برنامههاي بخش پتروشيمي در قالب سند چشمانداز 10 ساله قابليت تحقق را دارند به شرطي كه همه بخشها هماهنگ عمل كنند.
مهندس احتياطي ـ مديرعامل سابق شركت بازرگاني پتروشيمي ـ در گفتوگو با خبرنگار نفت و انرژي ايسنا، با اشاره به پيشبيني توليد 12 ميليون تن اتيلن، 10 ميليون تن پلياتيلن، 10 ميليون تن كودهاي ازته و 10 ميليون تن متانول و نيز رسيدن به رقم 20 ميليارد دلار در ارزش محصولات پتروشيمي در پايان برنامه پنج ساله پنجم افزود: با توجه به روند توسعه در صنعت نفت و گاز و پتروشيمي پيشبينيهاي سند چشمانداز صنعت نفت عملي خواهد بود.
وي در ادامه نگراني در خصوص خوراك مجتمعهاي پتروشيمي در نقاط مختلف كشور را مسالهاي خواند كه با هماهنگي در بخش گاز و بالادستي نفت قابل حل خواهد بود.
احتياطي، ظرفيتهاي ايجاد شده مهندسي و ساخت را در بخش پيمانكاري طي هشت سال گذشته را قابل توجه خواند و خاطرنشان كرد: بخش پتروشيمي با توجه به فراواني انرژي و دسترسي آسان به منابع گاز و تضمين صادرات، مزيت نسبي ايران بوده و خواهد بود.
وي خاطرنشان كرد كه سال گذشته ارزش محصولات پتروشيمي 3.5 ميليارد دلار بوده است و با توجه به قيمتهاي فعلي ميتوان نسبت به تحقق درآمد 20 ميليارد دلاري در پايان برنامه چشمانداز 10 ساله پتروشيمي اميدوار بود.
مديرعامل شركت بازرگاني پتروشيمي در ادامه با اشاره به شرايط فعلي سياسي ايران تاثيرگذاري فضاي سياسي جهاني را بر تامين اعتبار پروژههاي پتروشيمي بسيار زياد و چالش برانگيز خواند و گفت: اگر نتوانيم با بانكهاي خارجي در مورد فاينانس پروژهها به تفاهم برسيم دولت و مجلس بايد براي ادامه روند پروژههاي پتروشيمي و تحقق اهداف سند چشمانداز صنعت نفت از طريق حساب ذخيره ارزي اين مشكل را مرتفع سازند.
به گزارش ايسنا كنفرانس ملي نفت،گاز و انرژي از 30 ارديبهشت ماه به مدت سه روز در دانشگاه صنعتي شريف برگزار خواهد شد.
انتهاي پيام