شناسایی ۹۳ نوزاد با اختلال شنوایی در غربالگری‌های بهزیستی

مدیرکل بهزیستی استان البرز گفت: با غربالگری بیش از ۳۰ هزار نوزاد در البرز، ۹۳ نوزاد با اختلال شنوایی شناسایی شد. برخی از این کودکان از سمعک برخوردار و برخی هم جراحی شدند.

وجیهه محمدی‌فلاح روز چهارشنبه ۱۵ اسفندماه در همایش علمی سلامت شنوایی که به مناسبت روز جهانی شنوایی در سالن همایش‌های نظام پزشکی کرج برگزار شد، در جمع خبرنگاران به تشریح برنامه‌های بهزیستی در زمینه غربالگری و مداخله به‌موقع برای نوزادان و کودکان کم‌شنوا پرداخت و با اشاره به شیوع کم‌شنوایی در نوزادان، اظهار کرد: این اختلال در یک تا چهار نوزاد از هر ۱۰۰۰ تولد مشاهده می‌شود و معمولاً در سنین اولیه توسط والدین شناسایی نمی‌شود. این موضوع می‌تواند منجر به مشکلاتی در گفتار و زبان‌آموزی نوزادان کم‌شنوا شود.

محمدی فلاح بهترین زمان برای غربالگری شنوایی را از بدو تولد تا یک‌ماهگی دانست و بیان کرد: تشخیص زودهنگام کم‌شنوایی پیش از سه‌ماهگی و ارائه خدمات لازم قبل از شش‌ماهگی برای نوزاد و خانواده‌اش ضروری است.

 وی افزود: بهزیستی البرز در ۱۱ ماهه اول سال جاری، ۳۰ هزار و۲۸۶ نوزاد را تحت پوشش برنامه غربالگری شنوایی قرار داده است که این تعداد ۱۰۰درصد برش تعیین شده را شامل می‌شود.

مدیرکل بهزیستی البرز اضافه کرد: از این تعداد ۹۳ نوزاد با اختلالات شنوایی شناسایی شده و از خدمات مداخلات طبی و توان‌بخشی مانند ارائه سمعک و جراحی بهره‌مند شده‌اند.

وی با تاکید بر برنامه بهزیستی جهت پیشگیری از اختلالات شنوایی در بدو تولد افزود: غربالگری شنوایی در کلیه زایشگاه‌ها و مراکز وابسته به بهزیستی شامل ۱۴ پایگاه انجام می‌شود و در صورت شناسایی کودک با اختلالات شنوایی، او به تیم تشخیص ارجاع داده شده و پس از انجام اقدامات مداخله‌ای، به مرکز مداخله توانبخشی معرفی می‌شود.

مدیرکل بهزیستی البرز خاطرنشان کرد: در مراکز توانبخشی روزانه، اقدامات تربیت شنیداری و گفتاری با رویکرد آموزشی و توانبخشی به صورت خانواده‌محور و تیمی انجام می‌شود تا رشد گفتار کودک و ارتباطات اجتماعی او بهبود یابد.

وی همچنین از اجرای برنامه غربالگری شنوایی کودکان سه تا شش سال خبر داد و گفت: با توجه به افزایش شیوع افت شنوایی در این سنین به دلیل عوامل اکتسابی، دیرآغاز و پیشرونده، بررسی‌های شنوایی منظم در این محدوده سنی نیز مورد توجه متخصصین بهزیستی است و این برنامه در پایگاه‌های غربالگری شنوایی در حال اجرا است.

محمدی‌فلاح در پایان از والدین خواست برای کسب اطلاعات بیشتر و پیشگیری از مشکلات شنوایی فرزندان خود با بهزیستی شهرستان مربوطه تماس بگیرند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۳:۱۰
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1403121510726
  • خبرنگار : 50024