سیدمهدی هاشمی ۲۶ فروردین در نشست منطقهای رفع موانع صدور اسناد وقفی با حضور مدیرکل اوقاف استان و رؤسای ادارات ثبت اسناد و اوقاف شهرستانهای رفسنجان، کرمان، سیرجان، زرند و بردسیر اظهار کرد: با وجود اقدامات ارزشمند صورت گرفته، هنوز تا مستندسازی ۱۰۰ درصدی سند املاک وقفی استان فاصله داریم.
وی افزود: ۱۷ هزار و ۳۷۳ مورد از رقبات موقوفه استان فاقد سند مالکیت است که بیشترین تعداد اسناد باقیمانده در شهرستانهای کرمان، سیرجان، رفسنجان، زرند و بردسیر قرار دارد.
هاشمی تصریح کرد: مطابق ماده ۱۰ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، یکسال پس از راهاندازی سامانه ثبت ادعاها، همه اشخاص باید ظرف مدت دو سال مستندات مالکیت خود را در سامانه ثبت و طی مدت دو سال از ثبت ادعا نیز باید آن را پیگیری کنند.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمان با تکرار این نکته که هیچ دستگاهی از بارگذاری اطلاعات مالکیت خود مستثنی نیست، گفت: عدم ثبت مدارک مالکیت دستگاههای دولتی البته نافی مالکیت دولت نیست اما مدیران و کارکنان مستنکف از این تکلیف قانونی، به مجازات محکوم میشوند.
وی افزود: اراضی مشاعی وقفی مانع مهم صدور اسناد مالکیت به شمار میرود و ضرورت دارد سهم وقف در این اراضی مشخص و سنددار شود تا زمینه صدور اسناد مالکیت طِلق و ششدانگ برای اشخاص فراهم شود.
هاشمی اضافه کرد: برای گرهگشایی در زمینه هویتبخشی به موقوفات، کارگروههای تخصصی مشترک به صورت هفتگی و خارج از وقت اداری تشکیل میشود و اداره کل ثبت اسناد و املاک این مسئله را پشتیبانی و رصد میکند.
وی گفت: به منظور مدیریت زمان و افزایش نظارت بر عملکرد کارشناسان ثبتی، سامانه نوبتدهی الکترونیکی از هفته گذشته در سراسر ادارات ثبت اسناد استان کرمان راهاندازی شده و برای هیچ فرآیند ثبتی بیشتر از ۱۰ روز مهلت داده نمیشود که در پروندههای اوقاف، این نوبتدهی در کمترین زمان ممکن خواهد بود.
دبیر کمیته استانی هماهنگی اجرای قانون الزام در پایان بیان کرد: استعلامات الکترونیک زمینه ارتقاء امنیت و خدشهناپذیری مکاتبات را فراهم میآورد و مورد تاکید جدی قانون الزام نیز قرار دارد و ضروریست در تمام ادارات اوقاف استان، زیرساخت لازم برای این امر فراهم شود.
انتهای پیام