چین پیشتاز خرید خودروهای برقی شد

با وجود تعرفه‌های اتحادیه اروپا بر خودروهای الکتریکی ساخت چین که باعث کاهش فروش برخی برندها شد، این کشور در فوریه، مجددا در خرید خودروهای برقی پیشتاز شد.

به گزارش ایسنا، شرکت تحقیقاتی «روموشن» ( Rho Motion) چهارشنبه اعلام کرد فروش کلی، از جمله خودروهای تمام برقی و پلاگین هیبریدی، در فوریه نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۴۹ درصد افزایش یافت و به ۱.۲ میلیون دستگاه رسید، اما محققان گفتند که آمار فروش تحت‌تاثیر تعطیلات سال نو چینی قرار گرفته است.

اتحادیه اروپا در پایان اکتبر، پس از تحقیقات ضد یارانه‌ای، تعرفه‌هایی را بر خودروهای ساخت چین اعمال کرد. «چارلز لستر»، مدیر داده‌های «روموشن» گفت: فروش خودروی «ام جی» (MG) که متعلق به شرکت خودروسازی «سایک موتور» (SAIC) چین است، تحت تأثیر برخی از بزرگترین تعرفه‌ها، به شدت کاهش یافته است.

رشد فروش خودروهای ساخت چین توسط «سایک» از نوامبر ۲۰۲۴ تا ژانویه ۲۰۲۵، در اروپا و منطقه اقتصادی اروپا، به طور متوسط ‌۱۹ درصد کمتر از دوره ژانویه تا اکتبر ۲۰۲۴ بوده است. «لستر»، افزود: فروش «هوندا»، «مرسدس»، «جیلی»، «تسلا»، «داچیا اسپرینگ رنو» و برندهای چینی کوچک‌تر «نیو» و «اکسپنگ» نیز تحت تأثیر تعرفه‌ها قرار گرفتند. با این حال، «بی‌وای‌دی» با وجود تعرفه‌ها، در اروپا رشد می‌کند و  سهم بازار خود را در سراسر جهان افزایش می‌دهد.

به دلیل زمان بندی تعطیلات سال نو چینی در سال جاری، چین افزایش فروش سالانه ۷۶ درصدی در فوریه و ۳۵ درصدی را برای دو ماه اول سال ثبت کرد. فروش در اروپا در ماه گذشته، ۱۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت که دومین ماه متوالی رشد دو رقمی از زمان اجرایی شدن اهداف اتحادیه اروپا در مسیر کاهش میزان انتشار کربن بود و آلمان در دو ماه اول سال میلادی جاری، ۴۰ درصد رشد داشته است.

به گفته «چارلز لستر»، فروش خودروهای برقی در آمریکای شمالی، در فوریه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۷ درصد رشد داشته است، اما موضع دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا نسبت به برقی‌سازی، منجر به کاهش پیش‌بینی‌های سالانه برای این کشور خواهد شد.

طبق گزارش رویترز، شرکت تحقیقاتی «روموشن» در بیانیه‌ای اعلام کرد بازار خودروهای برقی مکزیک به دلیل واردات خودروهای برقی چینی که سال گذشته به صورت عمده آغاز شد، بیش از دو برابر شد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ / ۰۷:۰۰
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1403122215745
  • خبرنگار : 50105