كارشناس ارشد دفتر تغذيه وزارت بهداشت: مصرف «تن ماهي» بيش از ماهي در كاهش ابتلا به بيماريهاي قلبي مؤثر است
كارشناس ارشد دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت اعلام كرد: مصرف «تن ماهي» بيش از ماهي به دليل وجود اسيد چرب امگا 3 در كاهش ابتلا به بيماريهاي قلبي و عروقي مؤثر است. دكتر فروزان صالحي مازندراني در گفتوگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، با بيان اين كه وجود اسيد چرب امگا 3 در آبزيان از مهمترين خواص آنها محسوب ميشود، خاطرنشان كرد: اسيد چرب امگا 3 اسيد چرب چندگانه اشباع نشده است نقش مهمي در سلامت انسان به ويژه در قلب و عروق دارد. وي ادامه داد: اسيد چرب غيراشباع موجب كاهش سطح تريگليسريد، افزايش سطح كلسترول خوب و كاهش سطح كلسترول بد ميشود، در نتيجه خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي و عروقي را كاهش ميدهد. دكتر صالحي با بيان اين كه اسيد چرب در روغن ماهي نيز وجود دارد، تصريح كرد: اسيد چرب امگا 3 علاوه بر تاثير بر چربيهاي خون، ايمني بدن را نيز افزايش ميدهد و از بروز بيماريهاي مفصلي نيز پيشگيري ميكند. كارشناس ارشد دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت با تاكيد بر اين كه خانوادهها حداقل هفتهاي 2 بار بايد ماهي مصرف كنند، يادآور شد: ماهي منبع خوب پروتئين قابل هضم و قابليت هضم آن تا 96 درصد است. به گفته صالحي، گوشت ماهي و آبزيان حاوي ويتامينهاي K، E، D، B، A و املاحي نظير فسفر، يد و روي است. وي با اشاره به اينكه ساير محصولات دريايي نظير ميگو و ماهيهاي ساردين و كيلكا از خواص زيادي برخوردارند، گفت: ماهيهايي نظير ساردين و كليكا چون با استخوان خورده ميشوند منبع خوبي براي كلسيم هستند. وي سرانه مصرف ماهي در كشور را 5 كيلوگرم دانست و افزود: پيشبيني ميشود تا پايان برنامه سوم توسعه به 6/5 كيلوگرم برسد و اين در حالي است كه متوسط جهاني 15/4 كيلوگرم است. دكتر صالحي گفت: مشكلات تغذيهاي در كشور بيشتر به علت عدم آگاهي مردم و مشكلات فرهنگي است به گونهاي كه در مورد ماهي هنوز بسياري از افراد جامعه اين تفكر وجود دارد كه صرفا شب عيد ميبايست ماهي خورد و يا ماهي را به دليل اينكه غذاهاي ديگر را مصرف ميكنند و احتمالا تناقضي بين ماهي و آن غذا وجود دارد از مصرف ماهي آن خودداري ميكنند. دكتر صالحي در پايان يادآور شد: البته عدم دسترسي نيز يك عامل مهم است و در بسياري از مناطق كشور امكانات نقل و انتقال و عرضه ماهي وجود ندارد و نقش قيمت در مصرف ماهي زياد مؤثر نيست زيرا اگر قيمت ماهي را نسبت به ساير منابع پروتئين از جمله گوشت قرمز بسنجيم نه تنها بيشتر از قيمت گوشت نيست بلكه در برخي از انواع ماهي به صرفهتر هم هست. انتهاي پيام