مدیر گروه سلامت و محیط کار مرکز بهداشت استان عنوان کرد

تشدید نظارت‌ بر اصناف طی رمضان و عید نوروز در قم

مدیر گروه سلامت و محیط کار مرکز بهداشت استان قم گفت: طرح نظارتی ویژه برای کنترل مراکز تهیه و فروش مواد غذایی از ۱۱ اسفند آغاز شده و تا ۱۵ فروردین ادامه دارد.

نرگس جعفری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: امسال، از روز ۱۱ اسفند ماه، کشیک‌های ما به صورت طرح‌های نظارتی و طرح تشدید آغاز شده است.

وی ادامه داد: در این طرح‌ها، نظارت بر کلیه مراکز تهیه و فروش مواد غذایی به ویژه مراکزی که اولویت بیشتری دارند (مانند رستوران‌ها، آش و حلیم‌فروشی‌ها، کبابی‌ها و قنادی‌ها) با دقت بیشتری انجام می‌شود.

جعفری بیان کرد: در طرح نظارت، کنترل مواد غذایی به طور دقیق صورت می‌گیرد؛ اگر بازرسان به موارد مشکوک برخورد کنند، از مواد غذایی نمونه‌برداری می‌شود و در صورت غیرقابل مصرف بودن، همانجا توقیف خواهند شد.

وی در خصوص ساعت کاری این طرح افزود: این کشیک‌ها در دو مرحله‌ی قبل و بعد از افطار انجام می‌شود؛ ساعت کشیک‌ها در موارد خاص تا ساعت ۱۲ شب و در سایر موارد تا ساعت ۲۲ ادامه دارد.

مدیر گروه سلامت و محیط کار مرکز بهداشت استان قم عنوان کرد: بیش از ۵۰ نفر از بازرسان ما در این طرح نظارتی مشارکت دارند و این فعالیت‌ها تا ۱۵ فروردین ماه سال آینده ادامه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه این نظارت‌ها علاوه بر مراکز شهری، بر مراکز بین‌راهی و اماکن روستایی نیز اعمال می‌شود، گفت: از تأسیسات آب‌رسانی نیز بازدید به عمل می‌آید و کنترل‌هایی مانند کلرسنجی روی آب آشامیدنی انجام می‌شود؛ همچنین نمونه‌برداری میکروبی از آب صورت می‌گیرد تا در صورت وجود مشکل، گزارش شده و از عرضه‌ آب ناسالم جلوگیری شود.

وی افزود: علاوه بر این، در اماکن عمومی مانند هتل‌ها، مساجد، حسینیه‌ها و مراکز اقامتی نیز نظارت و بازرسی انجام می‌شود؛ این بازرسی‌ها به همان شیوه‌ای است که در سایر مراحل اجرا شده است.

جعفری تصریح‌ کرد: جلسات بین‌بخشی و هماهنگی با سازمان‌های مرتبط مانند سازمان صمت، گردشگری، اتاق اصناف، و در موارد لازم با سازمان‌های دامپزشکی، اماکن عمومی و تعزیرات، پیش از شروع کشیک‌ها برگزار شده است.

وی با اشاره بر اینکه اکنون گشت‌های مشترک با سازمان‌های نام برده شده انجام می‌شود، گفت: در صورت بروز مشکل، سازمان متولی در گشت مشترک حضور داشته و اقدامات لازم را انجام می‌دهد.

مدیر گروه سلامت و محیط کار مرکز بهداشت استان قم اظهار کرد: از مردم و متصدیان انتظار داریم تا به چند نکته‌ مهم توجه کنند، نخست اینکه عرضه‌ مواد غذایی باید به شکل صحیح انجام شود، به ویژه ظروف مورد استفاده برای عرضه‌ آش و حلیم باید از جنس گیاهی یا آلومینیومی باشد و استفاده از ظروف شفاف ممنوع است.  

وی ادامه داد: هنگام خرید زولبیا و بامیه، مردم باید دقت کنند و در صورت مشاهده‌ رنگ غیرطبیعی، از خرید آن خودداری کرده یا مصرف آن را محدود کنند، این کار به سلامت مواد غذایی کمک می‌کند.  

جعفری در پایان بیان کرد: رعایت نکات بهداشتی توسط مردم و متصدیان بسیار مهم است تا مشکلات به حداقل برسد. اگر افراد در جایی با مشکل مواجه شدند مانند عرضه‌ زولبیا و بامیه در فضای باز یا عدم رعایت نکات بهداشتی، می‌توانند با سامانه‌ی ۱۹۰ تماس بگیرند.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ / ۰۹:۰۴
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1403121611210
  • خبرنگار : 50989