امیرحسین بنائیان مفرد در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: بر اساس مصوبه پنجشنبه ۹ اسفند، قیمت گوشت بره درجه یک با ۱۵۰ گرم دنبه ۷۲۰ هزار تومان و گوشت درجه دو با ۱۵۰ گرم دنبه ۵۵۰ هزار تومان تعیین شده است.
وی افزود: استان اصفهان یکی از معدود استانهایی است که گوشت دام سبک را بهصورت درجهبندی شده (درجه یک و دو) به بازار عرضه میکند. گوشت درجه یک شامل بره و گوساله است، در حالی که گوشت درجه دو شامل میش و گوسفندهای بزرگ میشود.
رئیس اتحادیه گوشت قرمز استان اصفهان بیان کرد: درجهبندی گوشت قرمز در استان اصفهان با هماهنگی دامپزشکی و کشتارگاهها انجام شده و مشتریان به راحتی میتوانند تفاوت کیفیت بین گوشت درجه یک و دو را تشخیص دهند. همین تفاوت کیفیت موجب اختلاف قیمت ۱۷۰ هزار تومانی بین این دو نوع گوشت شده است، در حالی که در سایر استانها، گوشت گوسفندی بهصورت مخلوط و بدون تفکیک به فروش میرسد، در اصفهان این محصول بهصورت درجهبندی شده به دست مصرفکننده نهایی میرسد.
نظارت بر قیمتگذاری و تأثیر قیمت دام بر بازار گوشت
بنائیان مفرد گفت: دفتر هماهنگی امور اقتصادی استان اصفهان با همکاری بازرسی اصناف و جهاد کشاورزی، بر قیمتگذاری گوشت نظارت میکنند و قیمت گوشت قرمز بر اساس قیمت دام سبک تعیین میشود. قیمت دام سبک نقش تعیینکنندهای در قیمت نهایی گوشت دارد و هرگونه افزایش قیمت دام، به طور ستقیم بر قیمت گوشت تأثیر میگذارد.
وی مطرح کرد: در حال حاضر حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد دام سبک مورد نیاز استان اصفهان از استانهای همجوار تأمین میشود و هرگونه تنش جوی یا مشکل در تأمین دام، میتواند بر بازار گوشت تأثیرگذار باشد. در پنج ماه گذشته قیمت گوشت در سطح ۶۸۰ هزار تومان ثابت نگه داشته شده بود، اما در دو هفته اخیر ابتدا به ۶۹۸ هزار تومان و سپس به ۷۲۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد که این افزایش قیمت ناشی از بالا رفتن قیمت دام گزارش شده است.
نظارت مستمر بر بازار و تضمین کیفیت گوشت
رئیس اتحادیه گوشت قرمز استان اصفهان اظهار کرد: نظارت بر بازار گوشت به وسیله تعزیرات، جهاد کشاورزی و اصناف بهصورت مستمر انجام میشود. اتحادیه گوشت قرمز نیز با بهکارگیری بازرسان و کارشناسان متخصص به بررسی قیمت و کیفیت گوشت میپردازد. گوشت قرمز برخلاف مرغ نیاز به کارشناسی تخصصی دارد، چراکه تنوع آن بسیار زیاد است و درجهبندی آن طیف وسیعی را شامل میشود.
بنائیان مفرد افزود: قیمت ۱۱۴ قلم کالای مرتبط با گوشت از جمله کلهپاچه، زبان، سیرابشیران، مغز گوسفندی و گوساله، گوشت منجمد پاکستانی، هندی و برزیلی بهصورت روزانه رصد و بررسی میشود، این اطلاعات به سایر استانها نیز اعلام میشود، اتاق اصناف نیز بهطور جدی پیگیر کنترل قیمتها است و هماهنگی خوبی میان این نهاد، جهاد کشاورزی و دفتر هماهنگی امور اقتصادی استان وجود دارد و بازار بهصورت مستمر پایش میشود.
وی ادامه داد: با وجود افزایش نرخ ارز و تأثیر آن بر قیمت نهادههای دامی، افزایش قیمت گوشت در مقایسه با سایر کالاها تنها شش درصد بوده که نشاندهنده کنترل مناسب بازار است. نظارت مستمر و برنامهریزی دقیق، مانع از رشد بیرویه قیمت گوشت شده و اطمینان خاطری برای ایجاد کرده است.
تأمین گوشت برای ماه رمضان و عید نوروز
رئیس اتحادیه گوشت قرمز استان اصفهان مطرح کرد: در ماه رمضان و ایام عید نوروز استان اصفهان با مازاد گوشت روبهرو است و هیچ مشکلی در تأمین این محصول وجود ندارد، در بخش گوشت گوساله، ذخیره قابلتوجهی وجود دارد و در خصوص گوشت گوسفندی هم میدان دام استان نیز همواره پر است.
بنائیان مفرد ادامه داد: برای ایام عید نوروز، برنامهریزی دقیقی برای تأمین گوشت انجام شده است. مغازههای مشخصی بهصورت کشیک در ایام تعطیل فعالیت خواهند کرد و اعضای هیئتمدیره اتحادیه و بنده بر روند تأمین و توزیع گوشت نظارت خواهند داشت. شماره تماسهای نظارتی نیز در دسترس شهروندان قرار خواهد گرفت تا در صورت بروز هرگونه مشکل، دستگاههای مربوطه به سرعت وارد عمل شوند.
وی درباره تأمین گوشت در ایام عید نوروز متذکر شد: برنامهریزیهای دقیقی در این راستا انجام شده است. مغازههای مشخصی بهصورت کشیک در تعطیلات فعال خواهند بود و اعضای هیئتمدیره اتحادیه و شخصاً بر روند تأمین و توزیع گوشت نظارت خواهیم داشت، همچنین شمارههای تماس نظارتی نیز در دسترس شهروندان قرار میگیرد تا در صورت بروز هرگونه مشکل، دستگاههای مربوطه به سرعت وارد عمل شوند و آرامش بازار را حفظ کنند.
انتهای پیام