رييس پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي: كشت وسيع برنج تراريخت از سال آينده آغاز مي‌شود ايران فناوري توليد برنج تراريخت را به كوبا منتقل مي‌كند

رييس پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي اعلام كرد: از سال آينده دو هزار هكتار از شاليزارهاي كشور به زير كشت برنج تراريخت ايراني مي‌رود.

دكتر بهزاد قره‌ياضي با اعلام اين مطلب به خبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) گفت: بذر مورد نياز به قيمت بذرهاي معمولي در اختيار كشاورزان قرار گرفته و قطعا قيمت اين برنج در بازار نيز ارزان‌تر از برنج‌هاي رايج خواهد بود.

رييس پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي كشور افزود: در توليد برنج تراريخت هيچگونه سم آفت‌كشي به كار نرفته و پيش‌بيني مي‌كنيم عملكرد آن دو و نيم تن در هكتار باشد.

وي با اشاره به كيفيت مناسب اين محصول و خوش عطر بودن آن گفت: برنج تراريخت قيمت خريد تضميني ندارد و احتمال عدم فروش آن صفر است.

دكتر قره‌ياضي در گفت‌و‌گو با ايسنا خاطرنشان كرد: چشم‌انداز صادراتي براي آن نداريم و به زودي تكنولوژي برنج تراريخت را به كوبايي‌ها داده و در مقابل فناوري ماهي ‌تراريخت را از آنها خواهيم گرفت.

وي در پايان تصريح كرد: براساس برنامه‌ريزي‌هاي صورت گرفته ايران بايد در پايان برنامه چهارم توسعه، نيم درصد از كشت جهاني محصولات كشاورزي تراريخت را به خود اختصاص دهد.

انتهاي پيام

  • سه‌شنبه/ ۲۰ بهمن ۱۳۸۳ / ۱۲:۲۳
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 8311-07681
  • خبرنگار :