مدیرکل شیلات استان اردبیل:

ورود ماهیان قرمز و کاراس به دریاچه شورابیل تهدیدکننده سلامت دریاچه است

مدیر کل شیلات استان اردبیل گفت: عوامل متعددی از قبیل ورود فاضلاب های شهری، رشد جلبک ها و کاهش اکسیژن و ورود گونه‌های مهاجم غیر بومی از جمله مواردی هستند که سلامت دریاچه را تهدید می‌کنند.

محمد اله‌بخش دوشنبه ۱۱ فروردین در بازدید از دریاچه شورابیل اظهار کرد: در این ارتباط ورود و افزایش جمعیت اعضا خانواده‌ کپور ماهیان (کاراس و ماهی قرمز) به واسطه رهاسازی غیر مسئولانه برخی از بازدیدکنندگان در دریاچه و بالادست آن یکی از موارد تهدیدکننده تنوع زیستی دریاچه شورابیل است که نیازمند توجه، برنامه‌ریزی و همکاری جمعی است.

وی تصریح کرد: کاهش تنوع زیستی دریاچه تنها آسیب ورود این گونه‌ها به دریاچه شورابیل نیست، شیوع بیماری در میان سایر آبزیان و ایجاد منظره و بوی نامطبوع موارد دیگری است که علاوه بر سلامت دریاچه، باعث کاهش کیفیت آب تا حدود زیادی گردیده و می تواند به چهره دریاچه و جنبه‌های گردشگری آن آسیب وارد کند و مزیت‌های آن را تهدید کند.

اله‌بخش گفت: گونه‌های مختلفی از ماهیان گرمابی از قبیل آمور و فیتوفاک و ... توسط بهره‌بردار بخش خصوصی در سال‌های گذشته رهاسازی شده است و اکنون در زمان صید و برداشت ماهی قرار گرفته است.

مدیرکل شیلات استان اردبیل به مرگ‌ومیر سالیانه جمعیت ماهیان در ساحل شورابیل اشاره کرد و افزود: مرگ و میر سالیانه جمعیت ماهیان به دلیل تغییرات فصلی موجب انباشت لاشه ماهیان در ساحل می‌شود که عمده این تلفات در ابتدای بهار و در آغاز تعطیلات نوروزی اتفاق می‌افتد.

اله‌بخش تاکید کرد: همه با هم باید بکوشیم در سایه یک رفتار مسئولانه و همکاری مشترک در مسیر حفظ تنوع و بهبود شرایط این دریاچه زیبا بکوشیم.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۳:۵۱
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1404011105097
  • خبرنگار :