عضو هیئت‌علمی دانشگاه ملایر:

تهدیدات نرم‌افزاری دشمن همه‌جانبه و فراگیر است، دفاع در مقابل آن‌هم باید فراگیر و حساب‌شده باشد

دکترای علوم سیاسی و عضو هیئت علمی دانشگاه ملایر گفت: تهدیدات نرم‌افزاری از مسیر تاثیرگذاری بر پایه‌های هویت ملی و تضعیف آن و از بین بردن روحیه امید به آینده، سیاه‌نمایی شرایط موجود و ناتوانی نظام در حل مسائل کشور، سعی در از بین بردن پشتوانه مردمی کشور دارد.

دکتر محمد دشتی‌مرویلی در گفت‌وگو با ایسنا افزود: رهبر معظم انقلاب تاکنون چندین‌بار در خصوص اهمیت مقابله با تهدیدات نرم‌افزاری دشمن با ادبیات مختلف صحبت کرده و بر ضرورت و اهمیت آن تاکید داشته‌اند و جهاد تبیین و دفاع نرم‌افزاری از مهمترین این مفاهیم هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه ملایر گفت: مقام معظم رهبری در بخش عمده‌ای از دیدار خود در ۲۹ بهمن امسال با مردم آذربایجان‌شرقی ضمن اطمینان‌دهی به قدرت سخت‌افزاری کشور در مقابله با تهدیدات سخت نظامی، بر اهمیت آمادگی در خصوص مقابله با تهدیدات نرم‌افزاری سخن راندند.

دشتی‌مرویلی خاطرنشان کرد: مسلماً با توجه به نوع و جنس تهدیدات نرم‌افزاری، نقش رسانه‌ها به عنوان مراکزی تخصصی در تقابل با آن حیاتی است. رسانه‌ها باید با شناخت تکنیک‌های جنگ نرم، تولید محتوای اثرگذار و  انتقال روایت‌های واقعی و امیدبخش، نقش خود را در تقابل با تهدیدات نرم ایفاء کنند.

وی افزود: در این خصوص باید به نکاتی توجه داشت؛ اول این‌که رسانه‌های داخلی باید کوشش کنند با بهره‌گیری از فضای مجازی، تکنیک‌ها و روش‌های نو و جذاب و سرعت عمل، مرجعیت خود را در تولید و روایت خبر بازیابند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که عمده محتوایی که در اختیار جوانان قرار می‌گیرد، محتواهایی نیستند که به صورت حرفه‌ای و به درستی تولید شده باشند.

این مدرس حوزه علوم سیاسی معتقد است: با رصد برخی رسانه‌ها می‌توان دریافت که برخی از همین رسانه‌ها خود به بخشی از عوامل دشمن در تهدید نرم علیه مردم تبدیل شده‌اند و این‌که دشمن برای این موارد برنامه‌ریزی و هزینه می‌کند، واضح است.

دشتی‌مرویلی بیان کرد: شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی به راحتی می‌توانند افکار عمومی را دستکاری و جهت‌دهی کنند، استفاده از این فضاها برای انتشار روایت‌های جعلی به ایجاد اختلافات اجتماعی، تضعیف هویت ملی و از بین بردن روحیه امید به آینده منجر می‌شود.

وی ادامه داد: از آن‌جایی که تهدیدات نرم‌افزاری یک تهدید همه‌جانبه و فراگیر است، دفاع در مقابل آن هم باید یک دفاع فراگیر و حساب شده باشد. به نظر بنده نقش نهادهای انقلابی خصوصاً بسیج در این خصوص برجسته است.

عضو هیئت علمی دانشگاه ملایر تصریح کرد: ارائه آموزش‌های لازم و سازماندهی ظرفیت‌های مردمی و جوانان برای انجام دفاع نرم‌افزاری خصوصاً در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی یک ضرورت است. باید ظرفیت جوانان همدل و همراه با انقلاب اسلامی در تقویت فضای رسانه‌ای کشور به‌کار گرفته شود و همه جوانان انقلابی ضمن احساس مسئولیت در این خصوص، با همکاری با یکدیگر و تشکیل گروه‌ها و موسسات تخصصی در این زمینه، به هم‌افزایی و اثرگذاری در این حوزه‌ها همت کنند.

وی افزود: استفاده از فناوری‌های نوین برای جوانان هم جذابیت دارد و هم آنان را در دفاع نرم‌افزاری توانمند می‌کند. نهادهای فرهنگی متولی خصوصاً بسیج به عنوان حافظ انقلاب باید در این بخش بیشتر سرمایه‌گذاری کند و جدیت به خرج دهد.

دشتی‌مرویلی خاطرنشان کرد: احساس مسوولیت به منظور دفاع نرم‌افزاری باید فراگیر شود و ضمن تولید محتواهای فاخر و اثربخش که بتواند واقعیت‌های گذشته و حال کشور را به درستی تشریح و سیمایی واقعی از وضعیت داخلی و کشورهای دیگر ارائه کند، باید در اولویت قرار گیرد.

وی افزود: واقعیت این است که حجم کارهایی که در این حوزه‌ها باید صورت گیرد بسیار زیاد بوده و هجمه دشمن هم فراگیر و گسترده است، پس باید به یک دفاع ملی و همه‌جانبه اندیشید و همه‌ی ظرفیت‌ها را برای این دفاع، تجهیز و توانمند ساخت.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۱:۲۴
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403121812323
  • خبرنگار : 50038