*واكنش منفي دولت بوش به نامه رييس جمهور* رايس درواكنش به نامه احمدي‌نژاد: *اين نامه فلسفي، مذهبي و تاريخي است *اين نامه به شكلي روشن پاسخگوي مسايل موجود نيست

خبرگزاري آسوشيتدپرس نوشت، كاندوليزا رايس نامه‌ي غيرمنتظره‌ي محمود احمدي‌نژاد به رييس‌جمهور آمريكا را رد كرد و گفت، اين نامه با جديت به مسايل مربوط به برنامه‌ي هسته‌يي ايران و ديگر مسايل پاسخي نداده است.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، كاندوليزا رايس، وزير امور خارجه‌ي آمريكا در گفت‌وگو با خبرگزاري آسوشيتدپرس محور نامه محمود احمدي‌نژاد، رييس‌جمهور ايران به جورج بوش، همتاي آمريكايي‌اش را فلسفي، تاريخي و مذهبي معرفي كرده و مدعي شد: در اين نامه هيچ چيزي وجود ندارد و به هيچ وجه به هيچ يك از مسايلي كه در واقع در جامعه‌ي بين‌الملل بر روي ميز قرار دارند، از جمله برنامه‌ي هسته‌يي و مسايل مربوط به تروريسم به شكلي روشن پاسخ نمي‌دهد.

وي افزود: فكر مي‌كنم بهتر باشد بگوييم ويژگي‌ اين نامه فلسفي بودن آن است، اين نامه 17 يا 18 صفحه است و قطعا يك پيشنهاد نيست.

رايس ادامه داد: ‌بگذاريد بسيار روشن بگويم هيچ چيزي در اين نامه وجود ندارد كه نشان دهد ما در مسيري متفاوت از آنچه قبل از دريافت آن قرار داشتيم، هستيم.

وزير امور خارجه‌ي آمريكا همچنين گفت: اين نامه به هيچ وجه ملموس نيست و به مسايل نمي‌پردازد. نامه‌ي مذكور به شكل گسترده‌يي فلسفي و اندكي از آن تاريخي است. من آن را به عنوان يك گشايش نمي‌بينم.

وي ادامه داد: ‌اين نامه در جايگاهي قرار ندارد كه كسي بر اساس آن گشايشي را در پرداختن به مساله‌ي هسته‌يي يا هر چيز ديگري از اين دست بيابد و به مسايلي كه ما با آن روبرو هستيم به شكلي ملموس پاسخ نمي‌دهد.

رايس گفت:‌ در اين جا فقدان ارتباط مشكل نيست. ما و جامعه‌ي بين‌المللي درباره‌ي اين كه ايراني‌ها لازم است چه كارهايي انجام دهند، بسيار روشن بوده‌ايم.

وزير امور خارجه‌ي آمريكا افزود: اروپايي‌ها روس‌ها، چيني‌ها و همه در دنيا با ايراني‌ها صحبت مي‌كنند و درباره‌ي آنچه لازم است، انجام دهند با آن‌ها ارتباط برقرار مي‌كنند.

وي ادامه داد : فكر مي‌كنم نمي‌خواهيم از كساني كه آنها بايد با آنها صحبت كنند، منحرف شوند. فكر مي‌كنم مي‌خواهيم تمركز را بر روي آنچه لازم است انجام دهند، حفظ كنيم.

رايس به طور دقيق به محتواي نامه اشاره‌اي نكرد، اما تاكيد كرد كه آمريكا مسير خود را در رابطه با ايران تغيير نخواهد داد.

رايس مدعي شد كه ممكن است در حالي كه شوراي امنيت به بررسي مساله‌ي هسته‌يي ايران مي‌پردازد، نامه‌ي احمدي‌نژاد تلاشي براي تغيير موضوع و يا خارج كردن جامعه‌ي بين‌المللي از مسير خود باشد.

رايس گفت كه آمريكا براي پاسخ سرسختانه‌ي شوراي امنيت اعمال فشار خواهد كرد، اما در اين باره توضيحي نداد.

وزير امور خارجه‌ي آمريكا گفت: ما بايد فشاري را بر ايراني‌ها وارد آوريم تا بفهمند تمرد مستمرشان از سيستم بين‌المللي بهايي به دنبال خواهد داشت.

اظهارنظرهاي مقامات مختلف دولت بوش

در همين حال، يك سخنگوي كاخ سفيد نيز گفت: نامه‌ي محمود احمدي‌نژاد به جورج بوش موضع واشنگتن در قبال برنامه‌ي هسته‌يي ايران را تغيير نمي‌دهد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از خبرگزاري فرانسه، فردريك جونز، يك سخگوي شوراي امنيت ملي آمريكا مدعي شد: هيچ چيزي در اين نامه به مسايل ميان ايران و جامعه‌ي بين‌المللي پاسخ نمي‌دهد.

وي افزود: اين نامه كه روز دوشنبه براي بوش ارسال شد، هيچ زمينه‌ي جديدي را در خصوص مسايل مورد نگراني دولت آمريكا از جمله برنامه‌ي هسته‌يي ايران و آنچه واشنگتن آن را نقض حقوق بشر در ايران در نظر مي‌گيرد، مطرح نمي‌سازد.

جونز با ذكر اين كه كاخ سفيد محتواي نامه‌ي احمدي‌نژاد را علني نخواهد ساخت، افزود:‌ رييس‌جمهور آمريكا در مسير سفرش به سوي فلوريدا از اين نامه مطلع شد.

اسكات مك كللان، سخنگوي بوش كه در مسير فلوريدا رييس‌جمهور ‌آمريكا را همراهي مي‌كرد، نيز گفت كه موضع واشنگتن ضرورتا همان چيزي است كه قبل از دريافت نامه بوده است.

وي افزود: نگراني‌هايي در رابطه با اين رژيم براي دنيا وجود دارد و جامعه‌ي بين‌المللي مي‌خواهد شاهد آن باشد كه اين رژيم رفتارش را تغيير داده و به آن نگراني‌ها پاسخ مي‌دهد.

مك كللان ادعا كرد: جامعه‌ي بين‌المللي از اين كه اين رژيم قابليت تسليحات هسته‌يي يا سلاح‌هاي هسته‌يي را در اختيار داشته باشد، نگران است و به همين دليل است كه ما به همراه يكديگر براي يافتن راه‌حلي ديپلماتيك كار مي‌كنيم.

بر اساس اين گزارش، شان مك كورمك، سخنگوي وزارت امور خارجه‌ي آمريكا نيز در اين باره ادعا كرد كه هيچ چيزي در اين نامه به مسايل مربوط به ايران كه در جامعه‌ي بين‌المللي بر روي ميز قرار دارد پاسخ نمي‌دهد چه به مساله‌ي هسته‌يي مربوط باشد يا تروريسم و حقوق بشر.

انتهاي پيام

  • سه‌شنبه/ ۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۵ / ۰۹:۰۵
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 8502-12513
  • خبرنگار :