دلمه برگ و كوفته از غذاهاي سنتي خانواده‌ها‌ي آذربايجاني در نوروز باستاني است

هم‌زمان با عيد نوروز و تحويل سال نو، بسياري از خانواده‌هاي آذربايجاني به پخت دلمه‌ي برگ مي‌پردازند. اين غذا در ديگر روزهاي ايام نوروز هم گاه پخته مي‌شود تا روز سيزدهم كه خانواده‌ها به پخت كوفته تبريزي مي‌پردازند. به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، دلمه‌ي برگ غذاي مخصوص عيد نوروز محسوب مي‌شود و خانم‌هاي آذربايجاني از روزها پيش به فكر تدارك و تهيه مواد پخت اين غذاي سنتي هستند. بسياري اعتقاد دارند پخت دلمه در هنگام تحويل سال نو خوش‌يمن است و دلمه نماد دور هم بودن و دور هم جمع شدن مي‌باشد؛ چراكه تمامي اجزايش در داخل يك برگ دور هم جمع مي‌شود. فروش برگ مو در بازارها نيز اين روزها رونق بيشتري يافته، مردم به خريد برگ مو براي تهيه‌ي دلمه مي‌پردازند. اين سنت در تبريز از رونق زيادي برخوردار است. مردم آذربايجان، به‌ويژه تبريز همچنين طبق سنتي ديرينه كه اكنون در ديگر نقاط كشور هم رواج يافته است، در گلگشت سيزده‌به‌در، به كوفته مي‌پزند كه در پخت آن از برنج، لپه، پياز، سبزي، گوشت چرخ‌شده و ادويه‌جات استفاده مي‌شود؛ به‌همراه قرار دادن گردو، تخم مرغ پخته، آلوچه يا قطعه‌اي از گوشت مرغ در وسط حجم كروي آن. اندازه اين كوفته‌ها گاه به‌شكل چشمگيري بزرگ است و گاه حتا مرغ درسته‌اي در وسط آن قرار داده مي‌شود. انتهاي پيام
  • پنجشنبه/ ۱۳ فروردین ۱۳۸۳ / ۱۵:۱۹
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 8301-00976
  • خبرنگار :