تلاش نفس گیر اورژانس برای نجات جان دانش آموز ۱۲ ساله گرگانی

نیروی موتورلانس اورژانس گلستان، موفق شد، یک تنه و پس از ۶ دقیقه تلاش بی‌وقفه، پسر دوازده ساله‌ای که در یکی از مدارس شهر گرگان دچار ایست قلبی و تنفسی شده بود را دوباره به زندگی بازگرداند که این عملکرد او در فضای مجازی با واکنش مثبت و قدردانی‌های فراوانی از سوی مردم همراه شد.

 تماس اضطراری از مدرسه به مرکز ارتباطات اورژانس۱۱۵ برقرار شد. در پاسخ سریع به این وضعیت، یک دستگاه موتورلانس و یک دستگاه آمبولانس از پایگاه شهری شماره یک گرگان با تیمی خبره و مجرب به محل اعزام شد. همزمان، پرستاران تریاژ تلفنی آموزش‌های ضروری برای انجام اقدامات اولیه را به کادر مدرسه ارائه کردند، در کمترین زمان  نیروی موتورلانس اورژانس برای انجام اقدامات لازم خود را به محل حادثه رساند و موفق شد که به تنهایی و بدون حضور هیچ نیروی متخصص دیگری و در عرض ۶ دقیقه نوجوان را دوباره به زندگی خود برگرداند.

نحوه عملکرد این نیروی اورژانس گلستان در زمان تلاش برای احیای دانش‌آموز، پس از قرار گرفتن فیلم‌های دوربین مداربسته‌ی مدرسه در فضای مجازی با بازخورد مثبت، قدردانی و تشکر زیادی از سوی مردم همراه بوده است. جلال الدین یازرلو، کارشناس فوریت‌های پزشکی که ۳ سال سابقه فعالیت در بخش اورژانس گرگان را دارد به دلیل وخامت شرایط و ضرورت صرفه‌جویی در زمان، پس از دریافت گزارش به عنوان نیروی موتورلانس اوژانس راهی محل موردنظر شد.



وی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا در تشریح این واقعه اظهار کرد: طبق صحبت‌های پرسنل مدرسه، در گزارش ابتدایی سقوط، ضربه به سر و سپس بیهوشی اعلام شد اما پس از سؤالات مکرر همکاران بنده از همراهان دانش‌آموز در خصوص علائم حیاتی او، در گزارش دوم گفته شد که بیمار دچار ایست قلبی و تنفسی شده و شرایط بحرانی دارد. بر اساس زمان ثبت شده توسط دستگاه زمان سنج من دو دقیقه و بیست ثانیه پس از دریافت گزارش در کنار دانش‌آموز حضور یافتم و به بررسی علائم حیاتی او پرداختم اما متأسفانه در دستگاه‌مانیتورینگ خط صافی را مشاهده کردم که مبنی بر ایست قلبی بیمار است.

نیروی موتورلانس اورژانس گرگان ادامه داد: فوراً کد درخواست کمک را برای همکاران خود صادر کرده و با کمک مدیر مدرسه شروع به انجام اقدامات لازم برای احیای قلب و حمایت تنفسی پرداختم که طی این فرآیند در ابتدا سه دقیقه ماساژ قلبی انجام دادم تا زمانی که نبض بیمار قابل شوک شد، شوک اول را وارد کرده و دوباره ماساژ را از سر گرفتم و شوک دوم را وارد کردم که خوشبختانه پس از وارد کردن شوک دوم نویز را در دستگاه‌مانیتورینگ مشاهده کردم که نشان دهنده بازگشت علائم حیاتی دانش‌آموز است.



یازرلو تصریح کرد: در مجموع ۶ دقیقه پس از حاضر شدن در محل توانستم نوجوان را دوباره احیا کنم و در همین هنگام بود که ماشین آمبولانس رسید و همکاران به اقداماتی نظیر رگ‌گیری و سرم تراپی و همچنین هماهنگی با بیمارستان طالقانی پرداختند و پس از یک ساعت فعل و انفعالات، بیمار به بیمارستان پنج‌آذر و بخش آی سی یو منتقل شد و پس از ۴۸ ساعت به هوش آمده و راهی بخش شد.

وی با توضیح اینکه طبق آزمایشات صورت گرفته علت این حادثه، مبتلا بودن بیمار به یک بیماری قلبی گزارش شد که خانواده و همراهان نوجوان از آن اطلاعی نداشتند اما اقدامات و هماهنگی‌های لازم با یکی از بیمارستان‌های مشهد مقدس انجام شد تا پس از ترخیص از ۵ آذر به بیمارستان مذکور منتقل و تدابیر لازم صورت گیرد، گفت: در حال حاضر با قرار گرفتن یک باتری در قلب نوجوان برای کمک به پمپاژ خون، او در شرایط عادی به سر می‌برد و به زودی قرار است تا دوباره تحصیل خود را از سر گیرد.

یازرلو در خصوص فایده‌مند بودن اقدامات انجام شده توسط پرسنل مدرسه پیش از حضور او در محل حادثه گفت: مسئولان مدرسه طبق آموزش‌های همکاران اپراتور، ماساژ قلبی را بر روی دانش‌آموز انجام داده بودند اما به دلیل مبتدی بودن و عدم وجود آموزش و یادگیری از قبل، اعمال انجام شده از کیفیت لازم برخوردار نبوده و تفاوتی در حال بیمار ایجاد نکرده بود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ / ۰۹:۴۰
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1403121208013
  • خبرنگار : 50604