به گزارش ایسنا، «پاولو پالیسا»، معاون دفتر ریاستجمهور اوکراین گفته کییف پیشبینی میکند که ۱۰ تا ۱۲ کشور به «ائتلاف ارادهمندان» بپیوندند که اکنون در حال بحث درباره تضمینهای امنیتی برای اوکراین، از جمله استقرار نیروهای حافظ صلح در این کشور است.
در گزارش خبرگزاری آربیسی اوکراین در این باره آمده است: کییف در حال آمادهسازی برای نشستی است که در آن استقرار نیروهای نظامی کشورهای دیگر در اوکراین مورد بحث قرار خواهد گرفت. گفته میشود که بریتانیا، فرانسه، کشورهای بالتیک و کشورهای نوردیک از جمله شرکتکنندگان این نشست خواهند بود.
معاون دفتر ریاستجمهوری اوکراین گفت که دومین جلسه نیز قرار است در چارچوب فنی برگزار شود.
او همچنین در توضیح این که چرا اوکراین عمدتا با فرانسه و بریتانیا در این مورد مذاکره میکند، گفت: این کشورها اعلام آمادگی کردهاند که رهبری این فرایند را بر عهده بگیرند.
امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه، پس از میزبانی نشست «ائتلاف ارادهمندان» در اواخر ماه مارس در پاریس گفت که چندین کشور مایلند نیروهایی را به عنوان «قوای بازدارنده» به اوکراین اعزام کنند.
ماکرون تاکید کرد که این ابتکار فرانسه و بریتانیا نه جایگزین نیروهای اوکراینی خواهد شد و نه یک نیروی حافظ صلح، بلکه هدف آن ایجاد بازدارندگی در قبال روسیه از طریق استقرار نیروها در نقاط راهبردی است.
ماه گذشته، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، گفت که حضور نیروهای کشورهای ناتو در خاک اوکراین تحت هر پرچم و به هر شکل، از جمله به عنوان نیروهای حافظ صلح، تهدیدی برای روسیه محسوب میشود و مسکو تحت هیچ شرایطی آن را نمیپذیرد.
چهارشنبه گذشته، رادوسلاو سیکورسکی، وزیر امور خارجه لهستان در گفتوگویی دریاره استقرار نیروهای خارجی حافظ صلح در اوکراین گفت: حدود ۳۰ کشور قبلا آمادگی خود را برای حفظ صلح (در اوکراین) پس از برقراری آن و نظارت بر آن اعلام کردهاند، با در نظر گرفتن این که خط تماس که 1300 کیلومتر طول آن است توسط خود اوکراینیها حفظ خواهد شد.
با این حال، سیکورسکی گفت که این کشورها به برخی اطلاعات، منابع فضایی و هوایی ایالات متحده نیاز خواهند داشت.
وزیر امور خارجه لهستان افزود که اتحادیه اروپا نمیتواند وظیفه ایجاد «بازدارندگی» در قبال روسیه را به عهده بگیرد، چراکه این کار برای این که این بلوک به تنهایی آن را انجام بدهد، «بسیار بزرگ» است و نیاز به اقدام از سوی کل ناتو دارد.
سرویس اطلاعات خارجی روسیه (SVR) سال گذشته گفت که غرب قصد دارد یک گروه موسوم به حافظ صلح متشکل از حدود ۱۰۰ هزار نفر را به منظور احیای قابلیت رزمی اوکراین در این کشور مستقر کند. این سرویس اطلاعاتی این سناریو را اشغال موقت اوکراین نامید.
انتهای پیام