معاون سازمان سنجش خبر داد: برگزاري آزمون مجدد براي داوطلبان مشكوك به تخلف و تقلب شناسايي و معرفي 55 داوطلب متخلف آزمون ارشد و كنكور به مراجع قضايي

معاون سازمان سنجش از برگزاري آزمون مجدد براي داوطلبان مشكوك به تخلف و تقلب در كليه آزمونهاي سازمان خبر داد.

دكتر محمد حسين پوركاظمي، معاون سازمان سنجش آموزش كشور در گفت‌وگو با خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران، اظهار كرد: به دنبال پيگيريهاي مداوم وزارت علوم و سازمان سنجش، شوراي عالي انقلاب فرهنگي سازمان سنجش را مجاز كرد تا در مورد تمام آزمونهايي كه توسط سازمان برگزار مي‌شود اگر نسبت به نتايج آزمون فردي مشكوك شد، بتواند براي اثبات تخلف و تقلب و يا عدم تقلب و تخلف وي آزموني مجدد از فرد مذكور بگيرد.

وي افزود: شك سازمان نسبت به نتايج آزمون افراد از اخبار كسب شده توسط نيروهاي مردمي، عدم تطابق كيفيت و سابقه تحصيلي فرد و نتايج آزمون مربوطه، تشابه ميان نتايج آزمون دو داوطلب و ... ناشي مي‌شود كه بر اين اساس سازمان سنجش براي اثبات صحت و يا عدم صحت تخلف مجددا آزموني را براي افراد مذكور برگزار مي‌كند.

شناسايي و معرفي 55 داوطلب متخلف آزمون ارشد و كنكور به مراجع قضايي

دكتر پوركاظمي با بيان اينكه اين مصوبه از سال گذشته ابلاغ و اجرا شده است، اظهار كرد: اين مصوبه در كنكور كارشناسي ارشد سال گذشته و همچنين كنكور سراسري سال 83 اجرا شد و در اين راستا 15 مورد مشكوك در آزمون كارشناسي ارشد و حدود 40 مورد در كنكور سراسري شناسايي و به مراجع قضايي معرفي شدند.

وي با بيان اينكه پرونده اين افراد هم اكنون در مراجع قضايي و دادگاه‌هاي مربوطه رسيدگي مي‌شود، خاطر نشان كرد: برخي از اين تخلفات و تقلبها توسط افراد خاطي به قدري روشن و ثابت شده است كه ديگر نيازي به برگزاري آزمون مجدد براي اثبات صحت قضيه وجود ندارد. در همين خصوص قوه قضاييه از نظر قانوني راي مربوطه را در مورد اين افراد صادر خواهد كرد و همچنين كميته تخلف و تقلب سازمان سنجش نيز بر اساس قوانين و ضوابط موجود، علاوه بر اخراج، اين دسته از داوطلبان را تا حداكثر 10 سال از شركت در آزمونهاي سراسري سازمان سنجش و دانشگاه‌ آزاد اسلامي محروم مي‌كند.

دستگيري مسئولان برخي آموزشكده‌هاي تضميني كنكور و مدعي داشتن سوال

معاون سازمان سنجش در ادامه با اشاره به ساير نمونه‌هاي تخلف و تقلب در آزمونهاي سراسري دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالي كشور، تصريح كرد: به عنوان مثال عده‌اي كلاهبردار مدعي در اختيار داشتن كليد سوالات آزمون‌هاي دانشگاه‌هاي آزاد، پيام نور و سراسري شناسايي شده‌اند كه اكثر آنها توسط قوه قضاييه و وزارت اطلاعات دستگير شده‌اند و پرونده آنان در دادگاه‌هاي ويژه بررسي مي‌شود.

وي افزود: مسئولين برخي از آموزشكده‌ها و آموزشگاه‌هاي تضميني كنكور نيز به عنوان كلاهبردار شناسايي و گرفتار شده‌اند، همچنين برخي از مجريان برگزاركننده آزمونهاي سراسري نيز به جرم كوتاهي و خيانت در امر برگزاري كنكور دستگير شده‌اند.

دكتر پوركاظمي با بيان اينكه هر ساله بالغ بر 6 هزار حوزه امتحاني مسئوليت برگزاري كنكور سراسري را بر عهده دارند خاطر نشان كرد: سال گذشته در دو حوزه برگزاركننده كنكور تخلفاتي از جمله جابجايي مراقبين از يك حوزه به حوزه ديگر و يا خارج كردن پاسخنامه سوالات براي داوطلباني كه با تاخير بر سر جلسه امتحان حاضر شدند، صورت گرفت كه اين افراد خاطي نيز شناسايي و مورد پيگرد قانوني قرار گرفته‌اند، با اين حال نبايد زحمات مجريان و برگزار كنندگان آزمونهاي سراسري را ناديده گرفت و اين چند مورد خطا را به كليه برگزار كنندگان تعميم داد.

معاون سازمان سنجش ضمن تاكيد بر برگزاري سالم كنكور سراسري طبق روال هر سال، ‌تصريح كرد: كنكور سراسري با امتحانات معمولي تفاوت دارد و اگر فردي به ناحق در آزمون سراسري قبول شود حق افراد ديگر را تضييع مي‌كند و منجر به تغيير سرنوشت عده زيادي از داوطلبان مستحق ورود به دانشگاه‌ها مي‌شود، بنابراين در اين ميان اهميت و سنگيني بار مسئوليت برگزار كنندگان كنكور به خوبي مشهود است.

دكتر پوركاظمي در خاتمه بار ديگر تاكيد كرد كه هيچ يك از متخلفين و متهمين مرتبط با آزمونهاي سراسري ارتباطي با سازمان سنجش ندارند.

انتهاي پيام

  • چهارشنبه/ ۱ تیر ۱۳۸۴ / ۱۱:۵۷
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 8404-13579
  • خبرنگار :