مهدی دوستی، در گفت وگو با ایسنا در خصوص اقدامات انجام شده برای بهبود کیفیت آب شرب در استان گفت: احداث تصفیهخانه آب در شهرهای بیرجند و طبس، واگذاری آب شیرینکن به بخش خصوصی در شهرهایی که با فزونی پارامترهای شیمیایی آب مواجهند و احداث آب شیرینکن در برخی روستاها از جمله اقداماتی است که برای بهبود کیفیت فیزیکوشیمیایی آب انجام شده است.
وی افزود: همچنین، با پایین رفتن سطح آبهای زیرزمینی، کاهش کیفیت آب اجتنابناپذیر شده که ناشی از تداوم خشکسالیها و فقره سفرههای آب زیرزمینی است.
دوستی در ادامه به اهمیت آموزش مردم در مورد کیفیت آب اشاره کرد و افزود: از طریق رسانههای ارتباط جمعی و تهیه و توزیع پمفلتهای آموزشی در مدارس و مساجد، سعی شده اطلاعرسانیهای لازم در زمینه مدیریت مصرف و لزوم صرفهجویی انجام شود.
وی همچنین به چالشهای موجود در نظارت بر کیفیت آب اشاره کرد و گفت: پراکندگی تأسیسات در سطح استان و کمبود تجهیزات پیشرفته و عدم تأمین مالی از مهمترین چالشهای این بخش است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی به معیارهای ارزیابی کیفیت آب شرب اشاره کرد و گفت: ارزیابی کیفیت آب براساس استانداردهای ملی ایران انجام میشود.
دوستی در خصوص جلوگیری از آلودگی آب در مناطق گردشگری گفت: برای رعایت حریم کیفی منابع آب و حفاظت فیزیکی، بازدید از منابع و نصب بنرهای اطلاعرسانی در خصوص حفاظت از منابع آب در مناطق گردشگری انجام میشود.
وی در مورد برنامههای گندزدایی آب در شرایط اضطراری افزود: تهیه محلول کلر مادر و استفاده از قرصهای گندزدایی و جوشاندن آب به مدت ۵ دقیقه میتواند در گندزدایی آب مؤثر باشد.
دوستی تأکید کرد: تغییرات اقلیمی تأثیرات قابل توجهی بر کیفیت آب دارد و خشکسالی بیش از ۲ دهه در استان ما نیز تأثیرات خود را بر کیفیت منابع آب گذاشته است.
وی به بهبودهای لازم در سیستمهای آبرسانی اشاره کرد و گفت: ممیزی و ارزیابی ریسک سامانههای آبرسانی، بروزرسانی و ارتقاء تجهیزات و سیستمها، آموزش و فرهنگسازی و استفاده از فناوری نوین از جمله این بهبودهاست.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی در پایان به همکاریهای بینسازمانی برای نظارت بر کیفیت آب اشاره کرد و گفت: پایش کیفیت آب علاوه بر شرکت آب و فاضلاب، توسط وزارت بهداشت و سازمان حفاظت محیط زیست نیز انجام میشود. برنامه ایمنی آب بر مبنای مدیریت ریسک گام به گام به عنوان مهمترین اقدام برای تضمین کیفیت آب شرب میباشد.
دوستی همچنین به پایشهای منظم و دورهای آب براساس استانداردهای تعیین شده اشاره کرد و گفت: این پایشها شامل پایش کلر باقیمانده آب، میکروبی و فیزیکوشیمیایی آب براساس جمعیت تحت پوشش سامانه آبرسانی انجام میشود.
وی در پایان به ضرورت ارتقاء زیرساختهای آبرسانی و مدیریت منابع آب در استان اشاره کرد و گفت: برنامه حفاظت از منابع آب از حوضه آبریز تا نقطه مصرف براساس اجرای برنامه ایمنی آب در حال پیگیری است.
انتهای پیام