معاون وزير امور خارجهي كشورمان سقوط هواپيماي سي-130 را ناشي از تحريمهاي اعمال شده از سوي آمريكا عليه ايران دانست.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سعيد جليلي، معاون وزير امور خارجهي كشورمان در گفتوگو با روزنامهي سوئدي "سونسكا داگبلادت" تاكيد كرد: تحريمهاي آمريكا عليه ما جرمي عليه حقوق بشر است. حق تردد و جابهجايي امن از مردم ما سلب شده است.
اين روزنامه با اشاره به اين كه وي تاثير تحريمهاي آمريكا بر بخش مسافربري صنعت هوايي ايران را برجسته ميداند، نوشت: بخش اعظمي از ناوگان هوايي ايران ساخت آمريكا و ميراثي از دوران رژيم شاه است كه در سال 1979 با انقلاب اسلامي سرنگون شد. چند سال پيش نيروهاي سياسي و افراطي آمريكا، موسوم به بازها در واشنگتن خواهان تعويض حكومت در ايران بودند، اما پس از يورش و هجوم نظامي آمريكا به عراق و مشكلاتي كه به دنبال آن براي نظاميان آمريكا پديد آمد، دولت ايالات متحده آمريكا، با وجود اين كه دو كشور از 25 سال قبل با يكديگر ارتباط ندارند، رويكرد اجراي خط مشي ديپلماتيك در برابر ايران را برگزيد.
اين گزارش افزود: آمريكا چنين القا نموده كه آمادهي حمايت از ايران براي پيوستن و عضويت در سازمان تجارت جهاني (WTO) و همچنين آمادهسازيهايي در امر تحريم است و سه كشور ارشد اتحاديهي اروپا نيز در مذاكرات خود با ايران در خصوص برنامه هستهيياش از اين لقمههاي جذاب استفاده كردهاند.
اين گزارش به نقل از معاون وزير امور خارجه ايران در اين خصوص نوشت: اما هيچ چيزي در اين راستا ( رفع تحريم) اتفاق نيفتاده است. آمريكا ميگويد كه ميخواهد اين كار را انجام دهد، اما حالا نه! ما از اين متعجب هستيم كه جهان چگونه در برابر اين تحريمها كه به ما ضرر ميرساند، سكوت اختيار كرده است.
سعيد جليلي كه براي ملاقات با وزراي سوئدي به استكهلم سفر كرده است، اظهار داشت: سوئد چهارمين كشور طرف تجاري ايران در اروپاست و مبادلات اقتصادي فيمابين ميتواند رشد يابد.
در جريان ملاقات وي با وزراي امور خارجه و صنايع و تجارت، موضوع اين كه ايران چگونه ميتواند به لوازم يدكي دست يابد، مطرح نبوده است.
در اين گزارش آمده است: اين مرد قدرتمند جوان كه از تهران آمده با تاكيد ميگويد كه كشور ايران با هر گونه سلاح كشتار جمعي مخالف است.
در گزارش اين روزنامه به نقل از جليلي ميخوانيم: ايران كشوري است كه خود قرباني سلاحهاي كشتار جمعي بوده است. صدام حسين سربازان ما و مردم عادي كشور ما را با سلاح شيميايي مورد حمله قرار داد اين جرمي عليه حقوق بشر است و اين ادعا ابدا حقيقت ندارد كه ما درصدد تجهيز موشكهاي شهاب به كلاهك هستهيي هستيم.
جليلي با اشاره به تحولات و جوسازيهاي اخير عليه اظهارات ضدصهيونيستي رييس جمهور ايران گفت: بسياري از رهبران اسراييلي به همين روش، بارها ما را تهديد كردهاند، سخنان رييس جمهور ايران مبتني بر حقوق بشر بود و از منطقي صحيح برخوردار است. منظور وي اين است كه كليه كساني كه زماني در پي ايجاد اسراييل از اين سرزمين رانده و طرد شدهاند، بايد از حق بازگشت به وطنشان برخوردار شوند و همگي اعم از يهودي، مسلمان و مسيحي بايد بتوانند يك حكومت جمهوري دموكراتيك را انتخاب كنند.
معاون اروپا و آمريكا وزارت امور خارجهي كشورمان همچنين در گفتوگوي اختصاصي با خبرنگار امور خاورميانهي روزنامهي سوئدي «داگنزنيهتر» تاكيد كرد: سلاح كشتار جمعي مغاير با اعتقادات و ايمان ماست.
در اين گزارش آمده است: سعيد جليلي، معاون وزير امور خارجهي ايران كه براي ملاقات با مسوولين دولت و گفتوگو دربارهي همكاريهاي اقتصادي و صنعتي در استكهلم به سر ميبرد، موكدا اظهار داشت كه "ايران در جهت تهيه سلاح هستهيي حركت نميكند، زيرا اين امر به ما امنيت نميبخشد."
بر اساس اين گزارش، سعيد جليلي كه رسالهي دكتراي خود را دربارهي "انديشهي اسلامي در قرآن مجيد" نوشته گفت: سلاح كشتار جمعي مغاير با اعتقادات و ايمان ديني ماست، زيرا اين سلاح منجر به كشتن افراد بيگناه ميشود و مجاز نبودن آن به صراحت در قرآن مشخص است. علاوه بر آن ما ميدانيم سلاح كشتار جمعي به چه معنايي است، ما خودمان توسط صدام در معرض سلاح شيميايي قرار گرفتيم.
جليلي در پاسخ به اين كه آيا ايران سلاح هستهيي را تضميني در برابر تجاوز نظامي احتمالي آمريكا ميبيند؟ تصريح كرد: ما به امنيت آور بودن سلاح اتمي معتقد نيستيم. دقيقا همانند كشور سوئد كه با اين درك از سالهاي دور از سلاح اتمي فاصله گرفت. آنچه كه موجب آرامش و امنيت ميشود افزايش تماس و همكاري و ارتباط ميان مردم و كشورهاست.
به گزارش ايسنا، معاون وزير امور خارجه ايران به تلاشها و اقدامات كشورمان براي برقراري ثبات در عراق از جمله حمايت از تدوين قانون اساسي و برگزاري انتخابات در آن كشور اشاره كرد و گفت: هر چه ثبات و امنيت در عراق و افغانستان بيشتر شود، به همان اندازه در خاتمه اشغال تسريع ميشود.
بر اساس اين گزارش، معاون وزير خارجهي كشورمان همچنين دربارهي اظهارات ضدصهيونيستي رييس جمهور كشورمان توضيح داد كه اين موضع چيز تازهاي نبوده است، ايران از زمان پيروزي انقلاب اسلامي در سال 1979 همان گونه كه رژيم آپارتايد آفريقاي جنوبي آن زمان را مشروع نميدانست، اسراييل را مشروع نميداند.
بر اساس اين گزارش، وي در تشريح منظور رييس جمهور گفت: آنها كه از ابتدا در سرزمين فلسطين زندگي ميكردند، اعم از يهودي يا مسلمان بايد بتوانند به موطن خود بازگشته و دولتي دموكراتيك را انتخاب كنند. اگر اين مطلب به معناي اين است كه رژيم صهيونيستي از بين برود، اين مشكل احمدينژاد نيست.
انتهاي پيام