سولفات آمونيم غذايي و دارويي در داخل كشور توليد شد

براي نخستين بار سولفات آمونيم خالص جهت مصارف دارويي و غذايي در داخل كشور تهيه و توليد شد. مهندس محمد پورعبادي عضو هيات علمي پژوهشكده اصفهان سازمان پژوهشهاي علمي و صنعتي ايران و مجري طرح خالص‌سازي سولفات آمونيم در گفت وگو با ايسنا اظهار داشت:‌سولفات آمونيم در داخل كشور به صورت كود شيميايي توليد مي‌شود و استفاده غذايي و دارويي آن به دليلي وجود ناخالصي‌هايي آن مانند تركيبات آلي و معدني، غيرممكن و خطرناك است. وي با بيان اينكه عليرغم وجود مواد اوليه سولفات آمونيم خالص در كشور، مصرف كنندگان آن را از خارج وارد مي‌كنند،‌ تصريح كرد: ما ماده‌ي اوليه را از سولفات آمونيم ناخالص پتروشيمي اروميه و ذوب آهن اصفهان تهيه كرديم و با انجام مراحل خالص‌سازي و فرآيندهايي ماده سولفات آمونيم خالص با گريد غذايي دارويي و آزمايشگاهي توليد كرديم. مهندس پورعبادي كه اين طرح را با همكاري مهندس محمدحسين موسي‌زاده عضو ديگر هيات علمي پژوهشكده اصفهان انجام داده است، ادامه داد: تهيه و توليد سولفات آمونيم خالص بسيار مقرون به صرفه تر از خريد نوع خارجي آن است. زيرا ماده اوليه سولفات آمونيم ناخالص و از لحاظ قيمتي بسيار ارزان و تنها 20 درصد قيمت نوع خارجي آن است. عضو هيات علمي پژوهشكده اصفهان سازمان پژوهشهاي علمي و صنعتي ايران اعلام كرد كه چنانچه اين طرح به مرحله توليد نيمه صنعتي برسد، تمام نيازهاي كشور را مي‌تواند برطرف كند. مهندس پورعابدي در پايان در بيان كاربردهايي از سولفات آمونيم خالص گفت: از اين سولفات در صنايع دارويي براي رسوب دادن و جداسازي تركيباب پروتئيني مثل سموم و در محيطهاي كشت ميكروبيولوژي آزمايشگاهي و در ماده‌ي اوليه برخي از تركيبات غذايي مثل بكينگ‌ پودر استفاده مي‌شود. انتهاي پيام
  • چهارشنبه/ ۳۰ آذر ۱۳۷۹ / ۱۵:۴۱
  • دسته‌بندی: علمی2
  • کد خبر: 7909-03414
  • خبرنگار : 90004