپ به نشانه دوستي ملت دو كشور شليك شد.
وي شنبه براي شركت در اجلاس D8 به جزيره بالي در اين كشور عزيمت ميكند.
در حال حاضر رياست گروه D8 بر عهده ايران است و در اين اجلاس رياست اين گروه به اندونزي براي مدت دو سال تا آخر سال 2007 منتقل ميشود.
گروه D8 در سال 1997 براي افزايش مبادلات تجاري بين كشورهاي ايران، نيجريه، مالزي، پاكستان، اندونزي، بنگلادش، تركيه و مصر ايجاد شد و در پنجمين اجلاس آن روساي جمهور هفت كشور ايران، نيجريه، مالزي، پاكستان، اندونزي، بنگلادش و تركيه شركت ميكنند، مصر نيز در اين اجلاس در سطح وزير شركت خواهد داشت.
رييس جمهور در اين سفر شش روزه غير از شركت در اجلاس D8 ديدارهاي دوجانبهاي با سران كشورهاي شركت كننده در اجلاس خواهد داشت.
امضاي يادداشتهاي تفاهم
در جريان سفر دكتر احمدينژاد به اندونزي همچنين شش يادداشت تفاهم همكاري بين ايران و اندونزي از سوي مقامات دو كشور امضا شد.
به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران، در اين سفر پس از مذاكرات دو جانبه بين مقامات دو كشور در زمينهي تسهيلات گمركي، علوم، فنون و تكنولوژي، فرهنگ و گردشگري، همچنين همكاريهاي مربوط به حوزه انرژي و نيز ساخت پالايشگاه يادداشت تفاهم همكاري امضا شد.
اين يادداشتهاي تفاهم بين وزيران امور خارجه و فنآوري و اطلاعات و ارتباطات و همچنين معاونان وزير نفت و امور خارجهي كشورمان با برخي همتايان و مقامات اندونزي امضا شد.
اظهارات دو رييسجمهور در نشست مطبوعاتي
رييسجمهور كشورمان همچنين با شركت در يك نسشت مطبوعاتي با اشاره به اينكه منتظر عكسالعمل آمريكاييها به نامهاش است، گفت: از جواب ندادن به اين نامه ناخرسند نيستيم.
به گزارش ايسنا، دكتر محمود احمدينژاد پس از امضاي شش ياداشت تفاهم در جمع خبرنگاران حاضر شد و به پرسشهاي آنها پاسخ داد.
وي در پاسخ به سوال يك خبرنگار اندونزيايي كه پرسيد «آيا نسبت به پاسخ ندادن بوش ناراحت هستيد يا خير؟» گفت: ما نامهاي داديم، مطالب مهمي را مطرح كرديم و منتظر عكسالعمل طرف آمريكايي هستيم.
وي همچنين تاكيد كرد كه از پاسخ ندادن به نامه ناخرسند نيستيم.
سوسيليو بامبانگ يدهونو، رييسجمهور اندونزي نيز با ابراز خرسندي از حضور رييس جمهور ايران و هيات همراه در اندونزي، اظهار كرد: امروز شاهد بازبيني روابط دو كشور بوديم و در مذاكرات دو جانبه مباحثي رد و بدل شد كه به ارتقاي روابط دو كشور خواهد انجاميد.
وي با اشاره به اينكه مصمم هستيم روابط دو كشور در زمينهي تجاري افزايش يابد، توافق در زمينهي ساخت پالايشگاه در اندونزي را كه ايران نفت آن را تامين كند از جملهي اين روابط دانست.
رييس جمهور اندونزي با اشاره به مسائل هستهيي ايران با بيان اينكه هر چند ما هم دغدغهي كشورهاي مختلف در مورد نحوهي مذاكرات ايران با آژانس را داريم، اظهار كرد: ما هم با ايران هم عقيده هستيم و معتقديم بايد براي اين موضوع راهحل تازهاي پيدا كنيم.
به گفتهي وي، اندونزي بر اين عقيده است كه موضوع پروندهي هستهيي ايران از مجاري رسمي و ديپلماسي و بدون تنش حل و فصل شود.
رييس جمهور اندونزي ادامه داد: ما از مذاكره بين ايران و آژانس استقبال ميكنيم و فكر ميكنيم اگر اندونزي به كاهش تنشها بتواند كمك كند اعلام آمادگي خواهد كرد.
وي همچنين در پاسخ به سوال يكي از خبرنگاران ايراني در مورد حجم فعاليتهاي تجاري دو كشور، گفت: بايد تلاش خود را مضاعف كنيم تا بتوانيم ظرفيتهاي موجود را پر كنيم.
رييس جمهور اندونزي، اندونزي را دروازهي كالاهاي ايراني به منطقهي آ.س.آن دانست و گفت: ما هم ايران را دروازهي كالاهاي اندونزي به منطقه ميدانيم.
وي همچنين اعلام كرد: در مذاكرات دو جانبه با رييس جمهور ايران در زمينهي روابط با غرب با جهان اسلام صحبت كرديم.
دكتر محمود احمدينژاد نيز در اين مصاحبهي مطبوعاتي با ابراز خشنودي از حضور در اندونزي و تاكيد بر گسترش روابط دو جانبه اين كشور را دوست و برادر ملت ايران خواند و گفت: توافقهاي بسيار خوبي صورت گرفت كه اميدواريم مقدمهي جهش در روابط دو كشور را فراهم آورد.
وي ادامه داد: ما و اندونزي در مسائل منطقهاي و بينالمللي ديدگاههاي مشتركي داريم و به همين خاطر ايران از حقوق دولت و ملت اندونزي در مسايل منطقه و بينالملل دفاع ميكند.
رييس جمهور كشورمان با بيان اينكه هر دو كشور خواهان صلح و امنيت، برپايي عدالت و توحيد هستند، گفت: ما هر دو خواهان تحقق حقوق مردم فلسطين هستيم و آوارگي ملت فلسطين از سوي رژيم اشغالگر را محكوم ميكنيم.
احمدينژاد با اشاره به فعاليتهاي هستهيي ايران اظهار كرد: پيشرفت و اقتدار دو ملت را نقطهي مقابل هيچ ملتي نميدانيم و بلكه در خدمت صلح و پيشرفت جهان ميدانيم.
رييس جمهور كشورمان گفت: فعاليتهاي هستهيي ايران همگي در چارچوب برنامههاي آژانس انرژي اتمي بوده و ساعتها در مورد ايران گزارشهاي مختلفي ارايه شده و با تاكيد آژانس هيچ انحرافي در فعاليتهاي ايران ديده نشده است.
وي با بيان اينكه نگراني قدرتهاي بزرگ در زمينهي دستيابي ايران به سلاح هستهيي يك دروغ بزرگ است، گفت: آنها نگران غير صلحآميز بودن فعاليتهاي هستهيي هيچ كشوري نيستند؛ چرا كه خود و همپيمانانشان هر روز سلاح هستهيي ميسازند.
احمدينژاد ادامه داد: پس آنها نگران اين هستند كه تكنولوژي تنها در اختيار خودشان باشد و كشور ديگري از آن بهره نگيرد.
وي با بيان اينكه امروز ملت ايران نه تنها از حق خودش دفاع ميكند بلكه از حقوق همهي ملتها دفاع خواهد كرد، ادامه داد: آژانس تاسيس شده است تا از يكسو جلوي زرادخانههاي هستهيي بعضي قدرتها را بگيرد اما متاسفانه كشورهايي كه در زمينهي غير صلحآميز فعاليت ميكنند رها شدهاند و آژانس مانع كشورهايي كه رفتار صلحآميز دارند ميشود.
رييس جمهور كشورمان تاكيد كرد: ملت ما تصميم خود را گرفته است و از آن عقب نخواهد نشست و اگر چند قدرت فكر ميكنند ميتوانند تصميمهاي نامشروع خود را پشت نقاب آژانس و شوراي امنيت پنهان كنند اشتباه ميكنند.
احمدينژاد مقاومت و ايستادگي ملت ايران را ايستادگي يك كشور مستقل دانست و گفت: من از دفاع هوشمندانهي ملت و دولت اندونزي از ملت ايران تشكر ميكنم. توجه داشته باشيد كه ايستادگي ايران صرفا دفاع از حقوق كشورهاي اسلامي نيست؛ بلكه دفاع از حقوق همهي ملتهاست.
مذاكرات خصوصي
رييس جمهور اندونزي همچنين در مذاكرات خصوصي خود با احمدينژاد، حمايت كشورش را از حق ايران در برخورداري از انرژي صلحآميز هستهيي مورد تاكيد قرار داد و گسترش روابط جاكارتا با تهران را در ابعاد اقتصادي، تجاري، سياسي، فرهنگي و همكاري در مسايل بينالمللي خواستار شد.
به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) از جاكارتا، سوسيلو بامبانگ، رييس جمهور اندونزي در جريان مذاكرات رسمي سران دو كشور كه با حضور هياتهاي عاليرتبهي اندونزي و ايران برگزار شد، مقدم دكتر محمود احمدينژاد، رييسجمهوري اسلامي ايران به جاكارتا را گرامي داشت و در سخناني تاكيد كرد كه كشورش مايل است تا روابط ميان دو كشور هر چه بيشتر تقويت شود.
رييسجمهور اندونزي همچنين تاكيد كرد: من با دقت به سخنان آقاي دكتر احمدينژاد، در زمينه استفاده از انرژي صلحآميز هستهيي گوش كردم و متوجه شدم كه مواضع ايشان از يك منطق بسيار صحيح پيروي ميكند.
بامبانگ همچنين از همكاريهاي بسيار قوي و سازنده دو كشور در زمينههاي مختلف سخن به ميان آورد و اظهار اميدواري كرد كه سفر دكتر احمدي به جاكارتا به تحكيم مناسبات فيمابين در مسايلي مانند انرژي، علوم و تكنولوژي و ديگر زمينههاي مورد علاقه بينجامد.
رييسجمهور اندونزي همچنين به تسهيلات كنسولي دولت اندونزي اشاره كرد و گفت كه دارندگان گذرنامههاي سياسي و خدمت، نيازمند رواديد نيستند و شهروندان ايراني دارنده گذرنامه عادي نيز در بدو ورود به خاك اندونزي، رواديد دريافت ميكنند.
در اين مذاكرات، دكتر احمدينژاد نيز در سخناني به وجود ظرفيتها، استعدادها و فرصتهاي فراوان دو كشور براي توسعه روابط دو جانبه، تاثيرگذاري در جهان اسلام و همكاري در مسايل منطقهيي و بينالمللي اشاره كرد و گفت كه علايق فرهنگي، سياسي و اقتصادي ميان دو كشور، ملتهاي ايران و اندونزي را به يكديگر پيوند داده است.
وي در سخنان خود، علوم مختلف را دستاوردي غير انحصاري براي بشريت خواند و افزود: علم متعلق به همه بشريت است و بايد در خدمت پيشرفت جامعه بشري باشد. اما در دوران اخير، برخي از نظامهاي مادي دنيا، قصد دارند علم و فنآوريهاي علمي را در انحصار خود نگه دارند و از آن به عنوان ابزاري براي سلطه بر ملتها استفاده كنند و از اين رو در هر شرايطي با پيشرفت علمي كشورهاي مستقل جهان مخالفت ميكنند.
رييسجمهور بر صلحآميز بودن، شفافيت و آشكار بودن فعاليتهاي هستهيي ايران تاكيد كرد و گفت: اين فعاليتها در چارچوب مقررات آژانس بين المللي انرژي هستهيي انجام ميشود، اما با اين وجود، برخي از قدرتها كه مخالف پيشرفت ملتهاي مستقل هستند نميخواهند ملت ايران از اين دستاورد علمي خود استفاده كند.
دكتر احمدينژاد، دفاع ملت ايران از حقوق قانوني خود و برخورداري از انرژي صلحآميز هستهيي را به منزله دفاع از حقوق تمامي ملتهاي مستقل دانست و افزود: ما علاقمنديم سياستهاي خود را مثل گذشته، ادامه دهيم اما اگر اين مقررات عليه حقوق ملت ايران به كار گرفته شود، حتما تجديدنظر خواهيم كرد.
وي فشار سياسي، رواني و تبليغاتي قدرتهاي غربي عليه جمهوري اسلامي ايران را بيانگر ناتواني آنها در آسيب زدن به ملت ايران دانست و افزود: ملت ايران تصميم خود را گرفته است و به لطف خدا با يكپارچگي تمام از حقوق خود كه به منزله استيفاي حقوق همه ملتهاي مستقل است، دفاع خواهد كرد.
رييسجمهور همچنين از مواضع قاطع همتاي اندونزيايي خود در دفاع از حقوق هستهيي ايران، تقدير و تشكر كرد.
دكتر احمدينژاد در بخش ديگري از سخنانش، حمايت جمهوري اسلامي ايران از حقوق ملت، يكپارچگي و تماميت ارضي اندونزي را مورد تاكيد قرار داد و تصريح كرد كه جمهوري اسلامي ايران از عضويت اين كشور در شوراي امنيت سازمان ملل براي سالهاي 2007 و 2008 ميلادي پشتيباني ميكند.
در اين ديدار، طرفين همچنين بر ضرورت حمايت از روند تشكيل دولت مستقل فلسطيني براي حل مشكلات فراروي ملت مسلمان فلسطين تاكيد كردند و كمك به ملتهاي مسلمان و سختي كشيده عراق و افغانستان را ضروري دانستند.
سه ديدار جداگانه با مقامات اندونزي
رييس جمهور در ادامه سفرش به اندونزي سه ديدار جداگانه را با مقامات اين كشور برگزار كرد.
به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) از جاكارتا، دكتر محمود احمدينژاد بعدازظهر امروز به وقت محلي با محمد يوسف كالا، معاون رييس جمهور اين كشور ديدار كرد.
دو طرف در اين ديدار بر گسترش روابط دوجانبه تاكيد كردند.
احمدينژاد همچنين در ديدار با هدايت نور وحيد، رييس مجلس مشورتي خلق اندونزي و آلوم داكسونو، رييس مجلس نمايندگان اندونزي ديدار و گفتوگو كرد.
رييس جمهور در اين ديدارها بر گسترش روابط پارلماني دو كشور تاكيد كرد.
بر اساس اين گزارش، احمدينژاد تا ساعاتي ديگر در مراسم ضيافت شام رييس جمهور اندونزي شركت خواهد كرد.
متن گفتوگوي رييس جمهور در اين سه ديدار متعاقبا ارسال ميشود.
انتهاي پيام