زینب سبزی محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام در این کارگاه آموزشی اظهارکرد: فاکتورهای مختلفی بر تعداد پنجه گندم و جو تأثیر میگذارند برخی از این فاکتورها شامل، تراکم بوته در واحد سطح، تغذیه اصولی، نوع رقم و زمان کاشت هستند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین مراحل رشد گندم و جو مرحله پنجهزنی است، تعداد پنجه مناسب روی عملکرد محصول تأثیر زیادی دارد، عملکرد گندم بهتعداد پنجه وابسته است هرچه تعداد پنجه بیشتری داشته باشیم تعداد خوشه نیز افزایش مییابد، با ایجاد تراکم مناسب میتوان از تولید پنجه بیش از حد استاندارد جلوگیری کرد همچنین تغذیه غیراصولی و مصرف بیش از حد اوره باعث ایجاد پنجه غیربارور میشود.
این محقق افزود: عناصر میکرو یا کممصرف مثل، آهن (Fe)، روی (Zn)، منگنز (Mn)، مس (Cu)، بور (B)، مولیبدن (Mo) عناصری هستند که گیاهان برای رشد و توسعه به آنها نیاز دارند اما در مقادیرشان نسبت به عناصر اصلی کمتر است، عناصر میکرو برای ایجاد برخی از هورمونها و انزیمها و همچنین برای بسیاری از فرآیندهای گیاهان ضروری است، استفاده از کود تقویتی گندم حاوی عناصر میکرو میتواند به افزایش تعداد در خوشه کمک کند.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام، وی گفت: عناصر روی و بور از عناصر کممصرف هستند که در رشد زایشی و تولید گرده و تلقیح مادگی گیاهان نقش مستقیم دارد.
سبزی اضافه کرد: در پایان زمستان و قبل از شروع به ساقه روی، از کودهای روی و بور بهصورت محلول پاشی استفاده شود، بهتر است عناصر روی و بور قبل از شروع مرحله خوشهدهی بهصورت محلولپاشی استفاده شود.
انتهای پیام