الحاق ايران به پروتكل كيوتو در هيأت دولت تصويب شد

رييس سازمان حفاظت محيط زيست از تصويب الحاق ايران به پروتكل كيوتو (كاهش گازهاي گلخانه‌اي) در هيأت دولت خبر داد.

دكتر معصومه ابتكار، معاون رييس جمهوري در گفت‌وگوي تلفني با خبرنگار «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به اينكه روسيه نيز تا شهريور ماه به اين پروتكل مي‌پيوندد، گفت: با پيوستن روسيه به اين پروتكل، معاهده كيوتو اجرايي مي‌شود.

وي يادآور شد: كشورهاي عضو اپك نيز براي پيوستن به پروتكل كيوتو اعلام آمادگي كرده‌اند.

رييس سازمان حفاظت محيط زيست با تاكيد بر اينكه با توجه به وضعيت ايران در زمينه گازهاي گلخانه‌اي، پيوستن به پروتكل كيوتو تعهدي را براي ايران ايجاد نمي‌كند، به ايسنا گفت: سازمان حفاظت محيط زيست پس از 6 سال كار كارشناسي و محاسبه ميزان توليد گازهاي گلخانه‌اي در كشور شرايط الحاق ايران به پروتكل كيوتو را فراهم كرد.

وي وجود فرصتهاي اقتصادي پيش‌بيني شده در اين پروتكل براي ايجاد صنايع و نيروگاههاي انرژي پاك را از مزاياي الحاق ايران به پروتكل كيوتو دانست.

ابتكار تدوين و تصويب قانون بهينه‌سازي مصرف انرژي در برنامه سوم و چهارم توسعه ، ارايه طرح استفاده از سوخت گاز طبيعي، ايجاد نيروگاه سيكل تركيبي انرژي برق، بهره‌گيري از انرژي پاك خورشيدي و باد را از مهمترين اقدمات انجام شده در كشور براي كاهش توليد گازهاي گلخانه‌اي دانست.

وي در پايان اظهاراميدواري كرد كه طرح الحاق ايران به پروتكل كيوتو در مجلس شوراي اسلامي نيز تصويب شود.

گفتني است ايران سالانه 400 ميليون تن گازهاي گلخانه‌اي معادل دي‌اكسيدكربن توليد مي‌كند كه بر اساس آخرين آمار موجود، بخش انرژي 77، جنگل 8، كشاورزي 7، صنعت 6 و زباله 2 درصد گازهاي گلخانه‌اي كشور معادل CO2 را توليد مي‌كنند.

انتهاي پيام

  • دوشنبه/ ۱۲ مرداد ۱۳۸۳ / ۱۸:۰۰
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 8305-04448
  • خبرنگار :