وحید صباغ در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در واقع سبزه گندم بعد از اینکه تعطیلات نوروزی به علت اینکه استفاده نمیشود، دور ریخته میشود که اتلاف بذر است، این در حالی است که میتوان با کاشت انواع بذر سبزیجات، نارنج و .... از آنها بعد از تعطیلات نوروزی استفاده کرد.
وی گفت: حدود ۴۸ هزار هکتار اراضی آبی و ۹۷ هزار هکتار اراضی دیم گندم در این استان وجود دارد که با توجه به این شرایط خشکسالی و تغییر اقلیم گندم مورد نیاز تولید نان به سختی به دست می آید و تا اندازه توان باید از اسراف آن خودداری شود.
صباغ با اشاره به اینکه برای تولید گندم منابع زیادی همچون آب و نهاده استفاده میشود، افزود: فقط برای تولید ۷۰۰ گرم گندم یک متر مکعب آب مصرف میشود پس باید در استفاده بهینه از آن تلاش زیادی شود.
تشکری مشاور سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا، از مصرف بیش از ۳۰ تن بذر در این استان برای تولید سبزه عید نوروز خبر داد.
وی گفت: معمولا ۷۰ درصد این بذور، بذر گندم هستند که برای گذاشتن سبزه گندم استفاده میشود، مابقی نیز حبوباتی مانند عدس هستند.
وی ادامه داد: این مقدار بذر استفاده شده می تواند غذای تقریبا ۷۷ هزار نفر در روز را تامین کند. علاوه بر آن تقریبا این مقدار از بذر در زمینی معادل ۱۰ هکتار از کشتزارهای آبی را به خود اختصاص داده است.
این مقام مسئول تاکید کرد: تولید این سبزهها و دور ریختن آنها بعد از پایان نوروز اسراف است و باید به دنبال جایگزین سبزههای گندم و عدس باشیم. میتوان به جای استفاده از بذر گندم و عدس برای تولید سبزههای عید از هسته مرکبات و نارنج استفاده کرد.
مشاور سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: علاوه بر آن استفاده از تخم سبزیجات همچون شاهی یا تخم خاکشیر و خرفه از دیگر موارد جایگزینی است که میتوان از آن بعد از تولید استفاده کرد.
انتهای پیام