ضرورت آمادگی داوطلبان رشته پزشکی برای تحمل سختی‌های دوران تحصیل  

ورود به رشته پزشکی تنها یک نقطه شروع است و مسیر پیش رو، چالش‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی بسیاری را به همراه دارد، در همین رابطه قائم مقام معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: قبولی در کنکور صرفاً به معنای موفقیت علمی نیست و نحوه آموزش و تربیت دانشجویان پزشکی اهمیت دوچندانی دارد. 

دکتر محسن نعمتی در میزگرد ایسنا با بیان اینکه ورود به رشته پزشکی خود یک مرحله مهم است، اما نحوه آموزش و تربیت فرد اهمیتی دوچندان دارد، اظهار کرد: در واقع قبولی در کنکور، صرفاً به معنای موفقیت در یک آزمون نیست. چه بسا افراد می‌توانند با شرکت در کلاس‌های متعدد کنکور، بهره‌مندی از امکانات مالی و معلم‌های خصوصی و تحصیل در مدارس برتر شانس بیشتری برای قبولی داشته باشند.  

قائم مقام معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، خاطرنشان کرد: ورود به کنکور، تنها به معنای پاسخگویی به چهار تست بیشتر است و لزوماً به معنای برتری علمی فرد نیست. چه بسا افرادی نابغه در علوم مختلف باشند، اما به دلیل عدم موفقیت در کنکور فرصت بروز استعدادهای خود را نیابند.  

وی ادامه داد: بنابراین رتبه یک کنکور لزوماً با رتبه هزار آن تفاوتی ندارد. اعزام افراد با رتبه‌های پایین‌تر به مناطق محروم، دلیلی بر ضعف علمی آن‌ها نیست. مهم کیفیتی است که این افراد در طول هشت سال تحصیل خود کسب می‌کنند. چه بسا افرادی از مناطق محروم هستند که در آزمون‌های تخصصی، رتبه‌های بهتری نسبت به رتبه‌های برتر کنکور کسب کرده‌اند.  

نعمتی در خصوص چالش‌های دانشجویان پس از کنکور و ورود به دانشگاه تصریح کرد: فشار بالا دروس و حجم زیاد مطالب و چالش‌های فرهنگی و اجتماعی مانند تفاوت‌های طبقاتی و سبک زندگی دانشجویان را دچار چالش می‌کند. همچنین مشکلات سازگاری با محیط جدید، مانند زندگی در خوابگاه و دوری از خانواده می‌تواند منجر به احساس تنهایی و دلتنگی شود.   

قائم مقام معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی با بیان توصیه‌ای به خانواده‌های دانشجویان، بیان کرد: همیشه دانشجویان پزشکی سخت‌کوش بوده‌اند و اکثر این دانشجویان روستایی محسوب می‌شوند. اکنون طیف اثرگذاری افراد از پدر و مادر خارج شده است و نمی‌توان به خانواده‌ها توصیه‌هایی در این خصوص ارائه کرد. 

سپس دکتر مجید خادم رضاییان با بیان اینکه دانشجویان در دانشگاه برای آینده شغلی خود آماده می‌شوند بنابراین ضروری است که خانواده‌ها و نظام آموزشی به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته باشند، گفت: همچنین مهارت‌های زندگی و سوادهای فراتر از دانش تخصصی، نقش مهمی در موفقیت شغلی و شخصی افراد ایفا می‌کنند.  

معاون مدیریت مرکز مطالعات و توسعه آموزش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: وجود ساختار استاد مشاور در دانشگاه‌ها، گامی مثبت در جهت شناسایی و رفع مشکلات دانشجویان است. شناسایی و معرفی دانشجویان مستعد به اساتید و مدیران، فرصت‌های مناسبی را برای بهره‌مندی از توانمندی‌های آن‌ها در پروژه‌های علمی و پژوهشی فراهم می‌کند. 

دکتر حسن قوامی نیز با بیان اینکه رتبه‌های برتر کنکور همچنان تمایل به رشته پزشکی وجود دارد و رتبه‌های تک‌رقمی به ندرت به سمت دندانپزشکی می‌روند، عنوان کرد: رشته پزشکی همچنان جایگاه خود را در رتبه‌های برتر حفظ کرده است، اما رتبه‌های دیگر تمایل دارند ابتدا دندانپزشکی را انتخاب کنند. 

مدیر امور آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در سایر رشته‌ها ظرفیت تکمیل و حتی اضافه هم داریم، فقط در رشته‌های بهداشتی و فلوشیپ ظرفیت خالی وجود دارد. 

در ادامه عباس حیدری، مدیر تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی افزود: در بحث کنکور، ظرفیت‌ها به صورت بی‌رویه افزایش یافته است. باید بررسی شود که چه تعداد متخصص فارغ‌التحصیل در چه رشته‌هایی متمرکز می‌شوند که پتانسیل بالاتری دارند. زیرا تمامی رشته‌ها مفید هستند و دانشگاه‌ها باید امکانات لازم را فراهم کنند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۶ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۰:۴۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404010602349
  • خبرنگار : 50990