گفت‌وگو با عضو شوراي مركزي دفتر تحكيم(علامه)/2 ـ انتظار مي‌رفت خاتمي محكم‌تر برابر فشار به دانشگاه بايستد ـ تمايلي به غيررسمي شدن فعاليت دفتر تحكيم ندارم

ايسنا: برخي معتقدند پس از انتخابات فضا براي نزديك شدن طيف‌هاي مختلف موجود در انجمن‌هاي اسلامي دانشجويان بيش از پيش شده، نظر شما در اين باره چيست؟

مجيد حاجي‌بابايي: الان دو طيف موجود در تحكيم دو تفكر متفاوت دارند كه صرفا در تاكتيك نيست بلكه در برخي مسائل استراتژيك هم هست و در نتيجه نيازمند گفت‌وگوي جدي‌تر و رسيدن به يك جمع‌بندي كلي‌تر است، اما نمي‌توان گفت كه صرفا نتيجه‌ي انتخابات باعث اين عمل شده، بلكه تدوين استراتژي در درون و تعامل با محيط علت عمده‌ي اين نزديكي فضا خواهد بود.

ايسنا: چرا به دنبال ايجاد فراكسيون جديدي [به نام فراكسيون دموكراسي خواهي] هستيد؟ برخي اين كار شما را با هدف ايجاد اختلاف ارزيابي كرده‌اند.

حاجي‌بابايي(با كمي تأمل مي‌گويد): مثلا چه كساني؟ نام ببريد؛ اولين بار كسان ديگري در تحكيم فراكسيون ايجاد كردند. من معتقدم اين فراكسيون جديد براي تقويت دفتر تحكيم است و با توجه به دموكراتيك بودن انتخابات دفتر تحكيم و اينكه سيستم اين تشكل كاملا از پايين به بالاست لازمه‌ي حفظ و تداوم آن احساس هويت جريان‌هاي موجود در دفتر است، 15 دانشگاه در كنار هم با افكار مشابه با به رسميت شناختن حقوق يكديگر و آغاز يك نوع تحول مدارا در تحكيم، مي‌توانند گام مهمي به سمت هرچه بيشتر دموكراتيك شدن تحكيم برداشته و بدون در نظر گرفتن صاحبان قدرت، به وظيفه‌ي انتقادي خود پافشاري كند.

ايسنا: در حال حاضر بهترين نحوه‌ي كار دفتر تحكيم براي حفظ موضع انتقادي را چه مي‌دانيد؟ آيا تحكيم در چهار سال آينده خواهد توانست موضع پايدار و متناسب با شرايطي داشته باشد؟

حاجي بابايي: دفتر تحكيم وحدت مشروعيتش را از حكومت نمي‌گيرد و چنانچه فضا محدود شود طبيعي است كه مجبور به فعاليت غيررسمي خواهد شد. تأثير حكومت در مشروعيت‌بخشي دفتر نيست بلكه در نوع فعاليت آن در عرصه‌ي اجتماع است كه من شخصا تمايلي به غيررسمي شدن فعاليت دفتر ندارم.

ايسنا: شما در مقطعي از عضويت شوراي مركزي استعفا داديد، اما دوباره برگشتيد! روزهاي قبل از انتخابات برخي از اعضاي انجمن‌هاي اسلامي اعلام كردند كه قصد استيضاح شما را دارند، آيا احتمال آن وجود دارد؟

حاجي‌بابايي: بايد اينجا عرض كنم كه در آن مقطع با توجه به برخي اختلاف نظرات من فقط قصد استعفا داشتم، اما استعفا ندادم. در اين يكي دو هفته هم كه برخي قصد استيضاحم را دارند چون در مقطع با توجه به بحث انتخابات رياست جمهوري، من معتقد بودم كه دفتر تحكيم نبايد نسبت به يكپارچه شدن حاكميت ساكت بنشيند؛ هم به لحاظ جريان دانشجويي، هم منافع ملي و تماميت ارضي. اما اين نظر به زعم برخي خوش نيامد و آن را همراهي با حكومت مي‌دانستند، و ما معتقد بوديم كه اين ديدگاه عبور از ملت است نه عبور از حكومت؛ و ابراز ناراحتي مي‌كرديم از اين كه برخي ژست مي‌گرفتند كه دفتر تحكيم اپوزسيون حكومت است اما تغيير و تحولات صورت گرفته نشان داد كه آن ديدگاه هم اپوزسيون روشنفكري و هم اپوزسيون مردم است. چون در آن فرآيند كه 90 درصد روشنفكران ما شركت كردند و اطلاعيه دادند، نمي‌شود يك جريان دانشجويي كه پيوند وسيعي با آزادي‌خواهان دارد مقابل آنها صف‌آرايي كند. ما با اين تفكر از قبل هم مشكل داشتيم، زماني كه تز عبور از خاتمي را مطرح كرد و سال بعد از آن خاتمي 22 ميليون راي آورد، لذا آن تز را عبور از ملت مي‌دانستيم نه عبور از خاتمي.

ايسنا: به نظر شما اولويت‌هاي كاري اصلاح‌طلبان در چهار سال آينده چه بايد باشد؟

حاجي بابايي: اصلاح‌طلبان بايد از همه مهمتر به سازمان‌يابي بپردازند و حزب‌هاي واقعي و مردمي تشكيل دهند. همچنين اصلاح‌طلبان در دوره‌ي جديد بايد به شدت رفتار اقتدارگرايان را زير نظر داشته باشند تا اگر كوچكترين خطايي كردند و خلاف منافع ملي حركت و يا روند دموكراسي‌خواهي را دچار خدشه كنند در برابرشان ايستاده و فرياد بزنند.

گفت‌وگو از خبرنگار ايسنا «سالومه سعيد»، دبير خبر «علي‌اصغر شفيعيان»

انتهاي پيام

  • دوشنبه/ ۱۳ تیر ۱۳۸۴ / ۱۵:۳۰
  • دسته‌بندی: سیاسی2
  • کد خبر: 8404-05467
  • خبرنگار :