استفاده حداکثری از ظرفیت موجود ناوگان حمل و نقل برای بازگشت مسافران از مشهد

معاون اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خراسان رضوی گفت: با توجه به پیش‌بینی افزایش تقاضا زائرین در ایام عید فطر و کمبود ناوگان، شرکت‌ها موظف به در نظر گرفتن ناوگان فوق‌العاده شدند تا کمبودها جبران و مدیریت شود.

رضا صحراگرد در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای بازگشت مسافران از مشهد اظهار کرد: با آغاز طرح نوروزی و افزایش تقاضا برای سفرهای زیارتی به مشهد، جلسات متعددی برای بررسی و مدیریت وضعیت حمل و نقل مسافران برگزار شد.

وی ادامه داد: بر اساس این جلسات، ظرفیت ناوگان حمل‌ونقل شامل ۶۰۰۰ وسیله نقلیه اعم از سواری، اتوبوس و مینی‌بوس در نظر گرفته شده است. با توجه به محدودیت‌های موجود در واردات و تولید ناوگان جدید تمرکز بر بهینه‌سازی و استفاده حداکثری از ظرفیت موجود قرار گرفته است.

معاون اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خراسان رضوی درخصوص فروش اینترنتی و پیش‌فروش بلیت‌ها خاطرنشان کرد: به منظور تسهیل دسترسی مسافران به بلیت و جلوگیری از مشکلات احتمالی، ۷۵ تا ۸۰ درصد فروش بلیت‌ها در بستر اینترنت برنامه‌ریزی شد. پیش‌فروش بلیت‌ها از ۲۰ اسفندماه آغاز و به صورت کامل عملیاتی شده است.

صحراگرد اضافه کرد: با توجه به کمبود ناوگان، مکاتباتی از طریق استانداری و فرمانداری با مراکز تولیدی و کارخانجات از جمله شرکت‌های بینالود، خانگیران سرخس انجام شده است. هدف از این مکاتبات، درخواست در اختیار قرار دادن ناوگان با قابلیت تردد در جاده در بازه زمانی پیش‌رو جهت جابه‌جایی مسافران نوروزی است.

وی ادامه داد: همچنین در جلسه‌ای که امروز با حضور نمایندگان شرکت‌های حمل‌ونقل برگزار شد، شرکت‌هایی که نسبت به بازگشایی ظرفیت‌های اعلامی خود اقدامی نکرده بودند، مورد توبیخ و برخورد قرار گرفتند.

صحراگرد گفت: همچنین به استان‌ها اعلام شد تا زائران حتماً بلیت برگشت خود را همزمان با تهیه بلیت رفت خریداری کنند. این اقدام به منظور اطمینان از بازگشت مسافران با همان ناوگانی که آن‌ها را به مشهد آورده بود، انجام می‌شود.

معاون اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خراسان رضوی یادآور شد: با توجه به اینکه زائران در زمان خرید بلیت رفت، بلیت برگشت خود را نیز خریداری می‌کنند، دیگر دغدغه‌ای برای تهیه بلیت در زمان بازگشت نخواهند داشت. این امر آسایش خاطر زائران را در طول سفر افزایش داده و امکان برنامه‌ریزی دقیق‌تری را برای آن‌ها فراهم می‌آورد. همچنین با اجرای این راهکارها، دسترسی دلالان به بازار بلیت به طور قابل توجهی محدود می‌شود.

سعی شده است کمبود ناوگان مدیریت شود

وی تصریح کرد: با توجه به پیش‌بینی افزایش تقاضا در ایام عید فطر، شرکت‌ها موظف به در نظر گرفتن ناوگان فوق‌العاده و ناوگان استندبای شدند تا در صورت کمبود ناوگان، این کمبودها جبران شود؛ بنابراین کمبود ناوگان وجود دارد، اما سعی شده است مدیریت شود.

صحراگرد اظهار کرد: همچنین با اجرای پویش «نه به تصادف» و ارائه آموزش‌های لازم به رانندگان و اطلاع‌رسانی به صنوف، تلاش می‌شود تا سفری ایمن و بی‌خطر برای زائران فراهم شود.

معاون اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خراسان رضوی خاطرنشان کرد: با وجود کمبود ناوگان، مدیریت هوشمندانه و اقدامات پیشگیرانه انجام شده و شرایط بازگشت مسافران به خوبی مدیریت شده است. آمار دقیق تعداد اتوبوس‌ها، قطارها و پروازهای در نظر گرفته شده توسط ستاد خدمات سفر اعلام خواهد شد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۰:۰۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404011104862
  • خبرنگار : 50990