ادامهي گفت وگوي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) با حجتالاسلام علي سعيدي، مسوول واحد سياسي جامعه روحانيت مبارز:
حجتالاسلام سعيدي داشتن ذهن و مديريت استراتژيك را از جمله معيارهاي اصلي در انتخاب رييس جمهور خواند و با تاكيد بر اينكه اين دو شاخص، لازم و ملزوم يكديگر هستند، افزود: البته در تشخيص اين معيارها، شوراي نگهبان، احزاب، نخبگان و مردم، محور هستند.
مسوول واحد سياسي جامعه روحانيت مبارز با بيان اينكه تمركز قدرت در قوهي مجريه، لزوم دقت در انتخاب رييس اين قوه را ايجاب ميكند، بر ضرورت پرهيز از حركتهاي هيجاني، احساسي و يا انفعالي تاكيد كرد و ادامه داد: هميشه ضربههاي اساسي را از حركتهاي انفعالي و احساسي خوردهايم. براي اجتناب از اين ضربهها، بايد به سمت حركتهاي معقول و تعقلي حركت كنيم.
وي انتخاب رييس جمهوري بسيار قوي و نيرومند به عنوان سكاندار مصالح نظام و كشور را اقتضاي زمان كنوني و شرايط موجود، در حاليكه ربع قرن انقلاب اسلامي را پشت سر ميگذاريم، دانست.
وي در خصوص تعامل مجلس هفتم با دولت، با بيان اينكه مجلس هفتم، حامل بار امانت سنگيني است، گفت: اين اعتماد، با توجه به اينكه رويكرد مردم گرايش به سمت اصولگرايان است، امانت مردم به نمايندگان مجلس هفتم محسوب ميشود.
به گفتهي وي نمايندگان بايد در راستاي تحقق اين رسالت و تامين مطالبات اساسي مردم به مباني و اصول توجه كنند.
سعيدي با طرح اين پرسش كه آيا تعامل با دولت، اصلي است كه همهي اصول و مباني بايد تحتالشعاع آن قرار گيرد يا اينكه اين تعامل بايد در راستاي آن اصول و مباني باشد، در مقام پاسخ، اظهار داشت: تعامل با دولت يكي از اموري است كه نمايندگان مجلس بايد آن را مدنظر قرار دهند اما اين تعامل نبايد ناقض اصول و مباني باشد. يعني اگر از سوي رييس جمهور وزيري لايق و توانا به مجلس پيشنهاد شد بايد به او راي دهند، ولي اگر وزير پيشنهادي توانايي و كارآمدي لازم را نداشت، نمايندگان نبايد تحت فشارهاي حزبي، به او راي دهند.
وي در همين راستا، لزوم پرهيز از جنجالها و درگيريهاي سياسي را يادآور شد و تاكيد كرد: انتظار مردمي كه به سمت اصولگرايان گرايش نشان دادند، اين بود كه آنها از اصول تجاوز نكنند.
وي اشكال مجلس ششم را در حزبي راي دادن و حزبي حمايت كردن نمايندگان آن دانست و افزود: مردم از نمايندگان انتظار ندارند كه تحت عنوان تعامل و هماهنگي با دولت مجامله و تعارف كنند. آنها ميگويند نمايندگان بايد با دولت در چارچوب اصول و مباني، هماهنگ باشند.
به گفتهي وي اصل هماهنگي و تعامل مجلس با دولت، نميتواند وتوكنندهي اصول و مباني نظام باشد.
سعيدي در ادامه به نمايندگان مجلس هفتم توصيه كرد كه حركتي منطقي و اصولي را در پيش گيرند.
عضو شوراي مركزي جامعه روحانيت مبارز، در خصوص بحث مطرح شده در ميان برخي احزاب مبني بر جوانگرايي، اين واژه را به چرخش نخبگان تعبير كرد و با بيان اينكه جوانگرايي امري نسبي است، افزود: به عنوان مثال، زماني كه گفته شد كه در چين دورهي جوانگرايي فرا رسيده است، رهبر حزب آنها 65 ساله بود. مسلم اين است كه 65 سال به نسبت 75 جوانتر است و درواقع طرح بحث جوانگرايي به معني سپردن پست رياست جمهوري به جواني 25 ساله نيست.
وي بر لزوم چرخش نخبگان در احزاب و سپردن مسووليتهاي اجرايي به جوانترها تاكيد كرد و ادامه داد: البته در ميان افراد، هستند كساني كه عليرغم كهولت سن، توانايي و ظرفيت بالايي را داشته باشند.
مسوول واحد سياسي جامعه روحانيت مبارز در ادامهي گفتوگوي خود با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران، چرخش نخبگان و جوانگرايي نسبي را در احزاب و در مشاغل اجرايي، كاري منطقي خواند كه بر بالندگي، پويايي، نشاط و اميدآفريني در جامعه ميافزايد.
سعيدي در خصوص پروندهي آقاجري و حكم صادره در اين پرونده با بيان اينكه سخنان وي را به طور كامل و چندين بار مطالعه كرده است، گفت: انتظار نميرود كه يك مسلمان با حداقل بينش سياسي اين سخنان را بيان كند.
به اعتقاد وي پايهي اين سخنان بسيار سخيف بود و اصلا قابل دفاع نيست.
وي در خصوص حكم صادرشده در اين پرونده اظهارنظر نكرد و آن را صرفا منوط به حكم قاضي دانست.
عضو شوراي مركزي جامعهي روحانيت مبارز در خصوص پروندهي زهرا كاظمي با بيان اينكه در جريان سير پرونده نيست، اظهار داشت: در اين پرونده دو گرايش داخلي و خارجي باعث شدند كه اين پرونده از سير طبيعي خود خارج شود. اولي گرايش داخلي بود كه به دنبال سوء استفاده از اين پرونده ـ در راستاي ابراز مخالفت خود با قوهي قضاييه ـ بود و همين گرايش زمينهي سوء استفاده محافل خارجي را فراهم كرد.
سعيدي در ادامه با اشاره به فرا رسيدن روز خبرنگار و با بيان اينكه اين شغل از اهميت و حساسيت بالايي برخوردار است، گفت: هرچه فضاي سياسي كشور پيچيدهتر شود، دستيابي به اطلاعات و حقايق و انتشار آن براي خبرنگاران مشكلتر خواهد شد.
به گفتهي وي ما در حال حاضر در حال عبور از يك فضاي سياسي ابرناك و تيره هستيم.
وي با تقسيم خبرنگاران به دو بخش، افزود: يك بخش از خبرنگاران را آن گروهي تشكيل ميدهند كه مصالح و منافع يك حزب را دنبال ميكنند.
به اعتقاد وي اين بخش از خبرنگاران كمتر از آسيبها مصون هستند و در واقع در جادهي سرازيري و لغزندهاي حركت ميكنند، زيرا گاهي خود به افشاگري رفتارهاي خود ميپردازند.
وي رعايت صداقت، بيطرفي، امانتداري و مصالح نظام را از اصول اوليهي گروه دوم خبرنگاران خواند و تصريح كرد: اين دسته از خبرنگاران در صورت تخطي از اين اصول، خائن محسوب ميشوند.
به گفتهي وي بايد نظارت و كنترل روي اين دسته از خبرنگاران، بيشتر باشد تا زمينهي سوءاستفاده كاهش يابد.
وي بر لزوم اعتمادآفريني توسط خبرنگاران در ميان طيفهاي مختلف و اقشار گوناگون جامعه تاكيد كرد و ادامه داد: خبرنگاران ضمن حفظ اعتماد جريانات مختلف بايد آينهوار عمل كنند.
سعيدي در خصوص طرح بحث قانونمندكردن استفاده از ماهواره در كميسيون فرهنگي مجلس به جنبهي تاثيرگذاري بحث ماهواره اشاره و تصريح كرد: بحث ماهواره قابل دفاع نيست، يعني آنقدر جنبهي تخريبي آن زياد و ويرانگر است كه به هيچ عنوان نميشود از آن دفاع كرد.
وي با تشبيه وضعيت ماهواره به مواد مخدر به ايسنا گفت: از مواد مخدر نيز ميتوان استفادهاي علمي كرد و از آن انواع قرصهاي مسكن ساخت، اما نميتوان گفت كه به دليل اين نوع استفاده بايد استفاده از آن را آزاد اعلام كرد.
البته عدهاي نيز معتقدند كه با وجود امكان استفاده از اينترنت، ممنوع كردن يا مانع ايجاد كردن براي استفاده از ماهواره، بيمعني است زيرا در مقام مقايسهي اين مساله با مواد مخدر، مثل اين است كه بگوييم چون مواد مخدر را ميتوان از طرقي بدست آورد، پس استفاده از آن را آزاد اعلام ميكنيم.
وي با غيرمنطقي خواندن اين نوع عملكرد، نوع الگويي كه در برخي نهادها براي استفاده از اينترنت اجرا ميشود را الگوي مناسبي خواند كه طي آن تنها شبكههاي مفيد براي كاربران، قابليت دسترسي دارد.
وي با بيان اينكه كار در خصوص ماهواره مشكلتر است، اظهار داشت: من قبول ندارم كه مجلس وارد اين موضوع نشود، زيرا اين وظيفهي مجلس است كه براي استفاده از ماهواره چارچوب تعيين و مردم را توجيه كند. تا ضمن استفاده بهينه از اين امكانات، مانع سوءاستفاده از آن نيز شود.
عضو شوراي مركزي جامعه روحانيت مبارز، در پاسخ به اين سوال كه آيا تشكل متبوعش قصد تبديل شدن به يك حزب را دارد يا خير، گفت: نحوهي شكلگيري جامعهي روحانيت مبارز تهران، از ابتدا با ساختار يك حزب تفاوت ماهوي داشته است.
به گفتهي وي وجه تشابه جامعهي روحانيت مباز با يك حزب بسيار اندك است. زيرا در واقع اين تشكل متشكل از يك تركيب كارشناسي صاحب نظر و ذينفوذ در بين اقشار مختلف است كه تنها در مسايل كلان نظام به ويژه مسايلي كه به مباني ديني و حاكميت ديني مربوط است، نظر ميدهد.
وي تاكيد كرد: اين تشكل يك تشكل سراسري نيست و فقط در سطح تهران فعاليت ميكند، وكار آن حتي در نوع عضوگيري و موضعگيري با كار احزاب متفاوت است.
به گفتهي وي جامعه روحانيت مبارز بنا ندارد در آينده به يك حزب تبديل شود.
گفتوگو از خبرنگار ايسنا: راحله هدايت زاده
انتهاي پيام