پناهگاه بی‌پناه! 

درست چهار روز مانده بود تا عید نوروز از راه برسد. مردم شهر در جنب و جوش خریدهای نوروزی و خانه تکانی‌هایشان بودند. دیگر بلندشدن صدای آژیر قرمز، شکستن دیوار صوتی و پناه گرفتن در دل پناهگاه‌ها و هر بار ویران‌شدن گوشه‌ای از شهر برایشان عادی شده بود. 

بوی عید همه جا می‌آمد. بساط دستفروش‌ها پهن بود و ماهی‌های قرمز میان تنگ‌های بلورین آب، بی خبر از حوادث دنیا جست و خیز می‌کردند و سرگرم بازی بودند.

مقابل مغازه‌ها ردیف سبزی‌های تر و تازه چیده شده بود، مردم در رفت و آمد بودند که بازهم صدای آژیر قرمز بلند شد و بازهم مردم گروه گروه برای در امان ماندن از کینه و عقده بعثی‌ها که هر روز در میدان نبرد شکست می خورند، به سمت پناهگاه‌ها شروع به دویدن کردند. 

پناهگاه شیرین نزدیک‌تر از پناهگاه‌های دیگر به بازار بود، برای همین خیلی‌ها به سمت این پناهگاه رفتند و در آن پناه گرفتند. هنوز چند دقیقه‌ای نگذشته بود که سروکله هواپیماهای بعثی‌ها پیدا شد و شروع کردند همه جا را بمباران کردند. ۵۰۰ نفری داخل پناهگاه بودند که ناگهان هواپیماهای بعثی یکی از موشک‌هایشان را به سمت پناهگاه رها کردند و موشک از راه دودکش وارد پناهگاه شد و مردان و زنان و کودکانی که به آنجا پناه آورده بودند را به خاک و خون کشید و پناهگاه به قتلگاهشان تبدیل شد. 

به گزارش ایسنا، امروز (۲۶ اسفند) سالروز بمباران پناهگاه پارک شیرین کرمانشاه است. پناهگاهی که عوامل منافقین کوردل گرای دقیق آن را به هواپیماهای عراقی داده بودند تا انتقام ناکامی‌هایشان را از مردان، زنان و کودکان بی گناه و بی دفاع کرمانشاه بگیرند. 

سردار بهروز خوشبخت مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان کرمانشاه امروز(یکشنبه) در اختتامیه جشنواره جایزه ادبی یوسف که در محل همین پناهگاه برگزار شد، با اشاره به سالروز بمباران پناهگاه شیرین کرمانشاه، اظهار کرد: ۲۶ اسفند سال ۱۳۶۶ بدنبال حمله هواپیماهای عراقی، مردم کرمانشاه که به دنبال جای امنی بودند، به پناهگاه پارک شیرین پناه بردند، اما تعداد زیادی از آنها به شهادت رسیدند. 

وی افزود: در حمله بعثی‌ها به این پناهگاه، ۷۷ نفر به شهادت رسیدند و ۱۸۵ نفر نیز مجروح شدند که اغلب آنها کودکان  و زنان بی دفاع بودند. 

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس کرمانشاه تصریح کرد: یاد شهدای این حمله همواره در قلب ما زنده است و ما را به پاسداشت ارزش‌های دفاع مقدس، ایثار و مقاومت مصمم‌تر می‌کند. 

وی تاکید کرد: این واقعه بخشی از تاریخ جنگ تحمیلی و نشان دهنده روحیه مقاومت و غیرت مردم ایران است که در برابر سخت‌ترین شرایط تسلیم نشدند. 

خوشبخت اضافه کرد: امروز هم با شرایطی که پیش آمده و وقوع تحولات منطقه و مشکلات و گرفتاری‌های اقتصادی، سوء مدیریت‌ها و ... مردم ما همچنان پایبند به ارزش‌ها و انقلاب هستند. 

وی با بیان اینکه مردم ما در مقابل سختی‌ها مقاومت می‌کنند، اما تسلیم نمی‌شوند، گفت: آمریکایی‌ها بارها دم از مذاکره زده‌اند و هر بار هم که مذاکره کرده‌ایم، زیر قول خود زده‌اند که آخرین آن برجام بود که خود ترامپ آن را پاره کرد. 

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس یادآورشد: همانگونه که مقام معظم رهبری بارها اعلام کرده‌اند، آمریکا قابل اعتماد نیست و مذاکره هم هیچ مشکلی از مشکلات ما را حل نخواهد کرد. ما باید روی پای خود بایستیم و با کمک همین مردم مشکلات را  حل کنیم. 

پناهگاه پارک شیرین کرمانشاه پس از جنگ تحمیلی به عنوان اولین موزه دفاع مقدس کشور راه‌اندازی شد و امروزه موزه دفاع مقدس استان کرمانشاه است. 

انتهای پیام 

  • یکشنبه/ ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۳:۱۶
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403122618238
  • خبرنگار : 50184