“شلمين” غذاي بومي كرمانشاهيان است
شلمين را كه شلم نيز مينامند، بيشتر در زمستان ميخورند؛ ولي همانند دوغينه، در بهار يا تابستان تهيه ميشود. شليمن، غذاي بومي مردم كرمانشاه است. به گزارش بخش آيين و سنتهاي خبرگزاري دانشجويان ايران، ابتدا برگ و سر شلغم را خرد كرده و سپس در ديگ بزرگي ميپزند، گندم را هم شسته و بدون پخت بلغور ميكنند و بعد بلغور را پخت ميكنند؛ تا آبكش شود و آن را روي حصير ميريزند. سپس چالهاي را برايش آماده ميكنند و بلغور پخته شده را چنگ زده، براي هر مقدار معين، كاسهاي از آب و دانه شلغم را با يك كاسه آب انار مخلوط كرده، در چاله ميريزند، تا مدت دو هفته در چاله از آن مراقبت ميكنند و چون ترشمزه شد، مانند ترخينه آن را خشك كرده، در غذاهاي زمستاني مصرف ميكنند. انتهاي پيام