تشخیص زودهنگام ۶۴ مورد سرطان طی ۹ ماه امسال در خراسان شمالی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: در راستای برنامه پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان‌ها در نه ماه اول امسال، تلاش‌هایی در زمینه غربالگری و شناسایی سرطان‌های شایع بین زنان تحت پوشش دانشگاه انجام شده است.

دکتر افشین دلشاد در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در بازه زمانی یادشده، برنامه پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان‌ها با ارزیابی ۸۰ هزار و ۵۴۲ نفر از زنان ۳۰ تا ۶۹ سال، به شناسایی ۶۴ مورد سرطان بدخیم و پیش‌بدخیم انجامید.

وی با اشاره به اینکه این برنامه شامل غربالگری سرطان‌های دهانه رحم، پستان و کولورکتال بود که نقش مهمی در تشخیص به موقع بیماری‌ها و افزایش شانس درمان ایفا کرده است، افزود: بر اساس گزارش‌ها، تعداد ۳۴ هزا ر و ۵۳۳ زن ۳۰ تا ۵۹ سال در غربالگری سرطان دهانه رحم شرکت کردند که حدود ۲۰ درصد از جمعیت هدف را شامل می‌شود که از این تعداد، هشت مورد بدخیم و ۱۱ مورد پیش‌بدخیم شناسایی شدند.

وی ادامه داد: در برنامه غربالگری سرطان پستان، ۴۴ هزار و ۷۱۸ زن ۳۰ تا ۶۹ سال تحت ارزیابی قرار گرفتند که حدود ۲۲.۵ درصد از جمعیت هدف را پوشش داده است که در این بررسی‌ها ۳۰ مورد بدخیم و ۱۵ مورد پیش‌بدخیم سرطان پستان شناسایی شد.

به گفته دلشاد، در بخش غربالگری سرطان کولورکتال، ۱۲۹۱ نفر از زنان و مردان ۵۰ تا ۶۹ سال تحت ارزیابی قرار گرفتند و از این میان، چهار نفر کولونوسکوپی انجام دادند و موردی برای تشخیص وجود نداشته است.

وی با تاکید بر اینکه تشخیص زودهنگام سرطان‌ها می‌تواند نقش حیاتی در بهبود روند درمان و افزایش شانس نجات بیماران داشته باشد، خاطرنشان کرد: این برنامه‌ها علاوه بر کاهش بار بیماری‌ها موجب افزایش آگاهی عمومی و توجه به سلامت فردی می‌شود.

وی عنوان کرد: حوزه بهداشت همچنان به تلاش‌های خود برای افزایش پوشش غربالگری و شناسایی زودهنگام بیماری‌ها ادامه خواهیم داد تا به پیشگیری و بهبود سلامت جامعه کمک کند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۲:۴۸
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1403122215605
  • خبرنگار : 50046