نماینده البرز در مجلس مطرح کرد

لوله‌های فرسوده عامل بیشترین هدررفت آب شرب البرز

نماینده طالقان، ساوجبلاغ، نظرآباد و چهارباغ گفت: لوله‌های فرسوده بیشترین هدر رفت آب را دارد و مسئولین دستگاه‌های اجرایی و مرتبط باید در خصوص نوسازی آن اقدام کنند.

علی حدادی در گفت و گو با ایسنا، درباره اولویت‌های مدیریت مصرف آب اظهار کرد: سطح مصرف آب در کشور ما بالاست و اصلاح الگوی مصرف مهمترین محوری است که باید به آن پرداخت.

وی با بیان اینکه بخشی از اصلاح الگوی مصرف مربوط به جامعه است، افزود: متاسفانه در کشور ما آنچنان که باید، استفاده درست از آب به صورت یک فرهنگ در نیامده و بیشتر توجه بر مدیریت تولید و عرضه آب متمرکز بوده تا نحوه مصرف و مدیریت آن. از این رو مردم باید از الگوها و مصادیق صحیح مصرف آب آگاهی داشته باشند و از آن استفاده کنند.

حدادی ادامه داد: بخش دیگر هم مربوط به نحوه مدیریت مصرف آب است. در این زمینه بارها گفته شده بخشی از ناترازی‌ها به سوء مدیریت‌ها بر می‌گردد و لازم است که در این خصوص تنوع طرح‌ها و پروژه‌هایی که باعث جلوگیری از هدر رفت آب می‌شود، تدوین و اجرا شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: به عنوان مثال پروژه تغذیه مصنوعی رودخانه کردان در راستای ذخیره و مهار آب اجرا شده و آبخوان، آب بالادست این رودخانه را به نفع آب‌های زیر زمینی مهار می‌کند. این اقدام در جهت جلوگیری از هدف رفت آب بوده و باید به این صورت طرح‌هایی در زمینه مدیریت درست آب در بخش‌های مختلف داشته باشیم.

وی افزود: در بخش آب شرب هم سد طالقان و امیرکبیر از ظرفیت‌های خوب استان است اما با توجه به مشکلات بارشی، میزان ذخیره آب در سد طالقان بهتر بوده است. به هر حال کمبود آب وجود دارد و مسئولین باید مدیریت درستی به ویژه در بخش آب شرب داشته باشند. به ویژه که در بخش آب شرب یکی از مسائل مهم لوله‌های فرسوده شبکه است که اعتبارات خوبی باید برای آن گذاشته شود.

وی ادامه داد: لوله‌های فرسوده بیشترین هدر رفت آب را دارد و مسئولین دستگاه‌های اجرایی و مرتبط باید در خصوص نوسازی آن اقدام کنند. از طرفی مردم مشارکت خوبی در همه بخش‌ها داشته‌اند و می‌خواهیم که در بخش اصلاح الگوی مصرف هم همچنان مشارکت خوبی داشته باشند.

حدادی گفت: در حال حاضر یک بخشی از مدیریت و اصلاح الگوی مصرف آب باید در کشاورزی دیده شود. چون کشت صیفی‌جات آب‌بری زیادی دارد در حالی که صرفه اقتصادی زیادی ندارد.

وی خاطر نشان کرد: همچنین کشت گلخانه‌ای و آبیاری قطره‌ای قطعا می‌تواند مدیریت صرفه جویی آب در بخش کشاورزی و کشت محصولات آب‌بر را محقق کند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۶ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۹:۵۹
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1404010602301
  • خبرنگار : 50622