پژوهشگران پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي با استفاده از مشتقات عصبي حاصل از سلولهاي بنيادي جنين انسان موفق به درمان ضايعه نخاعي موشهاي صحرايي شدند.
دكتر رضا ساماني، مدير روابط عمومي پژوهشكده رويان در گفتوگو با خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) واحد علوم پزشكي ايران در توضيح چگونگي اجراي اين پروژه گفت: در اين تحقيق از سلولهاي بنيادي جنين انسان كه قبل از پيوند مراحل تمايز به سلول عصبي را طي كرده و درون يك داربست جاي گرفته اند، براي درمان ضايعات حاد نخاعي استفاده شد.
وي ادامه داد : مدلي كه آزمايش ياد شده روي آن انجام شد موشهاي صحرايي بودند كه از طريق جراحي، نيمي از نخاع آنها برداشته شده و براي اطمينان از عدم توليد خود به خودي، دو سر نخاع در محل ضايعه له شده بود. در ضمن سيستم ايمني حيوانات مزبور نيز سركوب شد و سرانجام شش روز پس از جراحي، سلولهاي بنيادي آماده شده به همراه داربست در ناحيه ضايعه قرار گرفت.
دكتر ساماني در خصوص درصد بهبود موشهاي صحرايي با اين روش اظهار داشت: موشهاي صحرايي هر روز پس از پيوند از نظر حركتي مورد بررسي قرار مي گرفتند. در نهايت پس از گذشت پنج روز از پيوند سلولهاي بنيادي تمايز يافته در نخاع موش جاي گرفتند و بعد از دو ماه نيز موشها قادر به تكان دادن تمام عضلات پاي خود بودند.
وي در پايان با اشاره به اين كه درحال حاضر ميليونها انسان در دنيا در اثر تصادفات و ابتلا به برخي بدخيميها دچار ضايعات نخاعي هستند، ابراز اميدواري كرد كه در آيندهاي نزديك بتوان با استفاده از سلولهاي بنيادي در افراد مصدوم ساختار عصبي نخاع را بازسازي و ترميم كرد.
انتهاي پيام