شهرام موحدی، سرپرست اداره کل دامپزشکی استان اصفهان، امروز یکشنبه ۲۶ اسفند در نشست خبری دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به اهمیت پرسشگری و پاسخگویی در حوزههای مختلف اظهار کرد: اگر پرسشگری به درستی انجام شود و ما خدمتگزاران مردم به پاسخگویی مناسبتری مشغول باشیم، بهطور قطع فضای بهتری در کشور خواهیم داشت.
وی افزود: بسیاری از خبرنگاران در رسانهها مطالبی را منتشر میکنند که بهطور شگفتانگیزی نشان از تسلط آنها بر موضوعات مختلف دارد، این مسئله برای بنده موجب خوشحالی است و نشاندهنده فرهیختگی اصحاب رسانه و خبرنگاران است.
سرپرست اداره کل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به فعالیت ۱۰۰ ساله دامپزشکی کشور بیان کرد: دامپزشکی کشور یک قرن است که در خدمت مردم و بهداشت عمومی جامعه فعالیت میکند. این مدت زمان طولانی و افتخارآمیز، گواهی بر تلاشهای مستمر و موثر این حوزه است.
موحدی در بخش دیگر به معارفه اخیر خود بهعنوان سرپرست دامپزشکی استان اصفهان اشاره کرد و گفت: معارفه من سه روز پیش برگزار شد و در حال حاضر بهعنوان سرپرست اداره کل دامپزشکی استان در خدمت شما هستم. امیدوارم در این مدت بتوانم خدمات شایستهای ارائه دهم.
استان اصفهان با تولید ۲.۳۶ میلیون تن انواع محصولات دامی، رتبه اول کشور را دارد
ناصر براتی، معاون سلامت دامپزشکی استان اصفهان نیز در این نشست اظهار کرد: یکی از مهمترین وظایف هر حکومتی، بحث امنیت غذایی است که یکی از شاخصهای آن، ایمنی غذایی است. ایمنی غذایی به عهده سازمان دامپزشکی است که در این راستا وظیفه بسیار سنگینی بر عهده دارد. اگر امنیت غذایی را بهعنوان درختی فرض کنیم که شما از سایه و میوه آن استفاده میکنید، ریشه این درخت ایمنی غذایی است که نقش مهمی دارد، اما در ظاهر دیده نمیشود.
وی در ادامه با اشاره به ۱۰۰ سالگی دامپزشکی(۱۳۰۳ تا ۱۴۰۳) کشور افزود: ارزش تولیدات دام و طیور کشور بالغ بر هزار همت است که صنعت دام، طیور، آبزیان و کشاورزی بعد از صنعت نفت بهعنوان یکی از قدرتمندترین صنایع ایران شناخته میشود، بهویژه استان اصفهان با ۱۶ درصد از کل تولیدات دام، طیور، آبزیان و صنایع وابسته کشور، جایگاه ویژهای در این زمینه دارد.
معاون سلامت دامپزشکی استان اصفهان به برخی از دستاوردهای استان اصفهان در زمینه تولید محصولات دامی اشاره کرد و ادامه داد: استان اصفهان در تولید ۲.۳۶ میلیون تن انواع محصولات دامی رتبه اول کشور را دارد، سالانه ۱.۹ میلیون تن شیر خام در استان تولید میشود که رتبه اول کشوری را به خود اختصاص داده است. تولید ۱۷۳ هزار تن تخممرغ در استان، رتبه اول تولید این محصول را در کشور نصیب استان کرده است، همچنین استان اصفهان با تولید ۷۲ هزار تن گوشت قرمز رتبه چهارم کشور را دارد. استان در تولید گوشت بوقلمون نیز با تولید ۱۴ هزار تن، رتبه اول کشور را داراست و خواستگاه بوقلمون کشور محسوب میشود.
براتی در ادامه گفت: تولید سالانه ۱.۳ میلیون قطعه جوجه بومی در مرکز مرغ بومی سازمان جهاد کشاورزی موجب کسب رتبه اول در بین مراکز مرغ بومی کشور شده است. در زمینه تولید عسل، استان اصفهان با تولید ۶۹۷۰ تن، رتبه چهارم کشور را داراست.
آمار دامها و واحدهای دامی استان
وی با اشاره به اینکه جمعیت دامها در استان اصفهان ۴۴۰ هزار رأس دام سنگین(گاو و گوساله)، ۲.۸ میلیون جمعیت گوسفند و بز، ۵۷۰۰ رأس جمعیت اسب تکسمی، ۴۸۰۰ نفر جمعیت شتر است، مطرح کرد: ۲۸۳۰۰ اماکن دامی استان شامل دامداریهای صنعتی، آبزیان، زنبور عسل، نوقانداری میشود که ۱۳۰۰ واحد از این اماکن مربوط به پرورش آبزیان است، همچنین تعداد مرغداریهای گوشتی استان ۱۳۶۷ واحد است که این رقم در سال گذشته کاهش داشته و به ۱۳۶۷ واحد فعال در حال کار رسیده است.
معاون سلامت دامپزشکی استان اصفهان افزود: ظرفیت کل پرورش مرغ در استان ۳۴ میلیون قطعه در دوره، میانگین ضریب جوجهریزی در استان، ۲.۱۴ بار در سال است و کشور در تولید بوقلمون با ظرفیت ۱۴۰ واحد، بهطور ویژه برجسته است.
اقدامات شاخص دامپزشکی استان در سال گذشته
براتی در ادامه به برخی اقدامات شاخص این اداره در سال گذشته اشاره کرد و گفت: در سال گذشته، کنترل کانونهای بیماری تب برفکی با انجام حدود پنج میلیون نوبت سر واکسیناسیون دام سبک و سنگین علیه این بیماری انجام شد، همچنین ۱۷۰ هزار نوبت تست و شناسایی دام مبتلا به سل گاوی، ۲۶۲۸ نوبت سرمراقبت فعال بیماری مشمشه در اسبها و شناسایی حدود ۸۰۰ رأس دام مبتلا به تب مالت از دیگر اقدامات شاخص این سازمان است.
معاون سلامت دامپزشکی استان اصفهان از شناسایی ۲۵ هزار قلاده سگ برای مبارزه با بیماری هاری و پیگیری کانونهای بیماری هاری در حیوانات خبر داد و تصریح کرد: در زمینه واکسیناسیون گوسفند و بز علیه تب نشخوارکنندگان، استان در حال کنترل بیماری است و افق آینده ما در این زمینه ریشهکنی بیماریهاست.
وی در ادامه افزود: دامپزشکی استان در ایام ماه مبارک رمضان و ایام محرم نیز طرحهای بهداشتی ویژهای را اجرایی کرده است. در همین راستا، نظارت ویژه بر کشتارگاهها و مراکز جمعآوری شیر بهصورت همزمان برای کنترل بیماریهایی مانند کنگو و آنفلوانزای فوقحاد پرندگان انجام شد.
معاون سلامت دامپزشکی استان اصفهان به پیگیری و اجرای طرحهای پایش ملی شیر خام، مرغ گوشتی و ماهی سردار در سطح استان اشاره کرد و گفت: اخذ کد صادراتی برای گاوداریهای برخی شرکتها و تمدید کد صادراتی +A برای چهار کارخانه لبنی از دیگر اقدامات موفق دامپزشکی استان در زمینه صادرات بوده است.
براتی به روند الکترونیکی شدن فرمهای بازدید از مراکز بخش خصوصی اشاره و اظهار کرد: در راستای تسهیل و تسریع در امور، سامانه نسخهنویسی الکترونیک در مراکز درمانگاهی راهاندازی شده است، همچنین نظارتها بر داروخانهها و مراکز دامپزشکی بهطور ویژه افزایش پیدا کرده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تمامی این اقدامات بهمنظور ارتقای سطح بهداشت و سلامت عمومی جامعه و حمایت از صنعت دام و طیور در استان اصفهان انجام میشود و دامپزشکی استان همچنان در خدمت مردم و در راستای اهداف بلندمدت خود فعالیت خواهد کرد.
انتهای پیام