مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان اعلام داد

رتبه نخست استان یزد در صدور اسناد موقوفات

مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان یزد با اشاره به رتبه نخست یزد در صدور اسناد مالکیت کاداستری اراضی و املاک موقوفات برای دومین سال متوالی گفت: در سال گذشته بیش از ۴۴۰۰ سند مالکیت کاداستری موقوفات استان صادر شده که نسبت به سال قبل از آن ۱۵۷درصد رشد داشته است.

مهدی اقبال با اشاره به تحقق حدود ۴.۵ برابری صدور اسناد موقوفات استان نسبت به برنامه تکلیفی سازمان، اظهار کرد: به دلیل اهمیت توجه به وقف و موقوفات در دین اسلام و قرآن کریم، باید از این سنت حسنه پایدار که بهترین زمینه تحقق تمدن اسلامی است به صورت جدی حفاظت و مراقبت کنیم.

وی با تقدیر از تلاش‌های مدیران و کارکنان ادارات ثبت اسناد و اوقاف استان، افزود: اقدامات و عملکردها در حوزه اسناد مالکیت موقوفات باید برای رضای خدا و خدمت به مردم باشد چون این تلاش، باقیات الصالحات برای کارمندان است و در این راستا، پویش‌های مختلفی در سال ۱۴۰۳ در سطح استان یزد اجرا شد.

عضو شورای حفظ حقوق بیت‌المال یزد با اشاره به وجود ۱۵ هزار موقوفه فاقد سند در استان، خاطرنشان کرد: با وجودی که در سه سال گذشته رشد و پیشرفت چشمگیری در صدور اسناد موقوفات داشتیم ولی همچنان از لحاظ تعداد رقبات فاقد سند در رتبه‌های آخر کشور هستیم.

اقبال اضافه کرد: براساس آمارهای اداره کل اوقاف، هم‌اکنون ۵۸ درصد شامل ۱۵ هزار و ۶۲۸ رقبه منفعتی متصرفی استان یزد بدون محاسبه مساجد و حسینیه‌ها، فاقد سند است و ۴۲ درصد شامل ۱۱ هزار و ۵۴۵ رقبه سنددار هستند.

مدیرکل ثبت اسناد تأکید کرد: حل مشکل این موقوفات، نیازمند یک کار جهادی فارغ از وظایف تکلیفی سازمانی بود که امسال با وجودی که تکلیف ما هزار سند بود بیش از ۴۴۰۰ جلد سند موقوفات استان یزد صادر شده که نسبت به سال قبل که ۲۵۱۸ جلد بوده ۱۵۷ درصد رشد داشته است.

اقبال خاطرنشان کرد: باید با اقدامات جهادی و انقلابی و پویش‌های مختلف، در راستای صدور اسناد موقوفات به صورت ویژه گام برداریم که در این خصوص فعالیت‌های قابل تقدیری در واحدهای ثبتی در خصوص مستندسازی و صدور برخی اماکن خاص و مهم مذهبی و موقوفات شاخص انجام شده است.

وی یادآور شد: خوشبختانه در سال ۱۴۰۳ برای اولین بار در استان تعداد ۲۵ سند مالکیت امامزادگان و بقاع متبرکه استان یزد صادر شده و مابقی نیز تا خردادماه سال آینده صادر خواهد شد.

به گفته اقبال، در سال ۱۴۰۳ و در قالب دو پویش «محرم ۱۴۰۳ همراه با سنددار شدن حسینیه‌ها و مساجد حسینیه ایران» و «ماه رمضان، ۳۰ مسجد، ۳۰ سند مالکیت»، تعداد ۷۰ سند مالکیت کاداستری مساجد و حسینیه های استان یزد صادر شده است.

به گزارش ایسنا و به نقل روابط عمومی ثبت اسناد و املاک یزد، عضو شورای قضایی استان با اشاره به صدورحدود ۷۸ درصد موقوفات دارای سند طی سه سال گذشته، دارای سند کاداستری شده، ابراز امیدواری کرد؛ تا امسال هم تعداد قابل توجهی از موقوفات و رقبات استان یزد، سنددار شوند و تعرض کمتر به موقوفات و کاهش پرونده های محاکم قضایی در این بخش را شاهد باشیم.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۱:۳۱
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1404012412378
  • خبرنگار : 50214