پيكر مرحوم دكتر سعيد كاظمي آشتياني،رييس پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي، جهادگر خستگي ناپذير و دانشمند برجسته كشورمان در حوزه تحقيقات سلولهاي بنيادي، همانندسازي و درمان ناباروري، روز پنجشنبه در بهشت زهرا (س) به خاك سپرده شد.
به گزارش خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران پيكر اين جهادگر فقيد كه چهارشنبه شب بر اثر عارضه قلبي درگذشت، با حضور غلامحسين الهام، رييس دفتر رييسجمهوري، دكتر علي منتظري، رييس جهاد دانشگاهي، دكتر صدر، رييس سازمان نظام پزشكي، جمعي از مسؤولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، مراكز پزشكي، جهاد دانشگاهي و شماري از مسؤولان كشور و همچنين با حضور گسترده پژوهشگران و جهادگران دانشگاهي، از مقابل بيمارستان بقيهاللهالاعظم (عج) تهران تشييع و پس از انتقال به بهشت زهرا (س) و اقامه نماز، در قطعه 16 به خاك سپرده شد.
اين دانشمند جهادگر در سالهاي حضور پربار خود به عنوان رييس جهاد دانشگاهي واحد دانشگاه علوم پزشكي ايران و رييس پژوهشكده «رويان»، نقشي راهبردي در هدايت تحقيقات توليد سلولهاي بنيادي، شبيهسازي و درمان ناباروي داشته است.
وي در اول فروردين ماه سال 1340 در تهران چشم به جهان گشود و پس از طي دوران تحصيلي در مقطع متوسطه، در رشته فيزيوتراپي وارد دانشگاه علوم پزشكي ايران شد و در اين رشته و در همين دانشگاه موفق به كسب مدرك كارشناسي ارشد شد.
دكتر كاظمي تحصيلات دكتري را نيز در اسفند ماه 1376 در رشته علوم تشريحي دانشگاه تربيت مدرس به پايان برد.
وي از آبان ماه 1363 همزمان با گذراندن دوران دانشجويي وارد جهاد دانشگاهي شد و در سيام آبان سال 1371 با حكم رييس وقت جهاد دانشگاهي، به عنوان رييس جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي ايران منصوب شد.
دكتر كاظمي آشتياني در سال 1376 طي حكمي از سوي رييس جهاد دانشگاهي همزمان با مسووليت رياست جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي ايران، به عنوان مشاور رييس جهاد دانشگاهي منصوب شد.
دكتر كاظمي آشتياني پس از پيگيري و تلاش فراوان در خصوص راهاندازي موسسه رويان، نهايتا موفق به راهاندازي اين مركز شد و در بيست و سوم آبان سال 1377 با حكم دكتر منتظري، رييس جهاد دانشگاهي و با حفظ سمت به عنوان رييس پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي منصوب شد.
زنده ياد دكتر كاظمي آشتياني همچنين از سال 1371 به عضويت شوراي علمي جهاد دانشگاهي درآمد كه تا زمان فوت اين مسووليتها را بر عهده داشت.
به گزارش ايسنا، توسعه تحقيقات در زمينه باروري و ناباروري، توليد، تكثير و انجماد سلولهاي بنيادي جنيني، اجراي نخستين طرح همانندسازي حيوانات در خاورميانه، راه اندازي و برگزاري شش دوره جشنواره بين المللي رويان، برگزاري دو دوره جشنواره آسيايي «بهداشت خانواده» و دهها فعاليت ارزنده علمي ديگر، دستاورد عمر كوتاه اما پرثمر اين جهادگر متعهد و خستگيناپذير است.
وي سال گذشته به دليل تلاشهاي فراوان در زمينه تحقيقات سلولهاي بنيادي جنيني به عنوان يكي از چهرههاي ماندگار كشور معرفي و تقدير شد.
مقام معظم رهبري: دكتر كاظمي آشتياني از رويشهاي مباركي بود كه آينده درخشان علمي را در كشور نويد ميدهند
حضرت آيتالله خامنهاي، مقام معظم رهبري به مناسبت درگذشت دكتر سعيد كاظمي آشتياني، رييس پژوهشكده «رويان»، محقق و عضو برجسته جهاد دانشگاهي، پيام تسليتي صادر كردند.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، متن به اين پيام به اين شرح است:
«بسم الله الرحمن الرحيم
با تاسف و تلخكامي، خبر درگذشت دانشمند مومن و جهادگر، مرحوم دكتر سعيد كاظمي آشتياني را دريافت كردم و بر فقدان آن شخصيت ارزشمند كه كانون اميد و ابتكار و نوآوري بود، افسوس خوردم.
وي يكي از فرزندان صالح انقلاب و از رويشهاي مباركي بود كه آيندهي درخشان علمي در كشور را نويد ميدهند.
موسسهي رويان كه مجمع ارزشمندي از نوآوران و جهادگران عرصهي علوم زيستي است، در پيدايش و رشد و اعتلاي خود، مديون همت و ايمان و پشتكار اين دانشمند جوان و بلندهمت است.
اينجانب ضايعهي دردناك فقدان اين عنصر خدوم و باارزش را به خانوادهي گرامي و همكاران عزيزش صميمانه تسليت ميگويم و از خداوند متعال، رحمت و علو درجات را براي وي و صبر و سكينهي الهي را براي بازماندگان و همراهانش مسالت ميكنم.
رييسجمهوري: مرحوم كاظمي آشتياني» مظهر «توانســـــتن و شــــــدن» بود
دكتر احمدينژاد، رييسجمهوري كشورمان نيز در پيامي فقدان دكتر كاظمي آشتياني، رييس پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي را تسليت گفت.
متن كامل اين پيام بدين شرح است:
«بسمالله الرحمنالرحيم
انالله و انااليه راجعون
درگذشت نابهنگام برادر جهادگر، مرحوم دكتر سعيد كاظمي آشتياني موجب تاثر فراوان اينجانب گرديد. فقدان اين جوان عالم و پر تلاش براي جامعهي اسلامي و دانشگاهي ما سخت و ناگوار است، او در كنار جوانان برومند اين سرزمين، مظهر توانستن و شدن بود.
او اين خودباوري و اعتماد به نفس علمي را كه شعاع آن در پرتو انقلاب اسلامي و رهبري امام(ره) در اين كشور پرتوافكن شده بود، به منصه ظهور رساند و نشان داد كه ميتوان در همهي زمينهها از جمله تحقيقات و علوم جديد به قلههاي عظيم تمدن مادي و معنوي نائل آمد.
پژوهشكدهي رويان كه با همت او به دستاوردهاي بزرگي از جمله ساخت سلولهاي بنيادين و درمان ناباروري نائل آمد، ضمن خدمات عظيمي كه به درمان بيماران نمود، نهضتي را پايهگذاري كرد كه با تلاش و جهاد همكاران علمي او و فرزندان جهاد دانشگاهي، متوقف نخواهد شد.
مرحوم دكتر كاظمي دانشجويان و جوانان دانشگاهي خواهد ماند تا نشان دهند با ايمان و باور ديني، ميتوان به قلههاي بلند استقلال و عزت نائل آمد.
اينجانب اين مصيبت رابه خانوادهي محترم ايشان، جهاد دانشگاهي، جامعهي علمي و دانشگاهي و عموم مردم شريف و عزيز تسليت ميگويم و ضمن طلب غفران و رحمت براي آن فقيد سعيد، يقين دارم خداوند متعال جوانان اين كشور را در رسيدن به قلههاي بلند ايمان و عزت و استقلال ياري خواهد نمود.
محمود احمدي نژاد
رييسجمهوري اسلامي ايران
رييس مجلس شوراي اسلامي: دكتر كاظمي آشتياني در ايمان و تلاش نمونه بود
رييس مجلس شوراي اسلامي نيز در پيامي درگذشت دكتر سعيد كاظميآشتياني، رييس فقيد پژوهشكده رويان را به جامعه علمي كشور تسليت گفت.
به گزارشگروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) متن پيام دكتر غلامعلي حدادعادل بدين شرح است:
« بسم الله الرحمن الرحيم
درگذشت دانشمند جوان شادروان دكتر سعيد كاظميآشتياني را كه در ايمان و تلاش نمونه دانشمندان عصر جمهوري اسلامي ايران بود به بازماندگان آن مرحوم و جامعه علمي كشور تسليت مي گويم و اميدوار است همكاران وي راه پرافتخار او را با اميدواري ادامه دهند.»
رييس دفتر رييسجمهور: دكتر كاظمي مظهر خودباوري علمي و آغازگر يك نهضت عظيم نرم افزاري و فكري در كشور بود
رييس دفتر رييسجمهور و سخنگوي دولت نيز از مرحوم دكتر كاظمي آشتياني به عنوان مظهر خودباوري و اعتماد به نفس علمي در كشور ياد كرد.
به گزارش خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، غلامحسين الهام كه روز گذشته به نمايندگي ازسوي رييسجمهور در مراسم تشييع پيكر مرحوم دكتر كاظمي آشتياني - دانشمند جهادگر و رييس پژوهشكده «رويان» جهاد دانشگاهي - حضور يافته بود، با بيان اين مطلب خاطرنشان كرد: رييسجمهور كه در آستانه سفر به قم بودند از خبر درگذشت دكتر كاظمي بسيار متاسف و متاثر شدند و مراتب تاثرشان را در پيامشان ابراز كردند و من به نمايندگي وي براي همدردي با جامعه علمي و دانشگاهي كشور، برادران جهاد دانشگاهي و خانواده مرحوم كاظمي در اين مراسم شركت كردهام.
وي گفت: كارهاي علمي بسيار ارزندهاي كه در زمينههايي نظير سلولهاي بنيادي و درمان ناباروري در پژوهشكده «رويان» آغاز شد، چنان بود كه رهبر معظم انقلاب چند بار خرسندي خود را از اين حركت عظيم و تحول علمي ابراز كردند.
رييس دفتر رييسجمهور در پايان از مرحوم كاظمي آشتياني به عنوان آغازگر يك نهضت عظيم نرمافزاري و فكري در كشور ياد كرد و اظهار داشت: قطعا همكاران علمي دكتر كاظمي اين راه را دنبال ميكنند و نشان خواهند داد كه ميتوان با ايمان و باورهاي ديني و اعتماد ملي به قلههاي عظيم علمي و رفعت مادي و معنوي رسيد.
رييس جهاد دانشگاهي: خدمات علمي دكتر كاظمي آشتياني كشور را در زمينه درمان ناباروري بينياز كرد
رييس جهاد دانشگاهي نيز از مرحوم دكتر كاظمي آشتياني به عنوان جهادگري مخلص، معتقد به راه امام (ره)، رهبري، شهدا و كمك به محرومان و مستضعفان ياد كرد كه در طول حيات كوتاه و پر بارش پروژههاي بزرگ و غرورآفريني را مديريت كرد.
به گزارش خبرنگار پژوهشي ايسنا دكتر علي منتظري در حاشيه مراسم تشييع پيكر دانشمند جهادگر، مرحوم دكتر كاظمي آشتياني، رييس پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي - اظهار داشت: دكتر سعيد كاظمي آشتياني يكي از جهادگران برجسته و پژوهشگران پرتوان كشور بود كه از زمان دانشجويي تا تبديل شدن به مديري با ايمان، مخلص و توانا در عرصه علمي و تحقيقاتي، به عنوان جهادگري نمونه و به معناي واقعي، در جهاد دانشگاهي فعاليت داشت.
وي خاطرنشان كرد: دكتر كاظمي در طول حيات كوتاه ولي پربارش پروژههاي بسيار بزرگ و غرور آفرين و ملي را مديريت كرد كه از جمله آنها توليد، تكثير و انجماد سلولهاي بنيادي و پروژه دستيابي جمهوري اسلامي به فنآوري كلونينگ بود و با اشتياق اين پروژه را دنبال كرد و آرزو داشت در اسفند ماه امسال تولد اولين حيوانات شبيهسازي شده را با همكاران جهادگرش جشن بگيرد؛ ولي متاسفانه تقدير الهي، فقدان او و محروميت جامعه علمي از حضور موثرش را رقم زد.
رييس جهاد دانشگاهي اظهار داشت: اين جهادگر برجسته سالها در زمينه درمان ناباروري زحمت كشيد و كشور ما را تقريبا در اين زمينه به استغنا رساند؛ بطوريكه ديگر نيازي به دستاوردهاي علمي بيگانگان نداريم.
وي افزود: اگر چه پژوهشكده رويان اولين مركز در زمينه ارائه خدمات تخصصي باروري و ناباروري در كشور نبود، ولي بزرگترين خدمات ، تحت مديريت دكتر كاظمي در اين مركز ارائه ميشد و بيماراني از آسياي ميانه و حتي اروپا براي دريافت خدمات تخصصي به اين مركز مراجعه ميكردند.
دكتر منتظري در ادامه اعطاي جايزه ويژه جشنواره رازي امسال به پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي به عنوان يك مركز علمي پيشرو در دستيابي به مرزهاي دانش را از آخرين يادگارهاي مرحوم دكتر كاظمي در جهاد دانشگاهي عنوان و با جبرانناپذير خواندن ضايعه درگذشت اين دانشمند جهادگر تصريح كرد: زبان از بيان مجموعه خدمات علمي، پژوهشي و مديريتي اين جهادگر برجسته قاصر است.
رييس جهاد دانشگاهي با تسليت به مناسبت ضايعه فقدان دكتر كاظمي، پژوهشگر برجسته، به خانواده وي و جامعه علمي كشورمان، از خداوند منان خواستار صبر براي بازماندگان شد و بر ادامه راه اين جهادگر، در سايه تلاشهاي علمي تاكيد كرد
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي: دكتر كاظمي آشتياني در راستاي اعتلاي علمي كشور گامهاي بزرگي برداشت
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي نيز در پيامي درگذشت دكتر سعيد كاظمي آشتياني رييس پژوهشكده رويان را تسليت گفت.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) متن پيام دكتر باقري لنكراني به شرح ذيل است:
«انالله و انا اليه راجعون
درگذشت دانشمند گرانقدر و پژوهشگر برجسته عرصه پزشكي و سلامت، دكتر سعيد كاظمي آشتياني رييس محترم پژوهشكده علمي رويان باعث تاثر و اندوه قلبي اينجانب و جامعه پزشكي كشور شد.
بر كسي پوشيده نيست كه دكتر كاظمي آشتياني در عرصه تحقيقات پزشكي، بويژه تحقيق و پژوهش در مسير سلولهاي بنيادين به جهاد علمي مشغول بود و در راستاي اعتلاي علمي كشور گامهاي بزرگي برداشت.
دستاوردهاي علمي او در زمينه سلولهاي بنيادين درخشش عظيم در عرصه پزشكي حاصل كرد و بيشك پاسخي شايسته به رهنمودهاي مقام معظم رهبري در جهت توليد علم و استقلال علمي كشور بود و به همين منظور به شايستگي توانست در يازدهمين جشنواره تحقيقاتي علوم پزشكي رازي به عنوان پژوهشكده برتر معرفي شود.
اينجانب اين ضايعه بزرگ را به خانواده آن مرحوم و همكاران جامعه پزشكي تسليت عرض نموده و از خداوند منان براي آن مرحوم طلب رحمت و مغفرت دارم.
دكتر باقري لنكراني
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي»
رييس سازمان نظام پزشكي: دستاوردهاي تلاش علمي دكتر كاظمي مايه افتخار جمهوري اسلامي است
به گزارش ايسنا دكتر سيد شهابالدين صدر، رييس سازمان نظام پزشكي، در گفتوگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) با ابراز تاسف از درگذشت نابههنگام دانشمند جهادگر - دكتر سعيد كاظمي آشتياني - اظهار داشت: من از سال 61 زماني كه در انجمنهاي اسلامي دانشجويان فعاليت ميكردم با مرحوم كاظمي آشنايي داشتم و با توجه به روابط عاطفي عميقي كه با آن مرحوم داشتم وي را فردي بسيار علاقمند و دلسوز، متعهد، متدين و پر تلاش در عرصههاي مختلف علمي پژوهشي ميشناختم.
رييس سازمان نظام پزشكي كشور با اشاره به موفقيتها و دستاوردهاي اخير پژوهشكده رويان در زمينههاي پيشرفته كشت سلولي، سلولهاي بنيادي و همانند سازي خاطرنشان كرد: اين موفقيتها و پيشرفتهاي علمي مايه افتخار براي جمهوري اسلامي است كه اميدوارم همكاران دكتر كاظمي با جديت راه و اهداف وي را دنبال كنند.
رييس كميسيون بهداشت، درمان و آموزش پزشكي: علاقه، انگيزه و ارادهي دكتر كاظمي آشتياني به نوآوري، از عوامل پيشرفت علوم پايه پزشكي بود
رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي نيز مرحوم سعيد كاظمي آشتياني را از جمله افراد محقق، با انگيزه و متعهد به ارزشهاي علمي و اعتقادي دانست و گفت:وي براي پيشرفت علوم و نوآوري در علم پزشكي مخصوصا علوم پايه فعاليت و ديگران را نيز به همكاري دعوت ميكرد.
دكتر اميدوار رضايي ميرقائد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران برقراري تعاملات و ارتباطات مثبت كاظمي آشتياني با دستگاههاي مختلف را از نكات بارز شخصيتي وي برشمرد و افزود: جنب و جوش و انگيزهي فعاليت مرحوم كاظمي باعث ميشد بسياري از دستگاهها، تمايل به همكاري با مركز ايشان داشته باشند، به طوري كه بسياري از دانشگاهها و اساتيد محقق در علوم پزشكي با ايشان در ارتباط بودند و كمك ميكردند تا ما نيز نوآوريهاي مختلفي را كه در دنيا در علم پزشكي صورت ميگيرد، در ايران داشته باشيم.
رييس كميسيون بهداشت با بيان اينكه در زمينه پيوند نخاع و سلولهاي بنيادي در علوم اعصاب با مرحوم كاظمي آشتياني همكاري داشته است، خاطرنشان كرد: ارتباط آقاي كاظمي با مجلس باعث شد كه افزايش اعتبار خوبي را براي سال 84 جذب كند، به طوري كه بيش از 1000 درصد بودجه جاري مركز را بالا برده و تحول ايجاد شد.
نماينده مردم مسجد سليمان ادامه داد: دستاوردهاي اين كار باعث شد، گزارش اوليه از پيوند نخاع را در موشها ارايه دهيم و نتايج خوبي به دست آمد و تحقيقات نيز در حال ادامه است.
رضايي خاطرنشان كرد: همت مرحوم كاظمي آشتياني باعث شده ايران نيز در رشتههاي مختلف در زمينه غدد، ديابت، پانكراس، چشم، شبيه سازي و بندناف، بيماريهاي خوني و زمينههايي كه بستر علمي آن تازه در دنيا باز شده، همزمان با كشورهاي اول دنيا، پيشرفت كند.
وي در پايان، علاقه، انگيزه و ارادهي كاظمي آشتياني به نوآوري، انتقال تكنولوژي و پيشرفت علوم پايه پزشكي را از عوامل اصلي اين پيشرفت ذكر كرد.
معاون پژوهشكده «رويان»: دكتر كاظمي پايهگذار تحقيقات سلولهاي بنيادي در كشور بود
معاون پژوهشكده «رويان» با ابراز تاسف از فقدان دكتر سعيد كاظمي آشتياني گفت: دكتر كاظمي بنيانگذار نخستين مركز ناباروري در تهران در سال 69 بود و بسياري از زمينههاي جديد تحقيقاتي در زمينه سلولهاي بنيادي، تمايز، انجماد و تكثير آنها به همت اين دانشمند پرتلاش در كشور آغاز شد.
دكتر احمد وثوق در گفتوگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين كه به همت مرحوم دكتر كاظمي امكان درمان ناباروري با آخرين تكنولوژيها و روشهاي روز دنيا در كشور فراهم شد، اظهار داشت: دكتر كاظمي با اعزام نيروهاي متخصص به خارج از كشور آخرين تكنيكهاي درماني را به صورت روزآمد در اختيار هموطنان قرار ميداد.
وي افزود: پشتيباني، مديريت و درايت آن مرحوم سبب شد دانش روز جهاني كه صرفا در انحصار چند كشور پيشرفته دنيا بود در ايران هم حاصل شده و به بهرهبرداري برسد.
دكتر وثوق كاربرد سلولهاي بنيادي در درمان بيماريهاي صعب العلاج را از ديگر زمينههاي فعاليت اين دانشمند جهادگر عنوان كرد و اظهار داشت: درگذشت نابههنگام دكتر كاظمي جامعه ايران را از تفكرات بديع و ابتكارات و پيگيريهاي اين پژوهشگر كوشا محروم كرد.
معاون پژوهشكده «رويان» جهاد دانشگاهي در پايان بر عزم مشترك پژوهشگران اين مركز در دنبال كردن اهداف علمي مرحوم دكتر كاظمي و به ثمر رساندن طرحها و برنامههاي محقق نشده وي تاكيد كرد.
رييس آزمايشگاه تحقيقات باروري دانشگاه علوم پزشكي اصفهان: دستيابي ايران به دانش سلولهاي بنيادي مديون حمايتها و مديريت مرحوم دكتر كاظمي بود
رييس آزمايشگاه تحقيقات باروري دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، دستيابي ايران به دانش سلولهاي بنيادي را مديون حمايتها و مديريت قوي مرحوم دكتر كاظمي عنوان كرد.
دكتر محمدعلي خليلي در گفتوگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به سابقه آشنايي 10 ساله خود با دكتر كاظمي آشتياني، ضايعه درگذشت اين دانشمند جهادگر را به جامعه علمي كشور خصوصا متخصصان طب باروري تسليت گفت و اظهار داشت: جشنواره بينالمللي رويان با همت عالي دكتر كاظمي پايهگذاري شد. اين جشنواره كه در نوع خود بينظير است، با حضور سخنرانان داخلي و خارجي فرصت مناسبي را براي تبادل اطلاعات در زمينه تحقيقات باروري در اختيار متخصصان اين رشته قرار ميدهد.
وي راهاندازي علم سلولهاي بنيادي در كشور را مديون حمايتهاي بيشائبه و مديريت و پشتكار اين دانشمند جهادگر دانست و تاكيد كرد: دكتر كاظمي همواره مشوق پژوهشگران و سرمايهگذار در جهت رشد و توسعه علم سلولهاي بنيادي در ايران بود.
به گفته دكتر خليلي، دومين مركز درمان ناباروري در اصفهان به همت مرحوم دكتر كاظمي راهاندازي شد.
دانشيار دانشگاه علوم پزشكي اصفهان در پايان در خصوص خصوصيات فردي و اخلاقي اين شخصيت برجسته علمي كشور گفت: مرحوم دكتر كاظمي بسيار خوش برخورد و دوست داشتني بود و در جلساتي كه حضور داشت همواره با بيان جملات نغز، روحيه اميد و سرزندگي را به همكارانش منتقل ميكرد.