کمیته امداد امام‌خمینی(ره) تحت نظارت‌های شدید عمل می‌کند

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام‌خمینی(ره) استان اصفهان گفت: سازمان مفید راهبر، بازرسی‌های سالانه مقام معظم رهبری و سازمان حسابرسی از سوی استفاده‌های احتمالی ممانعت می‌کنند.

علی اخلاقی، امروز دوشنبه ۲۵ فروردین در نشست خبری کمیته امداد امام‌خمینی(ره) که در سالن اجتماعات این اداره‌کل برگزار شده بود، اظهار کرد: نظارت بر جامعه در کمیته امداد امام‌خمینی(ره) در سازمان مفید راهبر، بازرسی‌های سالانه مقام معظم رهبری و سازمان حسابرسی انجام‌ می‌شود. این نظارت‌ها به‌طور دقیق و منظم انجام می‌شود. اگر کارمندی خطایی مرتکب شود، بدون مماشات با او برخورد می‌کنیم.

وی افزود: کمیته امداد به لحاظ سلامت کاری، سازمانی سالم است و سیستم نظارتی و کنترلی قوی دارد. رهبر معظم انقلاب در اساس‌نامه‌ای دو مأموریت مهم برای کمیته امداد امام‌خمینی(ره) تفویض کرده‌اند که براساس آن توانمندسازی و توسعه فرهنگ انفاق و صدقه در دستور کار این کمیته قرارگرفته است. ایشان ۱۳ هدف برای این کمیته ترسیم کرده‌اند که از این تعداد، هفت برنامه مربوط به توسعه فرهنگ انفاق، احسان و نیکی در جامعه است. مهم‌ترین آن‌ها فرهنگ انفاق است که شامل قرض‌الحسنه، صدقات، زکات و امور خیریه می‌شود. این موارد در برنامه هفتم توسعه نیز دیده‌شده‌اند.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام‌خمینی(ره) استان اصفهان بیان کرد: فقر به‌موازات تورم، رشد چهار برابری دارد و کمیته امداد در گسترش فقر هیچ نقشی ندارد، بلکه در جلوگیری از آسیب‌های ناشی از فقر، ازجمله آسیب‌های اجتماعی و حتی سیاسی مؤثر است. در یک جامعه دینی، کار خیر ضروری است و انسان فطرتاً علاقه‌مند به نیکوکاری است. یکی از رسالت‌های ما توسعه فرهنگ خیر در جامعه است. کمک‌های کوچک به نیازمندان، آرامش ذهنی برای خیران ایجاد می‌کند.

اخلاقی با تأکید بر آمار بالای فعالیت خیرخواهانه مردم اصفهان در کمیته امداد امام‌خمینی(ره) ادامه داد: ۱۴۰ هزار حامی در طرح اکرام(کمک مستقیم به کودکان نیازمند)، ۳۸۶ هزار مشترک صندوق‌های صدقات(در منازل یا به‌صورت الکترونیکی)، 3500 پرداخت‌کننده زکات و ۵۹ هزار خیر فعال در مراکز نیکوکاری محله‌محور در استان اصفهان وجود دارند.

وی تصریح کرد: سال گذشته با رشد ۲۲ درصدی، ۷۹ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان صدقات جمع‌آوری‌شده است. اگر این مبلغ را بین ۱۲۳ هزار و ۸۰۰ خانوار تحت پوشش تقسیم کنیم، سهم هر خانوار حدود ۶۴۰ هزار تومان در سال می‌شود.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام‌خمینی(ره) استان اصفهان از واریز ۳۱۱ میلیارد تومان به‌حساب کودکان تحت پوشش این کمیته در سال گذشته خبر داد و گفت: حمایت از ایتام و کودکان نیازمند در دستور کار این کمیته قرار دارد و 5670 یتیم تحت پوشش و ۲۶۰۰۰ کودک غیریتیم(فرزندان خانواده‌های بی‌سرپرست، بدسرپرست یا دارای والدین بیمار) و درمجموع ۳۱ هزار و ۶۷۵ کودک تحت حمایت این کمیته امداد امام خمینی(ره) قرار دارند. میانگین کمک ماهانه به هر کودک یک‌میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بوده است.

اخلاقی حمایت‌های بین‌المللی این کمیته را حائز اهمیت شمرد و گفت: ۲۱۳ خیر ایرانی مقیم خارج از کشور از شش هزار کودک در ایران حمایت می‌کنند. در سه‌ماهه اخیر، مردم اصفهان ۲۴ میلیارد تومان و ۱۱۰۰ گرم طلا برای مردم غزه کمک کرده‌اند و تنها کمک‌های بانام مردم غزه به دست این مردم می‌رسد. در ماه مبارک رمضان امسال نیز ۹۸۶ حامی جدید به جمع نیکوکاران پیوستند که نشان از اقبال گسترده مردم به کار خیر دارد.

وی خاطرنشان کرد: کمک‌های مردمی برای امور جاری این ارگان استفاده نمی‌شود و تمام حقوق پرسنل و هزینه‌های اداری از محل بودجه دولتی تأمین می‌شود.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام‌خمینی(ره) استان اصفهان با اشاره به سیستم پرداخت الکترونیک برای سهولت در کمک‌رسانی گفت: شهروندان می‌توانند با ارسال عدد ۳ به شماره ۳۰۰۰۳۳۳۳۳۱ به‌صورت خودکار کمک کنند. پرداخت‌های الکترونیک در همه زمینه‌ها ازجمله زکات، اکرام و صدقات امکان‌پذیر شده است. مردم می‌توانند کمک‌های خیر خود را ثبت و میزان کمک‌های پیشین خود را مشاهده کنند. صندوق صدقات دیجیتال نیز برای پرداخت صدقات از طریق شماره‌گیری *۸۸۷۷# فراهم‌شده و افراد می‌توانند به استان و شهر خود کمک کنند. برای اصفهان شماره *۳۱# اختصاص داده‌ شده است.

اخلاقی با اشاره به نقش اشتغال کمیته امداد امام‌خمینی(ره) افزود: در سال گذشته میزان کمک‌های مردم به کمیته امداد بالغ‌بر ۵۹۴ میلیارد تومان بوده است. از این مبلغ، ۲۵۰۰ میلیارد تومان برای وام اشتغال، وام کارگشایی، وام مسکن و ودیعه مسکن اختصاص‌یافته است. کمیته امداد توانسته است با ایجاد اشتغال برای افراد نیازمند، زندگی شرافتمندانه‌ای برای آن‌ها فراهم کند. به‌عنوان‌مثال، ۶۰ درصد افراد نیازمند اکنون مشغول به کار هستند، همچنین کمیته امداد توانسته است هزار خانه ۶۰ تا ۷۰ متری برای افراد نیازمند بسازد و هزینه ازدواج آسان را برای دامادها تأمین کند.

وی تصریح کرد: در بخش فرهنگ خیر و احسان، مراکز نیکوکاری محله از ۱۳۹۲ ایجاد شدند که در حال حاضر ۵۶۶ مرکز در استان اصفهان فعالیت دارند. این مراکز وظیفه شناسایی نیازمندان محلی و ارتباط آن‌ها با خیران را بر عهده‌ دارند. تعداد افراد نیازمند شناسایی‌شده توسط این مراکز به ۱۸۱ هزار و ۹۶۹ نفر رسیده است و ۶۱ هزار و ۲۶۱ خیر با این مراکز همکاری داشته‌اند. در این بخش مجموعاً مبلغ ۹۷۴ میلیارد تومان برای نیازمندان جمع‌آوری و توزیع‌ شده است.

ناصر علی‌خاصی، رئیس هماهنگی مؤسسات خیریه و تشکل‌های مردمی استان اصفهان در ادامه به ایسنا گفت: طرح کشوری در حال اجرا است که شامل ۲۰۲۰ محله در کل کشور می‌شود. در منطقه شهری، ۸۵ محله در استان اصفهان قرار دارد. چهار دستگاه متولی این مناطق هستند که شامل کمیته امداد، بهزیستی، هلال‌احمر و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام می‌شوند. ۱۵ محله حاشیه‌نشینی تحت مدیریت کمیته امداد و ایجاد مراکز نیکوکاری به نام خانه امداد فعالیت می‌کنند.

وی افزود: در این طرح ۷۹ هزار زن سرپرست خانوار که همسرشان فوت کرده یا طلاق گرفته‌ است، تحت پوشش‌اند. ۲۳ هزار زندانی و افراد دیگر که دهک زیر سه قرار دارند که شامل این طرح می‌شوند. در حال حاضر، ۴۶ درصد اعتبارات اشتغال استان به کمیته امداد اختصاص‌یافته است. شعار امام‌خمینی(ره) مبنی بر زندگی شرافتمندانه، اساسنامه کمیته امداد را شکل داده است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۴:۲۹
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404012513421
  • خبرنگار : 51016