دفاع معاون پیشین ترامپ از اظهارات جنگ‌طلبانه او علیه ایران

معاون اول دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در دور اول ریاست‌جمهوری او در گفت‌وگویی بدون توجه به پیامدهای تحقق اظهارات تهدیدآمیز رئیس‌جمهور آمریکا علیه ایران، از آن در راستای سیاست ترامپ مبنی بر «برقراری صلح از طریق قدرت» دفاع کرد.

به گزارش ایسنا، مایک پنس، معاون اول دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در دور اول ریاست‌جمهوری‌اش در گفت‌وگویی به دفاع از اظهارات جنگ‌طلبانه اخیر ترامپ علیه ایران پرداخته و گفت: من فکر می‌کنم رئیس‌جمهور ترامپ درک می‌کند که صلح از طریق قدرت حاصل می‌شود.

رئیس‌جمهور آمریکا در مصاحبه‌ای که یکشنبه گذشته با شبکه ان‌بی‌سی نیوز انجام داد، در اظهاراتی تهدیدآمیز درباره توافق با ایران گفت: اگر با ایران به توافق نرسیم و ضمانتی برای تولید نکردن سلاح هسته‌ای توسط ایران دریافت نکنیم، این کشور به شیوه‌ای بی‌سابقه بمباران خواهد شد.

ترامپ در ادامه تصریح کرد: مقامات ایرانی و آمریکایی در حال مذاکره هستند.

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس در واکنش به این اظهارات گفت: باید برای همه روشن شود که اصولا چیزی به نام «گزینه نظامی» وجود ندارد، چه رسد به «راه حل نظامی». ناکامی‌های فاجعه‌بار در منطقه ما که بیش از ۷ تریلیون دلار برای دولت‌های قبلی ایالات متحده هزینه داشته، به اندازه کافی گویاست.

عراقچی با اشاره به این که توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ هنوز پابرجاست، نوشت: رئیس جمهور ایالات متحده شاید علاقه‌ای به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ نداشته باشد اما آن توافق متضمن یک تعهد کلیدی از سوی ایران است که همچنان پابرجاست و حتی ایالات متحده - که خارج از توافق است - از آن منتفع شده است. 

او در ادامه نوشت: ایران بار دیگر تاکید می‌کند که هیچ‌گاه و تحت هیچ شرایطی به دنبال جستجو، تولید و یا به دست آوردن سلاح هسته‌ای نخواهد بود.

پنس که در دوران معاونت خود رویکردی ضدایرانی داشت و از کارزار «فشار حداکثری» ترامپ علیه ایران حمایت می‌کرد، در گفت‌وگویی با پایگاه خبری صهیونیستی «آل اسرائیل نیوز» درباره سیاست‌های ترامپ گفت:  او رئیس‌جمهوری است که می‌خواهد جنگ‌ها را پایان دهد و مایل است استقرار و تعهدات آمریکا در برخی نقاط جهان کاهش یابد؛ مردم آمریکا اطمینان داشته باشند، و مردم آن منطقه (غرب آسیا) - از جمله دشمنان ما - باید بدانند که رئیس‌جمهور دونالد ترامپ هر اقدامی که لازم باشد را برای محافظت از متحدان عزیزمان انجام خواهد داد.

او در پاسخ به این سوال که آیا ترامپ واقعا به دنبال یک توافق است، گفت: من فکر می‌کنم رئیس‌جمهور را به اندازه‌ای می‌شناسم که بدانم در طول دولت ما، هرگز او را در اعمال قدرت مردد ندیدم، اما همیشه به عنوان آخرین راه حل به سراغ آن می‌رفت.

به رغم این که مقام‌های ایران تاکید کرده‌اند تولید و به‌کارگیری تسلیحات اتمی، طبق فتوای مقام معظم رهبری جایی در دکترین دفاعی ایران ندارد و ایران از حق داشتن برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای برخوردار است، معاون پیشین ترامپ گفت: ایالات متحده، اسرائیل و جهان آزاد هرگز تحمل نخواهند کرد که ایران به سلاح هسته‌ای قابل استفاده دست یابد. تمایل رئیس‌جمهور به نشان دادن آمادگی برای گفت‌وگو با رئیس‌جمهور ایران، به هیچ وجه نباید از وضوح هدف آمریکا در این زمینه بکاهد.

برنامه هسته‌ای ایران تحت شدیدترین برنامه راستی‌آزمایی و نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دارد و این نهاد بین‌المللی تا کنون، در گزارش‌های متعدد خود درباره فعالیت هسته‌ای ایران صحت ادعای آمریکا و متحدان آن را مبنی بر وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران اثبات و تایید نکرده است.

پنس در حالی به دفاع از اظهارات تهدیدآمیز ترامپ علیه ایران می‌پردازد که مقام‌های نظامی ایران بر دفاع مقتدرانه از برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران تاکید کرده‌اند.

سردار امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده هوافضای سپاه پاسداران درباره این تهدیدها گفته است: آمریکایی‌ها در منطقه حداقل در اطراف ایران ۱۰ پایگاه دارند که بالغ بر ۵۰ هزار نفر نیرو دارد. این به معنای نشستن آن‌ها در اتاق شیشه‌ای است. کسی که در اتاق شیشه‌ای می‌نشیند سمت کسی سنگ پرانی نمی‌کند.
انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۶:۳۹
  • دسته‌بندی: ایران در جهان
  • کد خبر: 1404011506531
  • خبرنگار : 71628