يك متخصص ارتوپد اعلام كرد: كفشهاي اسپرت، مناسبترين كفش براي دانشآموزان است.
دكتر ديانت در گفتوگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، همچنين با اشاره به كفشهاي مناسب براي دانشآموزان خاطرنشان كرد: كفش بايد داراي پنجه پهن با قابليت ارتجاعي بالا باشد. بخش مياني نيز داراي قوس باشد كه به راحتي بر روي كف پا نشسته و قسمت پاشنه نيز حالت ارتجاعي داشته كه به راحتي فشارهاي وارده بر پاشنه پا را بگيرد.
وي ادامه داد: كفشهاي اسپرت ورزشي كه داراي ساق بوده براي حفاظت مچ پا مناسبتر است و دانشآموزان كمتر در ورزشهايي نظير دوميداني دچار پيچ خوردگي پا و ضايعات رباطهاي پا ميشوند.
دكتر ديانت افزود: بجز كفشهاي ورزشي، كفشهاي ساخته شده توسط كارخانجات به علت رعايت استاندارد از كفشهاي دستدوز مناسبتر هستند.
به گفته وي، در كفش مناسب جلوي كفش پهن و انگشتان به راحتي قابليت حركت دارند و كفشهاي نوك تيز مثلثي براي استفاده مناسب نيستند.
اين متخصص ارتوپد گفت: كفشهايي كه فاقد پشتي هستند و با يك بند به پا متصل ميشوند به علت فشار بر روي تاندون آشيل سبب تحريك اين تاندون شده كه دردناك شدن پاشنه پا را به دنبال دارد.
وي ميخچه، تغيير شكل پا، كمردرد، خستگي زودرس و درد ساق پا و زانو را از عوارض كفش نامناسب دانست و خاطرنشان كرد: بهتر است كه جنس رويه كفش از چرم مصنوعي و يا طبيعي باشد.
ديانت ادامه داد: براي استراحت پا پس از خارج كردن كفش، پا را در آب ولرم شسته و ماساژ داده تا حالت خستگي پا رفع شود؛ همچنين چنانچه فرد ناهنجاري در پا دارد بايد از دمپايي اسفنجي در منزل استفاده كند.
وي پاشنه بيش از 2 سانتيمتر را براي كفش نامناسب دانست و افزود: در اين صورت فشار زيادي بر روي سينه پا وارد و سبب دردناك شدن سينه پا ميشود و پاشنه نرم در كفشها نيز سبب وارد شدن فشار به پاشنه پا شده كه اين نوع پاشنهها مناسب نيست.
اين متخصص ارتوپد در ادامه گفت: استفاده از كيف دستي در دانشآموزان بدليل حمل وزن سنگين سبب خستگي زودرس، تغيير شكل و انحنا در ستون فقرات ميشود.
وي تاكيد كرد: كولهپشتي مناسبترين وسيله حمل كتاب و لوازم التحرير است به شرطي كه درست استفاده و بار سنگيني توسط آن حمل نشود.
دكتر ديانت در پايان يادآور شد: كوله بايد داراي دو بند در ناحيه شانه، يك بند در جلوي سينه و يك بند در پايين ورودي كمر قفل شود تا فشار يكساني به ستون فقرات وارد شود.
انتهاي پيام