پنجمین نشست استانداران سراسر کشور

حامل‌های انرژی گران نمی‌شود/اجناس به وفور در بازار وجود دارد

نشست استانداران سراسر کشور در دولت چهاردهم با حضور رئیس جمهور در وزارت کشور برگزار شد که اخبار مربوط به آن را می توانید در این گزارش مرور کنید.

به گزارش ایسنا،‌ پنجمین نشست استانداران سراسر کشور امروز-شنبه-۱۱ اسفند۱۴۰۳ در دولت چهاردهم با حضور مسعود پزشکیان، رئیس جمهور و هیات همراه در وزارت کشور برگزار شد.

 در ابتدای این نشست، رئیس جمهور استانداران را امیدهای کشور برای ناامید و ناکام گذاشتن فشارها و تحریم‌ها علیه کشور توصیف و تصریح کرد: تفویض اختیار به استانداران را باید با تعامل و رسیدن به درک مشترک، همراهی و همکاری همه سیستم به پیش ببریم. با همت و تلاش و ایده‌های برآمده از شناخت و اشراف استانداران به ظرفیت‌های استان‌های کشور به خصوص استان‌های مرزی می‌توانیم با قدرت بر مشکلات غلبه کنیم.

سهم هر استان از مصرف انرژی با هوشمندسازی تعیین شود

در ادامه اسکندر مؤمنی وزیر کشور با تأکید بر لزوم هوشمندسازی مصرف انرژی توسط وزارتخانه‌های نفت و نیرو گفت: سهم هر استان از مصرف انرژی مشخص شود تا استانداران بتوانند بخش‌های مختلف استان خود را مدیریت کنند.

وی توضیح داد: می‌توان در مصرف انرژی از راهکارهای تشویقی استفاده کرد و استان‌هایی که به‌خوبی توانستند مصرف انرژی را مدیریت کنند، از پاداش‌هایی بهره‌مند شوند. امیدوارم با هوشمندسازی و مدیریت مصرف همراه با افزایش ظرفیت‌ها بتوانیم سال آینده را بدون بحران بگذرانیم.

مومنی در حاشیه این نشست در پاسخ به این پرسش که آیا حامل های انرژی گران خواهد شد، گفت: تاکنون هیچ تصمیمی در دولت برای افزایش قیمت حامل های انرژی گرفته نشده است.

دولت بنای بالا بردن قیمت کالاهای اساسی را ندارد

سپس محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به تاثیر افزیش قیمت کالاهای بین المللی بر افزایش قیمت‌های اجناس داخلی گفت: دولت بنای بالا بردن قیمت کالاهای اساسی را در سال آینده ندارد، اما انتظار تورمی وجود دارد، وقتی دلار بالا می‌رود بر روی انتظار تورمی تاثیر می‌گذارد.

اتابک در حاشیه این نشست نیز جمع خبرنگاران درباره ذخیره سازی کالاهای اساسی گفت: اجناس به وفور در بازار وجود دارد. امسال تعداد نمایشگاه‌های ما نسبت به سال‌های گذشته بیشتر است.

در برابر افزایش قیمت‌ها مسئول‌ ایم/کمک کنیم اقلام مورد نیاز به‌موقع و عادلانه توزیع شود

غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی هم درباره تنطیم بازار کالاهای اساسی گفت: قیمت بیشتر کالاها ثابت است، افزایش قیمت برخی کالاها بر اساس قیمت ارز منطقی است، از سویی هزینه حمل و نقل ۵۵ درصد افزایش یافته است. افزایش قیمت برخی کالاها مثل برنج غیرمنطقی است. باید در قیمت برنج اعمال حاکمیت کنیم. میوه هم افزایش یافته است که این مربوط به باغدار نیست. واسطه در این بین تا سه برابر سود می کند. ما در برابر افزایش قیمت ها مسئول هستیم.

وی تاکید کرد که همه باید کمک کنیم سوءاستفاده کنندگان به هدف خود نرسیده و اقلام مورد نیاز کشور به موقع و عادلانه در کشور توزیع شود. ما در خدمت استانداران برای تامین کالاهای اساسی کشور هستیم.

وزیر کشاورزی در حاشیه این جلسه هم درباره کنترل قیمت برنج نیز بیان کرد: ما پرهیز از قیمت گذاری داریم ولی جایی که همکاری نمی شود مجبور به قیمت گذاری شدیم. برنج خارجی که ارز یارانه ای می گیرد، زیر ۵۵ هزار تومان عرضه می شود، ولی افزایش قیمت برنج داخلی غیرمنطقی بود و ما خودمان قیمت گذاری را شروع کردیم چون با ما همکاری نشد.

وی با بیان اینکه با توجه به ایام پایانی سال و شروع ماه رمضان، تامین کالاهای اساسی از اهمیت خاصی برخوردار است،‌ افزود: در همه استان ها وفور کالا مشهود است و ابراز رضایت وجود داشت، فقط یکی دو مورد کسری وجود دارد که آن کالاها تامین می‌شود. 

نقدی وزارت راه و شهرسازی صفر است

در بخش دیگری از نشست سراسری استانداران،‌ فرزانه صادق مالواجرد وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ناترازی‌ها در کشور مشهود است و شرایط نقدی وزارت راه و شهرسازی صفر است، از استانداران خواست با انجام اولویت بندی مشخص کنند، با چه دست فرمانی باید به پیش رفت تا پروژه‌های نیمه تمام به پایان برسد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۶:۰۷
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1403121107667
  • خبرنگار : 71381