مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اعلام کرد

تشدید بحران آبی کهگیلویه و بویراحمد به‌دلیل فرسودگی شبکه و کمبود اعتبار

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: فرسودگی شبکه و کمبود اعتبارات، بحران آبی این استان را تشدید کرده است.

رضا رضایی امروز سه شنبه ۲۶ فروردین در نشست بررسی هدر رفت و آب بدون درآمد استان با حضور مدیرکل و جمعی از کارشناسان دفتر آب بدون درآمد شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، افزود: در شهرستان بویراحمد به‌دلیل توپوگرافی خاص منطقه و اختلاف ارتفاع بیش از ۲۵۰ متر از سطح مخزن ذخیره تا پایین‌ترین نقطه آبرسانی و همچنین به‌دلیل فرسودگی شبکه توزیع داخلی با عمر بالای ۴۰ سال، هدر رفت شدیدی در این ناحیه وجود دارد که با وجود اقدامات پیشگیرانه نظیر نصب شیرهای فشار شکن و فلومترهای متعدد در مجاری استحصال آب از چاه‌ها، وضعیت توزیع و جلوگیری از هدر رفت در فصول مختلف سال متغیر است.

وی اظهار کرد: در برخی موارد به‌دلیل فرسودگی خطوط داخلی، شبکه توزیع تحت تاثیر فشارهای ناگهانی دچار شکستگی‌های متعدد در سطح شهرستان بویراحمد می شود که همین موضوع، علاوه بر ایجاد هدررفت باعث ایجاد اختلال در آبرسانی به موقع به مشترکین می شود.

وی با شرح وضعیت شبکه های توزیع داخلی و خطوط انتقال بیرونی، عنوان کرد: موارد متعددی از جمله زمان بندی قطع برق در راستای ساماندهی ناترازی انرژی، در افت فشار و قطع آب مشترکین دخالت مستقیم دارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: تمهیدات و برنامه‌های دفاعی از جمله بهره گیری از نیروی ثقلی آب در برابر وضعیت بی برقی انجام داده‌ایم که مثمر ثمر بوده است.

رضایی تصریح کرد: با توجه به زیرساخت نامناسب شبکه های توزیع آب در اقصی نقاط استان کهگیلویه و بویراحمد، برای بهبود و به‌روزرسانی آن، نیاز به توجه خاص شرکت مهندسی درباره تخصیص اعتبارات ویژه داریم که امیدواریم محقق شود.

وی ادامه داد: اضافه بر محدودیت‌های منابع آبی با کاهش بیش از ۲۰۰ میلیمتر بارندگی در استان، محدودیت‌های منابع مالی درباره ترمیم زیرساخت و نوسازی شبکه های فرسوده، تهدیدی جدی به حساب می آید که در صورت همکاری نکردن باعث تشدید تنش آبی و ایجاد بحران در استان می شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: برداشت‌های غیرمجاز از منابع آبی، اجرا نکردن زون بندی، وجود انشعابات غیراستاندارد در حاشیه شهرها و روستاها، انشعابات غیرمجاز و فرسودگی و عمر بالای کنتورهای آب از دیگر معضلات ایجاد تنش آبی استان است.

رضایی با بیان اینکه باید مدیریت مصرف و مدیریت هدر رفت را در اولویت قرار دهیم، اظهار کرد: سرانه مصرف آب در هر شبانه روز ۱۱۰ لیتر است و در این میان، با وجود شبکه های توزیع فرسوده، هدر رفتی در حدود ۵۷ درصد داریم.

وی با اشاره به تبعات تلخ ادغام شرکت‌های آب و فاضلاب روستایی و شهری در شرکت‌های کم برخوردار نظیر استان کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: الحاق بیش از ۱۶۰۰ روستای بدون زیرساخت‌های استاندارد شبکه ای، مصارف بالا و درآمد کم آنها سبب افزایش بدهی‌های این شرکت شده است که تاکنون تلاش‌های زیادی برای سبک کردن بدهی‌ها و بروز رسانی آن انجام داده ایم.

همچنین علی سیدزاده، مدیرکل دفتر آب بدون درآمد خدمات مشترکین شرکت مهندسی در ادامه این نشست نیز گفت: احصای وصولی‌ها، ساماندهی کنتورهای فرسوده و خراب، ایجاد یک مدل جامع از شبکه آبرسانی شهرها توسط مشاور ذی‌صلاح در خطوط اصلی و فرعی و نیز ایستگاه‌های پمپاژ و مخازن ذخیره باید در دستور کار قرار گرفته و عملیاتی شود.

وی افزود: شبکه آبرسانی به مثابه یک موجود زنده چند وجهی است که تا زمانی که عوامل و متغیرهای تاثیرگذار در پارامترهای هیدرولیکی آنرا انجام ندهیم، نمی‌توانیم درباره دیگر شاخص‌ها، نظیر دبی آب و سرعت بالا یا پایین شبکه اظهار نظر کنیم.

سیدزاده تست خوشه ای کنتورهای آب، به منظور دست‌یابی به عیوب پنهان آن را از دیگر موارد موثر در جلوگیری از اتلاف منابع و هدر رفت آب شرب خواند و اظهارکرد: گام‌های مطالعاتی برای پیدایش نشت پنهان باید انجام بگیرد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی آبفای استان کهگیلویه و بویراحمد، وی افزود: اصلاح الگوی مصرف، لحاظ کردن ماده ۱۱، احصای دستورالعمل‌های جدید واگذاری انشعاب، تعویض کنتورهای خراب، نصب شیرهای فشار کن، نحوه صدور قبض و تنظیم و به‌روزرسانی قرائت کنتور از اهم اموری است که باید بدون اتلاف زمان به انجام برسد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۹:۳۹
  • دسته‌بندی: کهگیلویه و بویراحمد
  • کد خبر: 1404012614414
  • خبرنگار :