*دانشگاه خاموش= مرگ جامعه* خاتمي: * اصولگرايي به معناي دادن دشنام‌هاي تندتر نيست * شكست برخي مدعيان اصلاح‌طلبي به اين دليل بود كه واقعيت جامعه را نشناختند

خاتمي گفت:« دانشگاه خاموش علامت مرگ جامعه است و مشكلات از درون، جامعه را به انفجار مي‌كشاند. بنابراين جامعه بايد امنيت بيان به خصوص براي دانشجويان داشته باشد و دانشجويان نيز صدايشان علمي و منطقي باشد.»

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حجت‌الاسلام‌والمسلمين سيد محمد خاتمي، رييس جمهور ، طي سخناني در جمع روساي دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي و فناوري كشور با ابراز خرسندي از حضور در جمع صاحبان علم، فرهنگ و ادب از اين قشر به عنوان سرمايه‌هاي اصلي كشور نام برد و با خسته نباشيد گفتن به آنها افزود:« مطمئنا در كارنامه‌ي ما جاي نكات مثبت و منفي خالي نيست و هركس ادعا كند بهترين كارها را كرده و هيچ عيبي در كارش نبوده گزافه‌گويي مي‌كند، حتي اگر برنامه‌ها نيز درست تنظيم شده باشد تحولات جامعه در آن اثر خواهد گذاشت و ممكن است باعث عقب‌ماندگي‌هايي شود. صميمانه بايد اعتراف كرد كه با وجود همه‌ي كارهاي خوبي كه انجام شد، خيلي چيزهايي كه مي‌خواستيم به ثمر نرسيد.»

خاتمي گفت:« عيب‌ها و نقص‌ها متوجه شخص بنده است و در مقابل تاريخ اين را مي‌پذيرم و همه‌ي خوبي‌ها حاصل كار همكارانم مي‌باشد و از آنها تقدير مي‌كنم.»

رييس جمهور با اشاره به حضور توفيقي به عنوان وزير علوم در دو سال آخر دولت ايشان و همچنين با اشاره به خدمات دكتر معين پيش از توفيقي در وزارت علوم از اقدامات هر دوي اين افراد به دليل گامهاي بلندي كه در مسير علم برداشتند تقدير كرد.

وي با اشاره به اينكه «آنچه در مورد اهميت علم به زبان گفته مي‌شود در عمل نمي‌بينيم»، در عين‌حال تاكيد كرد كه امروز بحث در مورد اينكه علم بهتر است يا ثروت، كار سختي است زيرا موضوع به صورت ديگري عوض شده و البته منشا همه‌چيز علم است و مسير هر پيشرفتي با حركت در مسير علم ممكن مي‌شود.»

وي گفت:« ‌ترديد ندارم در مجموع حركت علمي و تحقيقاتي كشور طي هشت سال اخير رو به جلو بوده است و هيچ انسان منصفي نيز اين را انكار نمي‌كند كه علاوه بر پيشرفت جهش علمي و تحقيقاتي نيز داشته‌ايم.»

وي با بيان اينكه براي حل مشكلات دانشگاهي و مراكز تحقيقاتي تلاشهاي زيادي صورت گرفته اظهار داشت:« به عنوان كسي كه هميشه دوست داشتم دانشجو باشم و در مقابل معلمان و استادان احساس كوچكي مي‌كنم اين افتخار من است كه به عنوان يك هم‌دانشگاهي در كنار شما باشم.»

خاتمي ادامه داد:« به عنوان كسي كه علم و فضيلت را دوست دارد مي‌گويم كه در دوران حساسي به سر مي‌بريم. جامعه‌ي ما در حال گذار از يك نظام كهنه متعلق به گذشته به سوي جامعه‌ي مطابق با شان انسان امروز در حال حركت مي‌باشد و اين دوران، دوران مهمي است كه از صد سال پيش آغاز شده و پس از انقلاب شتاب گرفته و در عرصه‌هاي مختلف تاثيرگذار است.»

وي ادامه داد:« در اين مرحله‌ي گذار با مشكلات فراوان داخلي و بين‌المللي روبرو هستيم و متناسب كردن جامعه براي رسيدن به پيشرفت سخت است. شكست برخي از مدعيان اصلاح‌طلبي نيز به اين دليل بود كه واقعيت و ذهنيات جامعه را نشناختند و يا آن را ناديده گرفتند و روبناها را بدون توجه به پايه‌ها پيگيري كردند در حاليكه جامعه در مواردي آمادگي آن را نداشت.»

وي ادامه داد:« در عرصه‌ي بين‌المللي نيز مشكلاتي داريم و دشمناني هستند كه پيشرفت ما را نمي‌خواهند و اگر عملي از مدار پيراموني آنها خارج شود در مقابلش مي‌ايستند، حتي ممكن است كساني را به عنوان افراد اسلامي بكار گيرند و يا كساني را كه غيراسلامي هستند تحت فشار قرار دهند و مسير پيشرفت و ترقي را بر ما ببندند.»

خاتمي خاطرنشان كرد:« گذار از اين مرحله‌ي حساس و حل مشكلات با محوريت و مبنا بودن علم، دانش، تحقيقات، عالمان و نخبگان جامعه ميسر مي‌شود و اگر لازم است براي پايه‌هاي نظام پيشرفت به علم برسيم، نيازمند مراكز دانشگاهي و نخبگان هستيم. براي حضور در عرصه‌ي بين‌المللي نيز بايد در داخل به قدرت برسيم. ما بايد فناوريهاي جهاني را بومي كنيم و صرفا مصرف‌كننده علم ديگران نباشيم. البته به تمدن غرب نيازمنديم اما بايد از با حفظ استقلال آن را بومي كنيم و به قدرت برسيم و با خردورزي و عقلانيت حركت كنيم.»

رييس جمهور در اين بخش از سخنان خود اظهار داشت:« اصولگرايي به معناي دادن دشنام‌هاي تندتر و زدن حرفهاي تحريك‌كننده‌تر نيست، بلكه بايد حركت براساس حفظ منافع، اولويتها و معيارها باشد. بايد خود را از دامن بحراني كه ديگران مي‌آفرينند حفظ كنيم و اگر غير از اين باشد كار ما هنر نيست. بايد با حفظ اصول و منافع از بحران پرهيز كرد.»

خاتمي ادامه داد:« طي هشت سال گذشته تلاش كرديم بگوييم اسلام با ترقي، آزادي، توسعه، پيشرفت و با در زمان خود بودن مغايرتي ندارد و آنچه در بخشهايي از دنيا از اسلام مبني بر خشونت و بازگشت به گذشته مطرح مي‌شود روشي انحرافي است و بيشترين بهانه را به كساني مي‌دهد كه زور دارند تا اراده‌ي حق را باطل كنند و كشورهاي اسلامي را تحت فشار قرار دهند.»

خاتمي تإكيد كرد كه اين افتخار نيست كه پس از 25 سال مطالبي مطرح شود كه خود را با طالبان و القاعده هم‌جنس بدانيم زيرا اسلامي كه امام (ره) مطرح مي‌كردند درست مقابل اسلام طالبان و القاعده بود.

وي اظهار داشت:« ما بايد دشمنان را بشناسيم و از اصول دفاع كنيم و هيچ‌گاه از بحران استقبال نكنيم. اين هنر نيست، انرژي‌هايي كه مي‌توانند صرف قدرتمند شدن ملت شود را در جاي ديگري صرف كنيم.»

وي با تاكيد بر حضور واقعي نخبگان و انديشمندان و احترام به علم و تحقيقات و قدرت، حضور اين قشر را براي اداره‌ي جامعه يك ضرورت دانست و اظهار داشت كه اگر در اين مسير حركت نكنيم در داخل و در عرصه‌ي بين‌الملل با مشكل مواجه مي‌شويم.

رييس جمهور اظهار داشت:« مطمئنا دولت آينده نيز جايگاه و پايگاه علم را در جامعه مي‌شناسد.»

خاتمي با بيان اينكه از افزايش نسبي حقوق دانشگاهيان دفاع كرده و آن را عين عدالت مي‌داند، در اين باره گفت:« اگر از دغدغه‌ي دانشگاهيان و محققان نكاهيم علم در كشور رشد نمي‌كند. كمك به اين بخش كمك به اشتغال، توليد، آبرو و اقتدار نظام است.»

وي همچنين يادآور شد:« از دوستان گله نيز كرده‌ام كه اگر حقي به افراد داديم نبايد با منت آن را خراب كنيم يا شرايط سختي بگذاريم كه راضي به برگشت به گذشته‌ي خود باشند. اين قشر بايد با حداقل كار لازم حداكثر فراغت را براي پرمحتوا كردن كارشان داشته باشند.»

وي افزود: « مطمئنم با توجه به روشن بودن چشم‌انداز 20 ساله كشور كه در راستاي پيشرفت جامعه است، هر دولتي روي كار باشد در اين زمينه تلاش مي‌كند. دولت آينده نيز كه در راس آن يك انسان دانشگاهي قرار دارد در اين مسير حركت مي‌كند.»

به گزارش ايسنا، رييس جمهور گفت:« با وجود كمبودها تلاش كرديم علم و تحقيق در جامعه جايگاه بالاتري داشته باشد و حتي از لحاظ سياسي نيز با تدبيرهايي كه شد نسبت به عدم دخالت نيروهاي خارج دانشگاه در داخل آن و حل مشكلات دانشگاهي در خود دانشگاه و از سوي كميته‌هاي انضباطي اقدام كرديم.»

وي ادامه داد:« دانشگاه خاموش علامت مرگ جامعه است و مشكلات از درون جامعه را به انفجار مي‌كشاند بنابراين جامعه بايد امنيت بيان به خصوص براي دانشجويان داشته باشد و دانشجويان نيز صدايشان علمي و منطقي باشد.»

وي افزود: «دانشگاه بايد آزاد و مستقل باشد و در عين‌حال كار اصلي دانشگاه، علم است. همچنين بايد داراي نشاط باشد.»

پيش از سخنان رييس جمهور جعفر توفيقي وزير علوم، با تقدير از خاتمي و دولت وي، اظهار داشت: خوشحاليم كه امروز نظام علمي كشور تكيه‌گاه محكمي براي توسعه‌ي علمي و همه‌جانبه‌ي ايران است و اين ظرفيت را در اين مجموعه مي‌بينيم كه نظام علمي ما مي‌تواند پاسخگوي همه‌ي ابعاد كشور باشد.

وي همچنين خاطرنشان كرد كه طي هشت سال گذشته و به خصوص دو سال اخير تحولاتي مبتني بر توسعه دانايي و آگاهي در مراكز دانشگاهي و تحقيقاتي صورت گرفته است.

توفيقي اظهار داشت كه در دولت خاتمي فضاي مناسبي براي توسعه‌ي علم فراهم شد.

وي گفت: هدف وزارت علوم، حركت در جهت عدالت اجتماعي است و از زاويه‌ي ايجاد فرصتهاي برابر براي همه‌ي آحاد ملت در هر زمان و مكان به اهداف خود نگريسته است و در همين راستا نتيجه‌اي كه بدست آمده امروز حتي دورافتاده‌ترين نقاط محروم نيز به آموزش عالي دسترسي دارند.

انتهاي پيام

  • سه‌شنبه/ ۲۸ تیر ۱۳۸۴ / ۱۵:۱۹
  • دسته‌بندی: سیاسی2
  • کد خبر: 8404-12087
  • خبرنگار : 71274